Tiriliçe Tarifi – Tiriliçe Nasıl Yapılır?

Tiriliçe Tarifi – Tiriliçe Nasıl Yapılır?

Tirilice tatlısı aslında bir çok sütün karışımı ile yapılan lezzeti biraz baskın olacak bir sütlü tatlı ama bu zamanda ayrı ayrı sütleri bulmak zor alabiliyor inek sütü ile aradığınız lezzeti kazanamazsınız belki ama emin olun fenada olmuyor.

Görseller sizi diğer gördüğünüz tariflerdeki gibi rengi ve kreması çok yoğun görünmüyor olabilir ama lezzeti süper ve kalabalık misafirler için baştan çıkarıcı bir lezzet. Yazın soğuk soğuk iyi gidecek sütlü tatlılar arasında not alın lütfen. Triliçe tatlısı nasıl yapılır? Diye sizde merak ediyorsanız  çok ama çok kolay yapılıyormuş.

Dün yüreği güzel insan Azize abla hazırlamış bu sıcakta mis gibi bir kabul günüydü gerçekten. Gün yapmanın en güzel yanı bu sevdiklerinizle bir arada doyumsuz bir sohbet ve insanın gerçek anlamda dinlemek oluyor sanırım. Sevdiğiniz dostlarınızı iyi dinleyin beklide sizinle paylaştığı şey onun hayat kalitesini bakış açısını, olumlu ve olumsuz etkileyecektir dostlar bunun için değimlidir ama sizi yargılamadan dinlemek her yiğidin harcı değildir.

Dostluklar kuracaksanız kesinlikle ve kesinlikle bu sizin sadece yaşıtlarınızdan olmasın yüreği güzel insan azize ablam iyi ki varsın buradan da teşekkürlerimi sunayım hemen güzel tatlının tarifine buyurun belki sizinde birilerine içinizi döküp toparlanmanız gerektir.

Tiriliçe İçin Gerekli Malzemeler:
Tiriliçe Keki için Malzemeler
5 adet orta boy yumurta
10 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
5 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket kabarma tozu

Kek Hazırlanışı:
Kek hemen öncelikle yapalım ve zaman kaybetmeden fırına verelim. Yumurta ve şekeri iyice çırpın üzerine sıvıyağı ekleyin iyice çırptıktan sonra unu, irmiği, vanilya ve kabartma tozunu eş zamanlı ilave edin ve iyice çırpın. Pürüzsüz bir hamur elde edin borcama dökün ve 175 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin.

Kek fırında pişe dursun biz şerbetini hazırlayalım.
Sütlü Şerbeti İçin Malzemeler:
800 ml süt
3 yemek kaşığı şeker
1 kutu hazır krema

Şerbet Hazırlanışı:
Şekeri sütü tencereye boşaltın ve şeker eriyene kadar karıştırın sütlü şerbeti kaynatmadan elinizi yakacak kadar ısınsın yeterli ocaktan aldığınız tiriliçenin sütlü şerbetinin içine kutu kremayı ilave edin ve hızlı bir şekilde çırpın.

Tiriliçe kekin soğuyunca üzerine çatal veya kurdan yardımı ile sık sık delikler açın. Üzerine sıcak olan tiriliçe sütlü şerbetini yayarak az az dökün.

Oda sıcaklığına gelen triliçe 1 saat buzdolabına kaldırın. ( üzerini streç ile kaplamayı ihmal etmeyin)

Triliçe Karameli için Malzemeler
5 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı margarin
1 paket krema

Karamel Hazırlanışı:
Tiriliçenin karameli için teflon veya seramik bir tavaya şekeri dökün ve rengini atıp akışkan bir kıvam alana kadar pişirin.

Burada hızlı olmanız çok önemli hızlıca şekeri karıştırırken margarini ilave edin ve tavayı ocaktan alın kremayı hızlı bir şekilde ilave edin karıştırın tekrar ocağa alın ve bir taşım daha pişirin.

Tiriliçe üzerine yayarak eşit miktarda gezdirin ve oda sıcaklığına geldiğinde 6 saat veya bir gece buzdolabında bekletin.
Servis için hazır karamel kullanabilirsiniz süper oluyor afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar