İrmikli Etimek Tatlısı Tarifi – İrmikli Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?
İrmikli Etimek Tatlısı Tarifi – İrmikli Etimek Tatlısı Nasıl
Yapılır? Etimek tatlısı kolay tarifi:
Etimek tatlısı her zaman sizin en acil durumda ne yapsam
diye düşündüğünüzde sizin yardımınıza koşacak bir tarif. İki geleneksel
lezzetimiz bir lezzette bu tarifte. Tuzsuz etimekle hazırlanan ve irmik ile
lezzet kazanan etimek tatlısı soğuk ve buz gibi ikram yapılıyor.
Kalabalık misafirlere mutlaka listesiniz de olması gereken
bir tarif. Tarifi bir gün önce hazırlayın ve misafirleriniz geldi mi çıkarın
dolaptan geresi servise kalıyor. Tuzsuz irmikli
etimek tatlısı en basit yolla üç ayrı lezzeti bir arada tatmanız. Altta karamelize
olmuş etimek, ortasında geleneksel lezzetimiz olan irmikli hafif bir tat, en
üstünde ise krem şanti ile yumuşak bir tat üzerinde kıtır kıtır dövülmüş
cevizlerle ortaya karışık harika bir tatlı çıkıyor. Etimek tatlısı nasıl
yapılır işte en kolay tarif.
İrmikli etimek tatlısı için malzemeler
13 tane etimek
Etimek şerbeti için malzemeler:
1,5 su bardağı seker
1,5 su bardağı su
Ara kat irmik muhallebisi için gerekli malzemeler:
8 yemek kaşığı irmik
8 yemek kaşığı şeker
2,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
En son katı için gerekli malzemeler:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Üzeri için iri dövülmüş ceviz
İrmikli etimek tatlısı için hazırlanışı:
İlk önce krem şantiyi paket üzerindeki tarife göre yapalım
ve buzdolabına koyalım.
Etimekleri borcama dizelim ve hemen etimek şerbeti için olan
malzemeleri bir tencerede 10 dakika kaynatalım 15 dakika soğuduktansonra
etimeklerin üzerine gezdirerek boşaltalım.
İrmik muhallebisi için olan malzemelerin hepsinin derin bir
tencereye alalım ve göz göz pişene kadar karıştırarak pişirelim göz göz olunca
pişmiş demektir.
Pişen irmik muhallebisini sıcak iken etimeklerin üzerine
eşit olacak şekilde dökelim. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına streç film
kapatarak 1 saat dinlendirelim.
Dinlenmiş olan irmikli etimek tatlısı üzerine ilk
hazırladığımız krem şentiyi ilave edelim ve üzerine cevizi gezdirelim ve 1 gece
buzdolabında bekletelim.
2 – 3 gün koku geçirmeden muhafaza ederseniz hiç bozulmadan
tüketebilirsiniz. Afiyet olsun
Servis önerisi: üzerine meyveli dondurma ile servis
ederseniz daha güzel bir lezzet ortaya çıkıyor.
Yorumlar
Yorum Gönder