2016 22 Haziran Çarşamba Ramazan Menüsü – 17. Gün Ramazan Menüsü

2016 22 Haziran Çarşamba Ramazan Menüsü – 17. Gün Ramazan Menüsü

Ramazan ayı huzuru, bereketi, ve şefkati ile sarmışken yüreğimizi artık yavaş yavaş bayrama geri sayıma yaklaştık. Ramazan ayı boyunca yaşadığımız özel günlerin 17. Geldik bile. Ramazan menüsü oluşturmak ayrı bir lezzet, ramazanda misafir ağırlamak ayrı bir lezzet, sahursa bambaşka bir lezzet olurken bugünlerin kıymetini bilenlerden eylesin rabbim bizi. Türkiye olarak nasipli olanlardanız ramazan ayını sadece 3 saat farkla tutanlarımız var. Bu yılın en uzun oruç tutan ülkesi İskandinavya ülkelerinde oluyor tam tamına 21 saat oruçlu olarak ramazan ayını geçiriyorlar Allah yardımcıları olsun.  2016 yılı en kısa oruç tutan yer ise Arjantin'in Ushuaia kentinde sadece  9 saat 20 dakika gibi kısa bir zaman diliminde oruç lu kalan kent bu ramazan en kısa oruç tutan yer olarak bu yılın tarihine giriyor. Bizim ülkemiz sanırım ortalarda kalıyor ALLAH oruç tutanların çalışma şartları ağır olanların yar ve yardımcı olsun.

Günün Ramazan Hadisi:
“ Kim oruçlu olduğu halde unutur ve yerse veya içerse orucunu tamamlasın. Çünkü ona Allah yedirip içirmiştir.”
(Müslim, Sıyam) Tirmizi, Savm

2016 22 Haziran Çarşamba Ramazan Menüsü – 17. Gün Ramazan Menüsü
Etli bamya tarifi
Firik pilavı
Kolay ıspanaklı börek
Yoğurtlu semiz otu salatası
Sütlü irmik helvası

Şu anda pazarlarda marketlerden cep yakan ürün bamya kilosu 8 tl idi.  Hani ayın en yüksek fiyatlı meyve ve sebzesi olarak sık sık duyarız ya haberlerde bu hafta için en pahalı sebze bamya cep yakan fiyatı olsa da ramazan ayı içinde olduğumuzdan almaktan çekinmiyoruz hani.

Ramazan menüsünde ayran olmazsa olmazımız bu mevsimde ama çorba yerine bamya yapmakta güzel olacaktır bamya ile 17. Ramazan menüsünde yer verebilirsiniz.
Etli sulu bamya iftar sofranız için ideal bir sebze yemeği.

Etli bamya tarifi için tıklayın:
Hatay’lılar için firik pilavı vazgeçilmezdir işte firik bulguru ile etli bamyanın yanına kondurdunuz mu eee iftarda damaklarınız ve mideniz şenlenir deyimi yerindeyse. Firik pilavı yanık kokusu ile nasıl oluyor da bu kadar lezzetli oluyor dedirtiyor.

Firik pilavı tarifi için tıklayın:

Ara sıcak olarak kolay ve pratik bir şekilde hazırlayacağınız güzel bir börek ıspanak ile veya kıyma tercih de edilebilir iç harcı için ama ıspanak böreği yerini hiçbir lezzet alamaz diyenlerdenseniz ıspanaklı yapın.

Ispanaklı kolay börek tarifi için tıklayın:

Semiz otu omega kaynağı olarak biliyoruz ama bu lezzetli ramazanda iftar sofrasına sade yoğurt ile harmanlayarak servis yapmaya ne dersiniz hafif bir salata arayanlara.

Yoğurtlu semiz otu salatası tarifi için tıklayın:
Ramazan menüsünde irmikli tatlı yapalım ama dondurma eşliğinde servis edilmesini tavsiye edeceğim nedeni önceden hazırlayın ve buzdlabında servisleri hazır olsun üzerine sadece sade dondurma ile servis edin yanında soğuk meşrubat ile gayet iyi gidecektir. Hayırlı İftarlar...

Sütlü irmik helvası tarifi için tıklayın:

Yorumlar

Popüler Yayınlar