Tiriliçe Tarifi – Tiriliçe Nasıl Yapılır?
Tiriliçe Tarifi – Tiriliçe Nasıl Yapılır?
Görseller sizi diğer gördüğünüz tariflerdeki gibi rengi ve
kreması çok yoğun görünmüyor olabilir ama lezzeti süper ve kalabalık misafirler
için baştan çıkarıcı bir lezzet. Yazın soğuk soğuk iyi gidecek sütlü tatlılar
arasında not alın lütfen. Triliçe tatlısı nasıl yapılır? Diye sizde merak ediyorsanız çok ama çok kolay yapılıyormuş.
Dün yüreği güzel insan Azize abla hazırlamış bu sıcakta mis
gibi bir kabul günüydü gerçekten. Gün yapmanın en güzel yanı bu sevdiklerinizle
bir arada doyumsuz bir sohbet ve insanın gerçek anlamda dinlemek oluyor
sanırım. Sevdiğiniz dostlarınızı iyi dinleyin beklide sizinle paylaştığı şey
onun hayat kalitesini bakış açısını, olumlu ve olumsuz etkileyecektir dostlar
bunun için değimlidir ama sizi yargılamadan dinlemek her yiğidin harcı
değildir.
Dostluklar kuracaksanız kesinlikle ve kesinlikle bu sizin
sadece yaşıtlarınızdan olmasın yüreği güzel insan azize ablam iyi ki varsın
buradan da teşekkürlerimi sunayım hemen güzel tatlının tarifine buyurun belki
sizinde birilerine içinizi döküp toparlanmanız gerektir.
Tiriliçe İçin Gerekli Malzemeler:
Tiriliçe İçin Gerekli Malzemeler:
Tiriliçe Keki için Malzemeler
5 adet orta boy yumurta
10 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
5 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket kabarma tozu
Kek Hazırlanışı:
Kek Hazırlanışı:
Kek hemen öncelikle yapalım ve zaman kaybetmeden fırına
verelim. Yumurta ve şekeri iyice çırpın üzerine sıvıyağı ekleyin iyice
çırptıktan sonra unu, irmiği, vanilya ve kabartma tozunu eş zamanlı ilave edin
ve iyice çırpın. Pürüzsüz bir hamur elde edin borcama dökün ve 175 derecelik
fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Kek fırında pişe dursun biz şerbetini hazırlayalım.
Sütlü Şerbeti İçin Malzemeler:
800 ml süt
3 yemek kaşığı şeker
1 kutu hazır krema
Şerbet Hazırlanışı:
Şerbet Hazırlanışı:
Şekeri sütü tencereye boşaltın ve şeker eriyene kadar
karıştırın sütlü şerbeti kaynatmadan elinizi yakacak kadar ısınsın yeterli
ocaktan aldığınız tiriliçenin sütlü şerbetinin içine kutu kremayı ilave edin ve
hızlı bir şekilde çırpın.
Tiriliçe kekin soğuyunca üzerine çatal veya kurdan yardımı
ile sık sık delikler açın. Üzerine sıcak olan tiriliçe sütlü şerbetini yayarak
az az dökün.
Oda sıcaklığına gelen triliçe 1 saat buzdolabına kaldırın. (
üzerini streç ile kaplamayı ihmal etmeyin)
Triliçe Karameli için Malzemeler
5 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı margarin
1 paket krema
Karamel Hazırlanışı:
Karamel Hazırlanışı:
Tiriliçenin karameli için teflon veya seramik bir tavaya
şekeri dökün ve rengini atıp akışkan bir kıvam alana kadar pişirin.
Burada hızlı olmanız çok önemli hızlıca şekeri karıştırırken margarini ilave edin ve tavayı ocaktan alın kremayı hızlı bir şekilde ilave edin karıştırın tekrar ocağa alın ve bir taşım daha pişirin.
Burada hızlı olmanız çok önemli hızlıca şekeri karıştırırken margarini ilave edin ve tavayı ocaktan alın kremayı hızlı bir şekilde ilave edin karıştırın tekrar ocağa alın ve bir taşım daha pişirin.
Tiriliçe üzerine yayarak eşit miktarda gezdirin ve oda
sıcaklığına geldiğinde 6 saat veya bir gece buzdolabında bekletin.
Servis için hazır karamel kullanabilirsiniz süper oluyor
afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder