Islak Kek Tarifi
Islak Kek Tarifi:
Kek bir çok arklı şekilde yapılan çocukların çok sevdiği ve günlerde bulundurulan özel tatlılarımız arasında yerini alıyor. Bol kakaolu enfes tadı ile işte tarif.
Kek bir çok arklı şekilde yapılan çocukların çok sevdiği ve günlerde bulundurulan özel tatlılarımız arasında yerini alıyor. Bol kakaolu enfes tadı ile işte tarif.
Islak Kek İçin Gerekli Malzemeler:
4 adet yumurta
2 su bardağı şeker
3 su bardağı un
1 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı süt
1 adet kabartma tozu
1 adet şekerli vanilya
1 çay kaşığı karbonat
Üzerini süslemek için:
Hindistan cevizi
Islak Kek Hazırlanışı:
1-Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alalım ve köpürene kadar
çırpalım.( yumurta beyazlaşınca çırpma işlemi tamamlanmıştır) yavaş yavaş
sütünü ve yağını ilave edelim ve yavaşça karıştıralım.
2-Sonra kakao ilave edip karıştıralım. Hazırladığımız harçtan bir su bardağını üzerine dökmek için ayıralım.
3-Sonra tepeleme unu irmiği ve ardından karıştırmadan kabartma tozunu vanilya ve karbonatını ekledikten sonra karıştıralım ve yağlanmış borcama dökelim.
4-Önceden ısıtılmış 180 derecede yaklaşık 30 dakika kadar pişirelim. fırından çıkardığımız keki dilimleyip üzerine ayırdığımız sosu gezdirerek ilave edelim.
5-15 dakika bekledikten sonra servise hazır.
6-Üzerine tercihen Hindistan cevizi ile süsleyip servis yapalım.
2-Sonra kakao ilave edip karıştıralım. Hazırladığımız harçtan bir su bardağını üzerine dökmek için ayıralım.
3-Sonra tepeleme unu irmiği ve ardından karıştırmadan kabartma tozunu vanilya ve karbonatını ekledikten sonra karıştıralım ve yağlanmış borcama dökelim.
4-Önceden ısıtılmış 180 derecede yaklaşık 30 dakika kadar pişirelim. fırından çıkardığımız keki dilimleyip üzerine ayırdığımız sosu gezdirerek ilave edelim.
5-15 dakika bekledikten sonra servise hazır.
6-Üzerine tercihen Hindistan cevizi ile süsleyip servis yapalım.
Yorumlar
Yorum Gönder