Kızılcık Reçeli Tarifi - Kışlık Kızılcık Reçeli Nasıl yapılır?

Kızılcık mevsimindeyiz heyyy hadi bakalım kızılcık reçeli yapalım. Kızılcık rengi ve tadı ile herkesin tercih etmediği bir meyvedir Hatay yöresinde yetiştiğini de sanmıyorum bir çok yerini gezmemem rağmen hiç mi hiç görmedim!

Kızılcık bizim burada biraz pahalı ama kışın c vitamini ihtiyacımızın büyük bir kısmını çok az miktarda tüketeceğimiz kızılcıkla günlük ihtiyacımıza cevap verebilir.boğaz yakan ve jölemsi bir kıvam alan kızılcık reçeli kokusu neredeyse yok denecek kadar az. İçerdiği pektin maddesi reçelin kısa sürede jölemsi bir kıvam almasına neden oluyor buda pasta ve kurabiyeler de rahatlıkla kullanmanızı sağlar.

Kızılcık ile yapılan bir çok tarif var ama renginden dolayı tarhanaya bayılıyorum ben ama benimkilere sadece reçel olarak tükettirebiliyorum o yüzden yapmıyorum.

Kızılcıktan hangi yemek ve tatlılar yapılır?
Kızılcık reçeli, kızılcık şerbeti, kızılcık çorbası, kızılcık tarhanası, kızılcık muhallebi, kızılcıklı pasta, kızılcıklı muhallebi gibi yemeklerde kullanılıyor aklıma ilk gelenler oluyor bir çoğu sadece şerbet ve reçel için alıyor ama yapmak ve sevenler için alternatif anneanne tarifi de vardır yapmaya yapmaya unutuluyor.

Kızılcık reçeli nasıl yapılır? Buyurun beraber belki sizin daha farklı yaptığınız bir tarif vardır ama benim yaptığım tarif bu.

Kızılcık reçeli için gerekeli malzemeler:
750 gr kızılcık
2,5 su bardağı su
2,5 su bardağından biraz fazla şeker

Kızılcık Reçeli Hazırlanışı:

Kızılcıkları sudan geçirelim varsa kulp ve yapraklardan ayıklayalım içindeki çürükleri çıkaralım.
Kenara suyunun süzülmesi için beklemeye alalım.

Su ve şekeri derin bir tencerede ilave edelim ve kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 10 dakika kaynatalım.

Kaynamakta olan şerbetin altını kısalım ve kevgir ile sıçratmadan kızılcıkları içine aktaralım. 

Şerbetin altını orta hararette tekrar açalım kaynamaya başladıktan sonra ocak ısınını kızılcık taşmaması ayarında ayarlayın orta halli kaynaması gerekiyor yoksa hemen taşma yapmaya hazır.

Burada bi kahve yapın kendinize ve ara ara üzerindeki köpüğü kevgir ile alın şerbet içerisinde kıvam alana kadar pişirin.


Kışlık kaldırmak isteyenler tek yapmanız gereken ocaktan alır almaz sıcak sıcak hemen cam kavanoza alıp sıfır kapakla sıkıca kapatıp ters çevirmek soğuyunca kilerinize kaldırabilirsiniz afiyet olsun sofranızdan sevdikleriniz eksik olmasın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar