13 Temmuz 2016 Çarşamba

Kolay Beş Çayı Tarifleri – Beş Çayı Menüsü Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı!

Kolay Beş Çayı Tarifleri – Beş Çayı Menüsü Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı!

Beş çayı menülerini yavaş yavaş yeniden yer vermek istedim malum  artık oruç 11 ay gibi bir özlemle geride kaldı bayram tatili de  aradan kalktı ve arkadaşlar dostlar yine bir arada olmak için bir arada. Yaz aylarında uzun olan günlerde takip ediyor tatilde bir arada olacak akraba eş dost ve çocuklarla kendi kendinize bile hazırlarsınız belki. Beş çayı menüleri listemizde bugün patates salatası , peynirli poğaça, cevizli kalbura bastı yanına iyi demlenmiş Seylan çayı da varsa dostlarınızla yapacağınız sohbetler baylasın bırakın sofrayı serin çocuklara dökerlerse döksünler siz anın tadını çıkarın.

Bol yeşillikli bir patates salatası için gerekli malzemeler.
1 kilo sarı patates
1 kase ince doğranmış kara lahana
1 dolu kase ince doğranmış marul
1 adet büyük boy kırmızı soğan ince doğranmış
Kimyon, tuz, zeytinyağı, limon,

Patatesleri arzu ettiğiniz büyüklükte doğrayın ve tüm doğranmış malzeme, limon, zeytinyağı ilave edin ve harmanlayın patates salatası. Tüm malzemeyi doğradıktan sonra servis yapacağınız zaman karıştırırsanız daha iyi olacaktır.
Ceviz dolgulu şerbetli kurabiye

Ceviz dolgulu şerbetli kurabiye için malzemeler:
3 yumurta sarısı
250 gr tereyağı
1 paket kabartma tozu
Bir çimdik tuz
3,5 su bardağı (hamur kıvam almazsa yarım su bardağı daha ilave edin)
İç harcı:
1 kase iri çekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın

Şerbeti için:
3 bardak su
3 bardak şeker
4 damla limon

Ceviz dolgulu şerbetli kurabiye hazırlanışı:
Tereyağını eritin, unu yoğurma kabına ilave edin ortasını havuz yapın eritilmiş tereyağını, yumurtayı, kabartma tozunu tuzu ilave edin ve hamuru sert bir hamur elde edene kadar yoğurun yeterli sertlikte hamur olmaz ise un ilave edin.

İç malzemeyi bir kapta karıştırın.
Hamuru 20 dakika dinlendirin elinizle köfte oyar gibi oyun içine cevizden doldurun ve kapatıp görseldeki gibi şekil verin.

Yağlınmış tepsiye dizilir tüm işlem bittikten sonra 175% derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.
Fırında kurabiyeler pişerken şerbet malzemelerini ocağa alın ve kıvam alana kadar pişirin olmak üzereyken içine limon damlası ilave edin ve 3-4 dakika daha kaynatın.
Fırın çıkan kurabiyeler üzerine soğumuş şerbeti alın şerbet çekene kadar dinlendirin.
Servis tabağına alın üzerine Hindistan cevizi ilave ederek servis yapın.

Bildiğiniz üzere peynirli poğaça tarifi olabilir ama her kes farklı yapıyor yumuşacık poğaça tarifine geçelim hemen.

Peynirli poğaça tarifi için gerekli malzemeler:
Malzeme büyük bir kalabalık için yetecektir.
1 kilo un
1 paket yaşmaya
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıcak su
5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ

Peynirli poğaça Hazırlanışı:
Sıcak suyun içinde yaş mayayı buluşturalım. Yaşmaya iyice eriyince şeker ilave edelim ve iyice karıştırıp mayalanması için bekleyelim.

Ekşiyen maya ile diğer malzemelerden yoğurma kabında yumuşak bir hamur elde edelim.

Hamuru en az 1 saat dinlendirdikten sonra hamurdan cevizden çok az büyük hamurlar koparalım ve içine ister sade ister maydanozlu peynir ilave edelim.

Üzerine bir adet yumurta sarısı sürelim ve susam serpiştirelim. 15 dakikada bu şekilde fırın tepsilerinde bekletelim ve 180’% derecelik fırında altı ve üstü pişene kadar bırakalım.

Poğaçayı en son Dakka pişirirseniz servisi sıcacık olacaktır.


Beş çayı sakinlerine beğeneceğiniz elinizin altındaki malzemelerle güzel bir ikindi çayı menüsü olmadı mı? 

0 yorum:

Yorum Gönder