Kolay Beş Çayı Tarifleri – Beş Çayı Menüsü Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı!
Kolay Beş Çayı Tarifleri – Beş Çayı Menüsü Hiç Bu Kadar
Kolay Olmamıştı!
Beş çayı menülerini yavaş yavaş yeniden yer vermek istedim
malum artık oruç 11 ay gibi bir özlemle
geride kaldı bayram tatili de aradan
kalktı ve arkadaşlar dostlar yine bir arada olmak için bir arada. Yaz aylarında
uzun olan günlerde takip ediyor tatilde bir arada olacak akraba eş dost ve
çocuklarla kendi kendinize bile hazırlarsınız belki. Beş çayı menüleri
listemizde bugün patates salatası , peynirli poğaça, cevizli kalbura bastı
yanına iyi demlenmiş Seylan çayı da varsa dostlarınızla yapacağınız sohbetler
baylasın bırakın sofrayı serin çocuklara dökerlerse döksünler siz anın tadını
çıkarın.
Bol yeşillikli bir patates salatası için gerekli malzemeler.
1 kilo sarı patates
1 kase ince doğranmış kara lahana
1 dolu kase ince doğranmış marul
1 adet büyük boy kırmızı soğan ince doğranmış
Kimyon, tuz, zeytinyağı, limon,
Patatesleri arzu ettiğiniz büyüklükte doğrayın ve tüm
doğranmış malzeme, limon, zeytinyağı ilave edin ve harmanlayın patates
salatası. Tüm malzemeyi doğradıktan sonra servis yapacağınız zaman
karıştırırsanız daha iyi olacaktır.
Ceviz dolgulu şerbetli kurabiye
Ceviz dolgulu şerbetli kurabiye için malzemeler:
3 yumurta sarısı
250 gr tereyağı
1 paket kabartma tozu
Bir çimdik tuz
3,5 su bardağı (hamur kıvam almazsa yarım su bardağı daha
ilave edin)
İç harcı:
1 kase iri çekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti için:
3 bardak su
3 bardak şeker
4 damla limon
Ceviz dolgulu şerbetli kurabiye hazırlanışı:
Tereyağını eritin, unu yoğurma kabına ilave edin ortasını
havuz yapın eritilmiş tereyağını, yumurtayı, kabartma tozunu tuzu ilave edin ve
hamuru sert bir hamur elde edene kadar yoğurun yeterli sertlikte hamur olmaz
ise un ilave edin.
İç malzemeyi bir kapta karıştırın.
Hamuru 20 dakika dinlendirin elinizle köfte oyar gibi oyun
içine cevizden doldurun ve kapatıp görseldeki gibi şekil verin.
Yağlınmış tepsiye dizilir tüm işlem bittikten sonra 175%
derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.
Fırında kurabiyeler pişerken şerbet malzemelerini ocağa alın
ve kıvam alana kadar pişirin olmak üzereyken içine limon damlası ilave edin ve
3-4 dakika daha kaynatın.
Fırın çıkan kurabiyeler üzerine soğumuş şerbeti alın şerbet
çekene kadar dinlendirin.
Servis tabağına alın üzerine Hindistan cevizi ilave ederek
servis yapın.
Bildiğiniz üzere peynirli poğaça tarifi olabilir ama her kes
farklı yapıyor yumuşacık poğaça tarifine geçelim hemen.
Peynirli poğaça tarifi için gerekli malzemeler:
Malzeme büyük bir kalabalık için yetecektir.
1 kilo un
1 paket yaşmaya
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıcak su
5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
Peynirli poğaça Hazırlanışı:
Sıcak suyun içinde yaş mayayı buluşturalım. Yaşmaya iyice
eriyince şeker ilave edelim ve iyice karıştırıp mayalanması için bekleyelim.
Ekşiyen maya ile diğer malzemelerden yoğurma kabında yumuşak
bir hamur elde edelim.
Hamuru en az 1 saat dinlendirdikten sonra hamurdan cevizden
çok az büyük hamurlar koparalım ve içine ister sade ister maydanozlu peynir
ilave edelim.
Üzerine bir adet yumurta sarısı sürelim ve susam
serpiştirelim. 15 dakikada bu şekilde fırın tepsilerinde bekletelim ve 180’%
derecelik fırında altı ve üstü pişene kadar bırakalım.
Poğaçayı en son Dakka pişirirseniz servisi sıcacık
olacaktır.
Beş çayı sakinlerine beğeneceğiniz elinizin altındaki
malzemelerle güzel bir ikindi çayı menüsü olmadı mı?
Yorumlar
Yorum Gönder