Bal Parmak Tatlısı Tarifi - Bal Parmak Tatlısı Nasıl Yapılır?

Bal Parmak Tatlısı Tarifi - Bal Parmak Tatlısı Nasıl Yapılır? Kolay bal parmak tatlısı tarifi

Şerbetli tatlılar yaz mevsiminde çok tercih etmeyeceğim bir tatlıdır aslında ama misafirliğe gittiğim ev hanımı bu tatlıyı yeni öğrenmiş ve çok hevesli olan yeni yeni mutfakta yemek yapan birisi olduğunu görünce çokta müdahale etmek istemedim. Hatay bir çok yaylası var serin buz gibi ama ben Hatay en sıcak yerlerinden birisi olan İskenderun’da yaşadığımdan söylüyorum bunu bu sıcakta inanın yemekten çok soğuk ve serinletici yemekler herkesin tercihi oluyor. Misafirlikte olduğumuzdan sesimizde çıkmadı birazcık ta ama elinin lezzeti ile ve şerbetine ekstra sıktığı yarım limon suyu ile lezzeti apayrı olmuştu.

Bal parmak tatlısı nasıl yapılır? Malzemeleri – yapılışı:

Bal parmak tatlısı kısa sürede hazırlanan bir tatlı şerbetli olmasına rağmen servis yapmanız yaklaşık 40 dakika civarı oluyor. Elinizde hızlı ise misafirleriniz gelmeden veya bizim gibi ev sahibi ile birlikte yapabilirsiniz sohbet ile dahada kolay bitiyor.

Bal parmak tatlısı şerbeti için gerekli malzemeler:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Yarım limon suyu

Şerbet Hazırlanışı:
Şerbetin malzemelerini limon suyu hariç tencereye alın ve şeker eriyene kadar karıştırın ve kaynamaya başladıktan sonra 10 veya 15 dakika arası kaynatın ve son bir dakika kala limon suyunu ilave edin.

Şerbet pişme aşamasında hemen hamuru hazırlayalım.
Bal parmak tatlısı için gerekli malzemeler:
1 paket margarin ( veya tereyağı)
1 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 su bardağı irmik
1paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiği kadar pastalık un

Hazırlanışı:
Margarini ve şekeri elinizle iyice birbirine yedirin ve üzerine ayrı bir kapta önce çırptığınız yumurtayı ilave edin ve yeniden iyice karıştırın üzerine biraz un ilave edin ve karıştırmadan kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edin ve ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar un azar azar ekleyin.

Hazır olan hamuru şekil vermeden önce fırını çalıştırın.

1 tabağa 1 su bardağı irmiği koyun elinizle hamurdan ceviz büyüklüğünde hamurlar alın avuç içinizle uzunlamasına şekil verdirin ve en son bastırın ve şekli alacaktır.

Şekil verdirdiğiniz bal parmak tatlısını önce irmiğe sonra yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin tüm hamuru bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz ve biten hamurun ardından ısınmış olan fırına sürelim.

Fırını 150 derecede ısınmış olması iyi oluyor bal parmak tatlısını fırına yerleştirdikten 5 dakika sonra 175 % dereceye çıkardıktan sonra altı ve üstü iyice pişen bal parmak tatlısı fırından çıkar çıkmaz soğumuş olan şerbeti yavaşça üzerine sıçratmadan dökün ve 10 dakika şerbeti çektikten sonra servise hazır sofranızdan sevdikleriniz eksik olmasın.

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar