Evde Kolay Baklava Tarifi - Bayramlık Pratik Baklava Tarifi

Evde Kolay Baklava Tarifi - Bayramlık Pratik Baklava Tarifi:

Bayram yola çıktı geliyor hanımlar temizlik bittiyse size kolay gelecek pratik ama aynı zamanda lezzetli bir bayram baklavası tarifimiz var yapmak isteyenler buraya.

Bayram malum yoğunluk olacak gelen giden olacak beklide siz önce gidecek sonra siz bekleyeceksiniz el öpmeye gelenleri gerçi artık çok medeniyiz örfümüzü unutmuş durumdayız zaman zaman el öpmeyi benimsemeyen bir nesil yetişse de özü bozulmayan insanlara hayranlığım her geçen gün artıyor.

Evde baklava yapmak için illa hamur açmaya gerek yok artık evde kendiniz kolayca 1 saat gibi kısa bir sürede hazırlayabilirsiniz artık baklava yapmanın en kolay yolu iki ayrı yada tek markette bulduğunuz malzemelere kalmış. Ramazan bayramı her yörede farklı lezzetler hazırlanır ama baklava en yaygın yapılan tatlıların başında geliyor nedeni ise tatlı ikramı için geleneksel lezzet olmasından kaynaklanıyor sanırım.

Baklava açması gerçekten zaman alır ev yapımı yapmak isteyenler için onuda her ev hanımı kolayca yapamayabilir çocuklusu var,yaşlısı var, evde uzaktan bir iki gün önce misafir gelmiş olan ama imece usulü yapanlara diyeceğim yok bir gün topluca yapılsa tüm mahalleye açılır. Ama nerede o eski imece usulü yemekler tatlılar diyebiliriz ama hala bozulmamış insanlar dedik ya yazımın başında o da öyle sanırım mahallenizde hala bozulmayan değerleriniz varsa sizde dört elle sarılın bozulmasın diye.
Evde en kolay yolu ile baklava yapmak isteyenlere tarifi verelim baklavayı arefe günü yapıp koyarsanız hiç bozulmadan bayram boyunca tüketebilirsiniz.

İki fırın tepsisi çıktı eee kalabalık misafiri olanlara ancak yeter yanına tuzlular sarma ve dolmalar bayram yemek içmek değilse de onlarsız da olmuyor hani.

Evde kolay baklava için gerekli malzemeler:
1 paket hazır baklavalık yufka
350 gr tereyağı
2 kase ceviz ( iri dövülmüş)
Şerbeti için:
6 su bardağı su
6 su bardağı şeker
6 damla limon suyu
Üzeri için 1 küçük kase ince dövülmüş Antep fıstığı

Evde kolay baklava hazırlanışı:
Baklava başlamadan  önce tereyağını kestirmeden eritelim cevizleri yanımıza alalım fırın tepsilerini yağlayalım.
Fırın tepsisine iki kat iki kat aralıklarla baklavalık hazır yufkaları serelim ve üzerine tereyağı sürelim.
Bu işlemi ikili ikili baklavalık yufkaları yerleştirdiğimiz için beş kez yaptığımızda tam on yufkayı kullanmış olacağız onuncu yufkayı serdiğimiz de arasına dövülmüş cevizi serpelim ve üzerine 12 adet yine çift çift koyarak baklavalık  yufkaları yerleştirip aralarına tereyağı sürerek dizelim.
22 adet baklavalık yufkadan böylelikle bir tepsi baklava çıkmış olacak aynı işlemi geriye kalan baklavalık malzemelerle ikinci tepsiye hazırlayalım.

Tereyağının geriye kalanını baklavalık yufkanın son iki yufkasına daha yoğun olarak sürelim böylelikle daha çıtır ve rengi daha güzel olacaktır.

İstediğiniz şekli vererek kesebilirsiniz ama yuvarlak tepsi olmadığı için verev kesme şekli bu tepsilerde zor oluyor siz iyisi mi benim yaptığım gibi küçük karelere başvurun.

Dilimlemiş olduğunuz baklavayı sıra geldi pişirmeye pişirme süresini fırın pişirme süresine göre değişir ama ideal olanı 175 % sıcaklıkta altı ve üstü kızarana kadar pişirin ve fırından çıkarın böylelikle baklavamız hazır.

Şimdi burada sizlere küçük bir tiyo vereyim. Ben denemesem asla tavsiye etmem sıcak ve günü birlik ikram etmek istiyorsanız benim gibi yapabilirsiniz ben baklavayı hazırladım ve kullanacağım zaman şerbetini döküyorum pişmiş olan baklavayı isterseniz bayram sabahı şerbetle buluşturabilirsiniz ama hemende koyabilirsiniz tabi tercih sizin.

Şerbet malzemelerini limon hariç derin bir tencereye alalım ve kaynamaya başladıktan sonra 12 dakika daha kaynatalım orta hararetli ateşte pişen şerbeti sıcak sıcak baklavanın üzerine dökelim ve şerbeti çekince üzerine fıstıkla süsleyip servise hazır ikramlarınızı verebilirsiniz afiyet olsun.

Bayramlarınız hayrola sevdiklerinizle vesselam.

Yorumlar

Popüler Yayınlar