Bal Parmak Tatlısı Tarifi - Bal Parmak Tatlısı Nasıl Yapılır?
Bal Parmak Tatlısı Tarifi - Bal Parmak Tatlısı Nasıl Yapılır? Kolay bal parmak tatlısı tarifi
Şerbetli tatlılar yaz mevsiminde çok tercih etmeyeceğim bir
tatlıdır aslında ama misafirliğe gittiğim ev hanımı bu tatlıyı yeni öğrenmiş ve
çok hevesli olan yeni yeni mutfakta yemek yapan birisi olduğunu görünce çokta
müdahale etmek istemedim. Hatay bir çok yaylası var serin buz gibi ama ben Hatay
en sıcak yerlerinden birisi olan İskenderun’da yaşadığımdan söylüyorum bunu bu
sıcakta inanın yemekten çok soğuk ve serinletici yemekler herkesin tercihi
oluyor. Misafirlikte olduğumuzdan sesimizde çıkmadı birazcık ta ama elinin
lezzeti ile ve şerbetine ekstra sıktığı yarım limon suyu ile lezzeti apayrı
olmuştu.
Bal parmak tatlısı nasıl yapılır? Malzemeleri – yapılışı:
Bal parmak tatlısı kısa sürede hazırlanan bir tatlı şerbetli
olmasına rağmen servis yapmanız yaklaşık 40 dakika civarı oluyor. Elinizde hızlı
ise misafirleriniz gelmeden veya bizim gibi ev sahibi ile birlikte
yapabilirsiniz sohbet ile dahada kolay bitiyor.
Bal parmak tatlısı şerbeti için gerekli malzemeler:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Yarım limon suyu
Şerbet Hazırlanışı:
Şerbet Hazırlanışı:
Şerbetin malzemelerini limon suyu hariç tencereye alın ve
şeker eriyene kadar karıştırın ve kaynamaya başladıktan sonra 10 veya 15 dakika
arası kaynatın ve son bir dakika kala limon suyunu ilave edin.
Şerbet pişme aşamasında hemen hamuru hazırlayalım.
Bal parmak tatlısı için gerekli malzemeler:
1 paket margarin ( veya tereyağı)
1 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 su bardağı irmik
1paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiği kadar pastalık un
Hazırlanışı:
Hazırlanışı:
Margarini ve şekeri elinizle iyice birbirine yedirin ve
üzerine ayrı bir kapta önce çırptığınız yumurtayı ilave edin ve yeniden iyice
karıştırın üzerine biraz un ilave edin ve karıştırmadan kabartma tozunu ve
vanilyayı ilave edin ve ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar un azar
azar ekleyin.
Hazır olan hamuru şekil vermeden önce fırını çalıştırın.
1 tabağa 1 su bardağı irmiği koyun elinizle hamurdan ceviz
büyüklüğünde hamurlar alın avuç içinizle uzunlamasına şekil verdirin ve en son
bastırın ve şekli alacaktır.
Şekil verdirdiğiniz bal parmak tatlısını önce irmiğe sonra
yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin tüm hamuru bitene kadar aynı işlemi
yapıyoruz ve biten hamurun ardından ısınmış olan fırına sürelim.
Fırını 150 derecede ısınmış olması iyi oluyor bal parmak
tatlısını fırına yerleştirdikten 5 dakika sonra 175 % dereceye çıkardıktan
sonra altı ve üstü iyice pişen bal parmak tatlısı fırından çıkar çıkmaz soğumuş
olan şerbeti yavaşça üzerine sıçratmadan dökün ve 10 dakika şerbeti çektikten
sonra servise hazır sofranızdan sevdikleriniz eksik olmasın.
Ellerinize sağlık güzel bir tatlı tarifi.
YanıtlaSil