2016 26 Haziran Pazar Ramazan Menüsü – 21. Gün Ramazan Menüsü

 2016 26 Haziran Pazar Ramazan Menüsü – 21. Gün Ramazan Menüsü:

Ramazan ayının Pazarındayız bugün günler uzun ve sıcak olsa da tüm samimiyeti ile devam eden güzel günlerdeyiz. Pazara ve Hataylılara yakışır bir sofra kurmak istiyorsanız buyurun buraya hanımlar. Ramazan ayı boyunca aklımda olan ve yapmaya fırsat bulamadığım bir lezzet doğrusu tepside özenle hazırlanacak olan oruk. 

Oruk Hatay’da sofralarında gerçekten büyük bir önem taşır ve öyle ki özellikle kış mevsimi boyunca çok sevilen oruk ramazanda canınız çekince köfte yerine yapabileceğiniz bir yemek. Köfte yapmaktan daha kolay ve zahmetsizdir ama lezzeti ondan onu aratmayacak bir lezzettir oruk bugünkü tariflerimiz tam Hatay usulü.

Günün ramazan hadisi şerifi

Ey Allah'ın Resulü dedim, bana öyle bir amel emret ki (yaptığım takdirde) Allah beni mükafaatlandırsın." "Sana" dedi, "orucu tavsiye ederim, zira onun bir eşi yoktur."
(Nesai, Sıyam 43)

2016 26 Haziran Pazar Ramazan Menüsü – 21. Gün Ramazan Menüsü
Kabak borani
Ispanaklı gül böreği
Oruk
Maklube
Mevsim salatası
Ayran - şalgam
Taş kadayıf

Eeee bugün sofrayı Hataylı gibi kuralım dedik günlerden Pazar olunca vakit bol ve misafir kabul edecekler vardır diye ince bir zariflik var düşüncemizde. Günün ilk tarifi kabak borani kabak borani her mevsim malzemesi bulunur eşsiz bir lezzettir.

Kabak borani tarifi için tıklayın:

Arı sıcak olarak bugünkü börek tarifi kendi el açmanız veya hazır yufka ile de yapabileceğiniz ıspanaklı gül böreği ile günün 22. Ramazan menüsüne devam edelim.

Oruk yapmak zor gibi görünür ama içli köftenin tepsideki halidir ama içinde patates ve fırında pişmesi onu lezzetini daha hafif yapar ama içine kuyruk yağı koyacaksanız o zaman aynı şeyi söyleyemeceğim eski tariflerde kuyruk yağsız oruk olmazdı orugun en özgün tarifini bulup bir gün ayrıntılı tarifini paylaşmaya çalışacağım.

Eee ana yemek de bugün maklube var. Maklubeye hayır diyemeyenlere  Hatay’ın eşsiz pilyavlarından olan bir lezzet maklube.  Mutlaka maklube pilavını denemelisiniz. Kendisi bile yeter aslında iftar sofrasına ama kalabalık misafir olanlar için günün menüsünde olsun istedim.
Maklube yanına konduracağınız mevsim salatası ile günün menüsü hazır mevsim salatısı bu yemeklerin yanına şart olmazsa olmazı olduğunu altını çizelim.

Yemek ardından hemen tatlımı yenir bence sakın yapmayın bunu yemeğe namaz molası verenler varsa bendenseniz çay arndından soğuk içeklerle hazırlayacağınız güzel bir taş kadayıfı ile günün menüsü bitti. hayırlı iftarlar.

Yorumlar

Popüler Yayınlar