2016 25 Haziran Cumartesi Ramazan Menüsü – 20. Gün Ramazan Menüsü
2016 25 Haziran Cumartesi Ramazan Menüsü – 20. Gün Ramazan
Menüsü:
Günlerden cumartesi aylardan haziran ve ramazan ayı son on güne girdik artık çok
değirli olan bir on gün içinde bulunmaktayız ramazan ayı başı rahmet, ortası
mağfiret. sonu cehennem, ateşinden
kurtuluş olan günler içindeyiz son günlerin kıymetini daha iyi bilelim inşallah.
Ramazan ayı bir hafta sonuna yine geldik mübarek ne çabuk
geldi gidiyor derler ya hep aynen öyle oluyor. Ramazan 20. Günü sabahındayız
çok şükür. Ramazan ayı hafta sonu kalabalık sofraların kurulduğu günlerden
birisi iş hayatında olanla için bir araya gelmeleri için yine tatil. Tatilde misafir
alacaklara günün ramazan menüsünü sıralayalım ama öncesinde tabiî ki günün
ramazan hadisine deyiniyim.
Günün ramazan hadisi şerifi:
Ramazan ayı girdiği zaman cennetin kapıları açılır,
cehennemin kapıları kapanır ve şeytanlar da zincire vurulur.
(Müslim, Sıyam)
2016 25 Haziran Cumartesi Ramazan Menüsü – 20. Gün Ramazan
Menüsü:
Domates çorbası
Kaşarlı sigara böreği
Şehriyeli pirinç pilavı
Patlıcan yoğurtlaması
Ayran
Kağıt kebabı
Dondurma
meyve
Ramazan sıcaklara geliyor ama her zaman yapmasam da iftara
çorbasız da bırakmak istemiyorum. Mevsim yaz ve lezzetini sevenler için
vazgeçilmezdir yaz boyunca domates çorbası. Mis gibi güneşte olgunlaşmış
domates çorbası ile yaptım malum Hatay sebze ve meyve bakımından zengin bir
şehir olduğundan tezgahlara gelen yerli ürünlerle yemek pişirmek ayrı bir
lezzetlidir hep.
Sigara böreğini ara sıcak tercih ettim yapması pratik ve son
dakika kızaran börekler çıtır çıtır tüketmeye hazır oluyor önceden sardım ben
buzdolabında tüm paketi sarınca birkaç gün yetiyor ara ara yapıyorum.
Pilavsız olmaz ama ramazan ayında artık olmaması ve israfdan
kaçınmak için az az yapıyorum yemekleri küçük bir kase yetiyor sizlerde çöpe
dökmemek için servisleri azaltın su bile yetiyor oruçlu olan için aslında.
Yaz meyvesinden vazgeçilmez lezzet patlıcan. Soğuk soğuk
ikindi vakti hazırlayıp buzdolabında bırakırsanız sofrada soğuk ve daha
lezzetli oluyor.
Ana yemek olarak bugün hazırladığım kağıt kebabı oldu kağıt
kebabı oldukça lezzetli bir ana yemek fırından önce ocakta az harmanlanan ve
fırında son aşama olarak pişen kağıt kebabı ana yemek olarak yaz boyunca tercih
edeceğiniz bir lezzet. Kağıt kebabı yanında şalğam ve ayran servisi ayrı bir
lezzetli oluyor ramazan ayında.
Bugünün tercihi hafif meyveler ile servis edeceğiniz
dondurma olabilir meyve ve dondurma ikilisinin bu yaz sıcaklarına hiçbir tatlıya
değişmem diyenler için şimdiden hayırlı iftarlar.
Yorumlar
Yorum Gönder