2016 8 Haziran Çarşamba Ramazan Menüsü – 3. Gün Ramazan Menüsü

2016 8 Haziran Çarşamba Ramazan Menüsü – 3. Gün Ramazan Menüsü – Güzel bir yaz menüsü 

Ramazan üçüncü günü bile geldi ne kolay geçiyor manevi huzur ile günlerin ne kadar uzun olursa olsun yinede yardımcı oluyor rabbim.

Ramazan ilk gününde gecesinde rahmeti ile serinlik veren rabbim ham ve şükürler olsun.
Hep bir nefsi telaş olur ya bizde aynen öyle sıcaklara geldi nasıl tutacağız nasıl yaparız derken yağmurlu bir sahur sonrası rahmeti ile yine tecelli etti rabbim ramazan ayı içinde serin havalar bizimle olur hep inşallah.

Ramazan menülerine devam  ramazanda misafir kabulleri başladı bile ilk gün ardından ramazan sevinci devam ediyor.

Ramazan ayında iftar sofralarında sebzeli ve etli aynı zamanda elinizin altındakilerle bir iftar yapmak istiyorsanız o zaman size işte tam bir yaz menüsü buyurun bakalım.

İftarda  kalabalık sofralar için hem kolay hem de lezzetli bir menü için işte önerimiz her evin hali başkadır imkanları da belki ama bu yemekler gerçekten sevenler için bir çok yemekten daha değerli olabilir.

Mercimek çorbası iftarların en çok yapılan çorbaları arasındadır. Mercimek çorbası her zaman için iyi bir tercih olabiliyor ama aşıra kaçmamak şartı ile.

Soğuk içecek olarak ramazan menüsünde cacık tercih edebilirsiniz sizde hem mide dostu ve yazın sıcak havasında iftarda size serinlik vermesi açısından da önemli olduğunun altını çizelim yoğur ve salatalık sağlığımız için önem taşıyan gıdalar arasında önemli bir yere sahip.

Dolmalar yaz aylarında vazgeçilmezimiz değiller mi? Zeytinyağlı olarak tercih edilen ramazan menüsünde olan yaprak sarması, biber dolması ve patlıcan dolması ile birlikte iyi bir seçim ile ramazan menüsüne devam edelim.

Ramazanda menüsü içinde dolma zeytinyağlı ve içinde pirinç olduğundan pilav tercihi bulgur yapabilirsiniz sizde iki farklı sunumda tek lezzet ortaya çıkmamış olur ayrı ayrı gelen misafirleriniz tercih edebilir bazıları pirinç tüketmez bazıları bulgur bu ayrıntıyı unutmamak gerek.

Ramazan menüsünde etli yemek olarak hazırlanan karnı yarık ne dersiniz tam bir yaz iftar menüsü.
Karnıyarık bol sarımsaklı ve sosunu kıvamında yaparsanız gerçekten gelen misafirleriniz olsun gerekse kendi aileniz için çok iyi bir tercih otuz günlük bir ramazan ayında her güne ayrı bir lezzet tercih edecek olanlarınız varsa güzel ve lezzetli menüler için takipte kalın.

Serin tutması ve arzu edenler için karpuz hazır olarak sizi bekliyor malum oruç açmadan önce insan her şeyi canı çekinde gözünün önünde olsun istiyor hali ile işte bugünün ramazan menüsü de bu .

2016 8 Haziran Çarşamba Ramazan Menüsü – 3. Gün iftar menüsü listesi:
Mercimekli çorba
Cacık
Zeytinyağlı karışık dolma
Bulgur pilavı
Karnıyarık
Karpuz
İftar sofralarının vazgeçilmezi tabi ki hurma ve su
Ramazan ayı boyunca her güne bir ramazan hadisi yayınlamak istedim ki bir daha hatırlatalım ramazanın önemini.

Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem buyurdular ki:
“ Sahur yemeğinde bereket vardır. 
Bir yudum su bile içecek olsanız sahura kalkmayı ihmal etmeyiniz. 
Çünkü sahura kalkana Allah rahmet eder. 
Melekler de bağışlanmaları için dua ederler.” 

Hadisi şerif  ( Müsned)

Bu ramazan geçen yılda olduğu gibi yaz aylarında olduğumuzdan günler uzun gecelerse kısa olduğundan bütün gün aç kalan vucudumuzu düşünerek en sağlıklı şekilde hazırlanmış gıdalardan midemizi yormadan tüketmenin önemi unutmadan menüleri hazırlayalım. İsraf etmekten kaçınarak elimizdeki nimetlerin farkına vararak tüketmenin yaşandığı en güzel günleri geçiriyoruz sanırım hayırlı iftarlar.

Yorumlar

Popüler Yayınlar