2016 26 Haziran Pazar Ramazan Menüsü – 21. Gün Ramazan Menüsü
Ramazan ayının Pazarındayız bugün günler uzun ve sıcak
olsa da tüm samimiyeti ile devam eden güzel günlerdeyiz. Pazara ve Hataylılara yakışır
bir sofra kurmak istiyorsanız buyurun buraya hanımlar. Ramazan ayı boyunca
aklımda olan ve yapmaya fırsat bulamadığım bir lezzet doğrusu tepside özenle
hazırlanacak olan oruk.
Oruk Hatay’da sofralarında gerçekten büyük bir önem
taşır ve öyle ki özellikle kış mevsimi boyunca çok sevilen oruk ramazanda
canınız çekince köfte yerine yapabileceğiniz bir yemek. Köfte yapmaktan daha
kolay ve zahmetsizdir ama lezzeti ondan onu aratmayacak bir lezzettir oruk
bugünkü tariflerimiz tam Hatay usulü.
Günün ramazan hadisi şerifi
Ey Allah'ın Resulü dedim, bana öyle bir amel emret ki
(yaptığım takdirde) Allah beni mükafaatlandırsın." "Sana" dedi,
"orucu tavsiye ederim, zira onun bir eşi yoktur."
(Nesai, Sıyam 43)
2016 26 Haziran Pazar Ramazan Menüsü – 21. Gün Ramazan
Menüsü
Kabak borani
Ispanaklı gül böreği
Oruk
Maklube
Mevsim salatası
Ayran - şalgam
Taş kadayıf
Eeee bugün sofrayı Hataylı gibi kuralım dedik günlerden Pazar
olunca vakit bol ve misafir kabul edecekler vardır diye ince bir zariflik var
düşüncemizde. Günün ilk tarifi kabak borani kabak borani her mevsim malzemesi
bulunur eşsiz bir lezzettir.
Kabak borani tarifi için tıklayın:
Arı sıcak olarak bugünkü börek tarifi kendi el açmanız veya
hazır yufka ile de yapabileceğiniz ıspanaklı gül böreği ile günün 22. Ramazan menüsüne
devam edelim.
Oruk yapmak zor gibi görünür ama içli köftenin tepsideki
halidir ama içinde patates ve fırında pişmesi onu lezzetini daha hafif yapar
ama içine kuyruk yağı koyacaksanız o zaman aynı şeyi söyleyemeceğim eski
tariflerde kuyruk yağsız oruk olmazdı orugun en özgün tarifini bulup bir gün
ayrıntılı tarifini paylaşmaya çalışacağım.
Eee ana yemek de bugün maklube var. Maklubeye hayır
diyemeyenlere Hatay’ın eşsiz
pilyavlarından olan bir lezzet maklube.
Mutlaka maklube pilavını denemelisiniz. Kendisi bile yeter aslında iftar
sofrasına ama kalabalık misafir olanlar için günün menüsünde olsun istedim.
Maklube yanına konduracağınız mevsim salatası ile günün
menüsü hazır mevsim salatısı bu yemeklerin yanına şart olmazsa olmazı olduğunu
altını çizelim.
Yemek ardından hemen tatlımı yenir bence sakın yapmayın bunu
yemeğe namaz molası verenler varsa bendenseniz çay arndından soğuk içeklerle
hazırlayacağınız güzel bir taş kadayıfı ile günün menüsü bitti. hayırlı
iftarlar.
Yorumlar
Yorum Gönder