Seval Hamından Güzel Bir Gün Sofrası - Seval Hamınım Gününden Özel Tarifler
İlk bahar ile Gün masaları şenlenmeye geliyor mevsim ilk
bahar ve biz bu hafta benim kalbimde çok özel yeri olan arkadaşım Seval hanımın evindeyiz.
Mevsim ilk bahar ve gün serüvenimiz devam ediyor ilkbaharda
olmazsa olmazları ile donatılmış gün sofrasına emeği ve güler yüzü için ayrıca
bir borç biliyorum teşekkürler Seval’im canım.
Bu haftaki durağımız Seval hanım oluyor geniş bahçeli bir
evde oturmak gibisi yok sanırım güler yüzü ve samimi sohbetine diyecek yoktur Seval
hanımın hamarat elleri ile hazırladığı ikramlar ise bizi bizden aldı deyimi
yerindeyse.
Kahve ile başlayan günümüzden güzel bir sohbet ve muhabbet
ile başlıyoruz acı kahveden sonrası tıkınma gibi algılanmasın o sofranın
güzelliği bile yeter doymaya.
Seval hanım yaptığı kısır hepimizin damağında tadı kaldı
diyebilirim uzun zamandır böyle lezzetlisini yememiştim. Seval hanım içine
malzemeleri koyarken sevgisini katmış dostluğun verdiği samimiyetle yoğurmuştu
kısırı sevdikleriniz için yaptığınız her şey farklı olur ya aynen öyleydi.
Sofrada yok yoktu azıcık kıskandım böyle güzel bir gün
sofrası ilk defa rast geliyorum çünkü ben daha gün masalarına yeni yeni katılan
birisiyim L
bu lezzetler ve samimi sohbetlere daha önce gitmeliymişim meğer geç kalmışlık
için küçük bir pişmanlığım olsa da böyle güzel dostlarla olmak güzeldi.
Gün yemekleri için özenir ya insan Seval hanımın özenmesine
gerek yok eli neye değse lezzet kazanmıştı ancak bu kadar anlatabilirim
lezzetlerini sanırım.
Gün sofrasında olmazsa olmaz nedir diye aklıma soruda geldi
ana menü olarak kısır ve yanına teble hazırlamıştı her yörede ismi ve yapılışı
arklı olan yoğurtla aşurelik buğdaydan oluşan teble gerçekten özel bir lezzet.
Kısırın yanına teresi, nane, marul, salatalık domates ve bol
turşu servisi ile günün ana yemeğini hazırlamıştı.
Çay yanına hazırladığı ikramlar ayrı bir güzeldi çikolata
soslu kakaolu kek, un kurabiyesi, revani ve Zeynep hamının ikramı ise sıcacık
simitler oldu doğrusu Zeynep hamın aşmış kendisini darısı bizim başımıza.
Gün ikramlıkları lezzetleri diyecek yoktur hepimiz gün
için değişik tarifler olsun ve mahcup
olmamak için gerçekten özel tarifler olması yerine sağlam lezzetleri tercih
ederseniz hem gelenlerin gözüne hem midesine hitap edersiniz aynı Seval hamının
yaptığı gibi.
Seval hamın gününden yaptığı yemekler lezzetler tatlılar ve
sohbetin dibine vurduktan sonra güler yüzlü bir şekilde uğurlanmak gerçekten
güzeldi.
Seval hamın tariflerinden bir tanesini hemen paylaşayım
istedim:
Teble tarifi için gerekli malzemeler:
2 kase aşurelik buğday
2 kilo yoğurt
3 su bardağı su
Tuz
4 kase aşurelik buğdayı ölçtüğünüz kase ile su
Teble hazırlanışı:
Akşamdan ıslattığınız buğdayı iyice yıkayın ve tencere koyun
üzerine suyu ilave edin çok az tuz ilave edin buğdaylar pişene kadar pişirin.
Pişen aşurelik buğdayı soğuması için kenara alın arada
karıştırabilirsiniz.
İki kilo yoğurdu 3 su bardağı su ile inceltin iyice çırpın
ve soğumuş buğday ile karıştırın.
Tüm malzemeyi iyice karıştırın tuz ayarını yaptıktan sonra
tüketmeye hazır bu tarif yaklaşık olarak 20 kişilik rahat rahat yeter kalabalık
misafir için malzemeyi artırabilirsiniz mevsim ilkbahar ve sıcaklıklar
yükselmeye başladığı için tercih edeceğiniz bir tarif.
En kısa sürede diğer tarifleri de yükleyeceğim gün
sofrasından olan her tarifi hemen yazmaya fırsatım olmadığından zaman buldukça
yapıyorum orijinal tarifler olmayınca yayınlamak istemediğimden biraz
bekleyeceksiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder