Yoğurtlu Karalahana Salatası Tarifi - Yoğurtlu Karalahana Salatası Nasıl Yapılır?

Yoğurtlu Karalahana Salatası Tarifi - Yoğurtlu Karalahana Salatası Nasıl Yapılır? 
Karalahana mevsimi yavaş yavaş geliyor sonbahar ve kış mevsimi boyunca bol bol bulunana karalahana her mevsimde buluyoruz. Soğuk salatalar arasında olan ve karalahana ile çok severek yaptığım yoğurtlu karalahana salatası ara ara ancak yapabiliyorum Hatay meze ve salata tarifi çok olunca her tarifi sık sık uygulamak mümkün olmuyor.

Elinizin altında sürekli tutabileceğiniz bir salata tarifi. Önceden karalahanayı limonlayıp tuzsuz bir şekilde buzdolabına ağzı kapalı saklama kabında 3-4 gün tutabilirsiniz tek yapmanız gereken ise eve geldiğinizde yoğurt sosunu hazırlayıp ilave etmeniz olacaktır. Çalışan bayanlar ve öğrenciler için her zaman pratik ve zaman almayan tarifler gerekli olur işte bu salata tarifi de öyle.

Yoğurtlu karalahana salatası nasıl yapılır? Yoğurtlu salatalar ayrı bir lezzeti oluyor karalahana ve limon ile terbiye alan karalahanada yoğurt ve mayonezle birleşince çocuk çoluk severek tüketiyor buyurun yoğurtlu karalahana salatası tarifine.

Yoğurtlu karalahana salatası için gerekli malzemeler:
Orta boy karalahanın yarısı
2 su bardağı susuz yoğurt
2,5 buçuk yemek kaşığı mayonez
3 diş sarımsak
Yarım limon suyu
Tuz

Yoğurtlu karalahana salatası için gerekli malzemeler:
Karalahanayı ben doğramak yerine rendeledim nedeni ince olunca çocuklar tüketmede büyük kolaylık oluyor yoksa kaşık ile alması sıkıntı olabiliyor onlar için.

Rendeden geçirilmiş yarım karalahanayı üzerine yarım limon suyu ve tuzu ilave edin iyice karıştırın ve buzdolabında 30 dakika bekletin.

Yarım saat sonra ayrı bir kapta 2 su bardağı susuz yoğurt, ezilmiş 3 diş sarımsağı bir fiske tuzu ilave edin ve iyice çırpın mayonezi ilave edin ve karıştırın.


Karalahanaya hazırlamış olduğumuz yoğurt sosunu ilave edelim ve harmanlayıp servis yapalım afiyet olsun sofranızın tadı tuzu sevdikleriniz her daim yanınızda olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar