2016 23 Haziran Perşembe Ramazan Menüsü – 18. Gün Ramazan Menüsü:
2016 23 Haziran Perşembe Ramazan Menüsü – 18. Gün Ramazan Menüsü:
Ramazan ayı içinde yılın en uzun gününde oruçlu olduk 21 haziran 2016 yılının en uzun günüydü hadisi şerif de de anlatıldığı gibi yazın tutulan oruç zahmetsiz yemek gibidir hadisi anlamını daha iyi kavramamıza vesile oluyor. Yılın en uzun günleri yaşadığımız şu günlerde oruçlu olduğumuz için kendimizi nasipli saymalıyız bence. Neden nasipli diyecek olursak uzun yaz günlerindeki oruçlar nefsimizi öldürmek için iyi bir fırsat yaşlı ve çocukların ayrı özen gerektirdiği bu günlerde orucun hassasiyetini idrak edebilmeleri için biz büyüklerin büyük çabası gerekiyor. Ramazan ayı 18.gün menüsü ile devam ediyoruz sanki yirminci gün olduğunda ramazan ayının gerisi çok hızlı geçecek gibi geliyor bana bırakıp gidecek güzel günler bizi. L
Ramazan ayı içinde yılın en uzun gününde oruçlu olduk 21 haziran 2016 yılının en uzun günüydü hadisi şerif de de anlatıldığı gibi yazın tutulan oruç zahmetsiz yemek gibidir hadisi anlamını daha iyi kavramamıza vesile oluyor. Yılın en uzun günleri yaşadığımız şu günlerde oruçlu olduğumuz için kendimizi nasipli saymalıyız bence. Neden nasipli diyecek olursak uzun yaz günlerindeki oruçlar nefsimizi öldürmek için iyi bir fırsat yaşlı ve çocukların ayrı özen gerektirdiği bu günlerde orucun hassasiyetini idrak edebilmeleri için biz büyüklerin büyük çabası gerekiyor. Ramazan ayı 18.gün menüsü ile devam ediyoruz sanki yirminci gün olduğunda ramazan ayının gerisi çok hızlı geçecek gibi geliyor bana bırakıp gidecek güzel günler bizi. L
Günün ramazan hadisi:
Resulullah (s.a.a): “Ramazan ayı öyle bir aydır ki, başlangıcı rahmet, ortası mağfiret ve sonu Cehennem ateşinden kurtulmadır.“
2016 23 Haziran Perşembe Ramazan Menüsü – 18. Gün Ramazan
Menüsü:
Çorba tarifi vermek istemedim bugün onun yerine güzel bir
soğuk ayran veya cacık veya soğuk içecekleri tercih edelim diye menümde de
koymadım
Tepsi kebap
Pirinç pilavı
Fırınlanmış elma dilimi patates
Peynirli poğaça
Roka salatası
Tepsi kebabı Hatay yöresinin geleneksel tarifi olsa da artık
ünü birçok ülke ve Türkiye’ye yayılmış durumda misafir kabulü edeceklerin ilk
aklına gelen Hatay içli köfte, tepsi kebap, ve dövme aşıdır işte güzel bir ramazan sofrasına
yakışacak bir yemektir tepsi kebabı.
Tepsi kebabını kasaptan hazırlatabilirsiniz kendinizde evde
hazırlayabilirsiniz kolay ve lezzetli bir ana yemektir.
Tepsi kebabı yanında pilav servisi şarttır bizim buralarda
tel şehriyeli pirinç pilavı ile ramazanda iftar yemeğinizin önemli iki tarifini
çıkardınız bile.
Tepsi kebabı yanında pilav yanına eksik olamaması gereken
bir tarif daha var oda elma dilimi baharatlanmış patates servis zamanı bu
üçlüyü bir tabakta buluşturmak gerek.
Ramazan iftar sofrasında börek illa olması gerek diye
düşünenler bugün börek yerine poğaça ara sıcak olarak iyi gider. Poğaça son
saatlerde pişirip fırında bırakırsanız ılık ılık servis imkanı ile sofranızda
sunarsanız.
Roka salatasını genellikle balık sofralarında görsek te ben
pazarda mis gibi keskin kokusunu duyunca dayanamadım aldım sizlerde benim gibi
sofranızda salata şart ise az bile olsa yapmalısınız etli yemeklerin yanında
roka güzel gidiyor.
Tatlı kolay olsun dedik bugün sütlü irmik tatlısı önceden
hazırlamanız şart nedeni ise irmik donması şart irmik tatlısını yapacaklar için
sabah erkenden yapsınlar ki sütlü irmik tatlısı kıvamını alsın.hayırlı iftarlar:
Sütlü irmik tatlısı tarifi için tıklayın:
Yorumlar
Yorum Gönder