Sodalı Ayran Tarifi - Bol Köpüklü Sodalı Sütlü Ayran Tarifi

Sodalı Ayran Tarifi  -Bol Köpüklü Sodalı Sütlü Ayran Tarifi - Buz Gibi Bol Köpüklü Ayran Nasıl Yapılır?
Yaz sıcaklarını iyice hissettirdi artık ramazan sonrası ve bayram sonrası tatilin son gününden herkese merhabalar. Tatilde olanlarınız çoktur belki ama benim gibi yarına çocukları yaz kurslarına gidenler varsa erkenden evine pinekledi bile çamaşır, ütü, temizlik vs işimiz uzundur biz kadınların hiç bitmez bitmez. Yaz aylarında hepimizin sofrasında gazlı içeceklere yer veririz ama bunun yerini mis gibi bir ayran ile lezzetlendirmeye ne dersiniz hele birde ayran yaptığınız yoğurt ev yoğurdu ise değmeyin o zaman lezzetine. Buzlu sodalı mis gibi yaz sıcaklarının hararetini bastıracak midenizi rahatlatacak lezzet sodalı sütlü ayran olsun.

Yaz aylarında bir çok kişi sofrada soğuk gazlı içecek tercih eder benim tercihim kendim evde yaptığım limonata ve ayran oluyor bu mevsimde bu kadar limonu ne yapacaksın dedi pazarcı millet sayılı alıyor ama hazır gıda karşıtı olan ben kendim mis gibi ev yapımı limonata, ayran, böğürtlen şurubu gibi tercihlerim oluyor sade sodada vazgeçilmez yaz içeceklerinden hani.

Yaz sıcaklarında çocuklara süt içirmeyi de azaltım onun yerine onlarında çok sevdiği buz gibi ayran ile kalsiyum desteğine devam. Süt yoksa yoğurt var ayran oluyor.

Ayran her zaman yaz sıcaklarından hararetini bastırmak ve mideniz için daha yararlı olduğunu unutmayın ve bu arada ayran sizi uzun bir süre tok tutacak güzel bir içecek alternatifi de aynı zamanda. Gazlı içeçeklerin içtikçe içmek istersiniz ayran ise öyle değil kıvamında yapılmış bir bardak ayran yetebilir ikincisini de için her hali ile doğalJ

Sodalı ayran sütsüzde yapabilirsiniz ama süt ayrana bir yumuşaklık katıyor kıvamında çok ama çok farklılık katıyor sütü ilave etmeden yaptığınız ayran lezzetinden pek bir şey değiştirmez ama görüntü ve lezzetini ancak iki ayrı yapılmış ayranda fark edersiniz.

Maden suyu ayranın daha fazla köpürmesine ve ayranı daha sağlıklı hale gelmesine vesile olurken mideniz için inanılmaz bir rahatlatıcı oluyor mide dostu bir ayran bu.

Suyun yanında ilave ettiğiniz bir kase buz ise bu işin sırrı arkadaşlar buz mikserde çırpılırken eriyor ve ayranın daha çok köpürmesine ve lezzetinin iki katına çıkarıyor hem köpük köpük buz gibi bir ayranınız oluyor bardaklara servisi yaparken sizde bu nimetlerin bir aradaki uyumuna bayılacaksınız.
Köpük köpük bir bardak soğuk ve sağlıklı ayran yapmaya hadi mutfağa beraber yapalım.

Sodalı bol köpüklü ayran için gerekli malzemeler:
2 su bardağı yoğurt
1 şişe maden suyu
Yarım çay bardağından biraz fazla soğuk süt
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 kase buz
Benim yoğurdum köyden geliyor yoğurt sizin için biraz daha fazla yoğurt koymanız gerekebilir kıvamı akıcı olmazsa yoğurt ilave edebilirsiniz.

Sodalı bol köpüklü ayran hazırlanışı:
Mutfak robotu olanlar varsa onda yoksa benim gibi mikser yardımı ile bol köpüklü buz gibi ayranınızı hazırlayabilirsiniz.

Yoğurdu derin bir sürahi veya mutfak robotuna boşaltın üzerine, buzları, sütü, sodayı, tuzu ve suyu ilave edin.

Üzerine suyu bir bardak bir bardak ilave ederek çırpın 2 bardak yoğurttan bu kadar köpüğün nasıl çıktığına şaşırabilirsiniz ama soda ve süt ile yoğurt harmanlanınca ne kadarda enfes bir lezzet oluveriyor ayran.


Ayran çırpma işleminden sonra tüketmeye hazır yaz aylarında mis gibi sürekli yapacağınız favoriniz olacak sodalı köpük köpük buz gibi bu ayran tarifini paylaşmak bizden yapması sizden afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar