İrmikli Etimek Tatlısı Tarifi – İrmikli Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?

İrmikli Etimek Tatlısı Tarifi – İrmikli Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır? Etimek tatlısı kolay tarifi:

Etimek tatlısı her zaman sizin en acil durumda ne yapsam diye düşündüğünüzde sizin yardımınıza koşacak bir tarif. İki geleneksel lezzetimiz bir lezzette bu tarifte. Tuzsuz etimekle hazırlanan ve irmik ile lezzet kazanan etimek tatlısı soğuk ve buz gibi ikram yapılıyor.

Kalabalık misafirlere mutlaka listesiniz de olması gereken bir tarif. Tarifi bir gün önce hazırlayın ve misafirleriniz geldi mi çıkarın dolaptan geresi  servise kalıyor. Tuzsuz irmikli etimek tatlısı en basit yolla üç ayrı lezzeti bir arada tatmanız. Altta karamelize olmuş etimek, ortasında geleneksel lezzetimiz olan irmikli hafif bir tat, en üstünde ise krem şanti ile yumuşak bir tat üzerinde kıtır kıtır dövülmüş cevizlerle ortaya karışık harika bir tatlı çıkıyor. Etimek tatlısı nasıl yapılır işte en kolay tarif. 

İrmikli etimek tatlısı için malzemeler
13 tane etimek
Etimek şerbeti için malzemeler:
1,5 su bardağı seker
1,5 su bardağı su
Ara kat irmik muhallebisi için gerekli malzemeler:
8 yemek kaşığı irmik
8 yemek kaşığı şeker
2,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
En son katı için gerekli malzemeler:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Üzeri için iri dövülmüş ceviz

İrmikli etimek tatlısı için hazırlanışı:

İlk önce krem şantiyi paket üzerindeki tarife göre yapalım ve buzdolabına koyalım.

Etimekleri borcama dizelim ve hemen etimek şerbeti için olan malzemeleri bir tencerede 10 dakika kaynatalım 15 dakika soğuduktansonra etimeklerin üzerine gezdirerek boşaltalım.

İrmik muhallebisi için olan malzemelerin hepsinin derin bir tencereye alalım ve göz göz pişene kadar karıştırarak pişirelim göz göz olunca pişmiş demektir.

Pişen irmik muhallebisini sıcak iken etimeklerin üzerine eşit olacak şekilde dökelim. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına streç film kapatarak 1 saat dinlendirelim.

Dinlenmiş olan irmikli etimek tatlısı üzerine ilk hazırladığımız krem şentiyi ilave edelim ve üzerine cevizi gezdirelim ve 1 gece buzdolabında bekletelim.

2 – 3 gün koku geçirmeden muhafaza ederseniz hiç bozulmadan tüketebilirsiniz. Afiyet olsun
Servis önerisi: üzerine meyveli dondurma ile servis ederseniz daha güzel bir lezzet ortaya çıkıyor.

Yorumlar

Popüler Yayınlar