15 Haziran 2016 Çarşamba

2016 14 Haziran Salı Ramazan Menüsü – 9. Gün Ramazan Menüsü

2016 14 Haziran Salı Ramazan Menüsü – 9. Gün Ramazan Menüsü

Ramazan ayı tüm güzellikleri ve maneviyatı ile devam ediyor. Ramazan menülerine devam edemedim iki gündür malum hastalık ve uzun bir yolculuk sonrası  yazılarıma devam.
Ramazanda yolculuk sonrası hızlı bir menü oluşturmaya çalıştık artık evde ne varsa hadi buyurun günün hadisine.

Günün Ramazan Hadisi:
Kim bir oruçluya iftar ettirirse, kendisine onun sevabı kadar sevap yazılır. Üstelik bu sebeple oruçlunun sevabından hiçbir eksilme olmaz.
(Tirmizi, Savm 82, (807); İbnu Mace, Sıyam 45, (1746))

Ramazan menülerini oluşturmak çok da zor olmasa gerek ama insan çok hızlı bir menü oluşturmanız gerekirse işte o zaman evdeki malzemelerle kısa sürede hızlı ve güzel bir ramazan sofrası oluşturmak için hemen kolları sıvayalım hep beraber.

2016 14 Haziran Salı Ramazan Menüsü – 9. Gün Ramazan Menüsü
Sebzeli mercimek çorbası
Mercimekli bulgur pilavı
Tavuk ciğer sote
Pastırmalı pizza
Eee tatlı olarak güzel bir güllaç ne dersiniz?
Sebzeli  mercimek çorbası için bildiğiniz gibi patates, domates, havuç ve  kırmızı mercimek ile güzel bir çorba hazırlayabilirsiniz sevdiklerinize.

Pilavı iftar sofrasına sürekli olarak tek düze servis yapmak istemiyorsanız güzel ülkemin zengin tarifleri bizleri karşılar işte 9. Gün ramazan menüsünde mercimekli güzel bir zeytinyağlı pilav gayet güzel bir alternatif olabilir.

Tavuk ciğer çok kısa sürede hazır olan bir tarif 1 paket tavuk ciğer için hemen tarifi paylaşayım ama herkes tavuk ciğer sevmeyebilir bununda altını çizelim.

Tavuk ciğer iyice sudan geçirilir ve kuş başı olarak doğranır. Sıvıyağ da sotelenmeye bırakılır.
2 adet orta boy soğanı ince piyazlık doğrayalım sotelenmiş tavuk ciğerlerin üzerine soğanı ilave edin.
Pişen soğanların üzerine kuş başı doğranmış dometesleri ilave edin ve domatesler suyunu saldıktan sonra birkaç dakika daha pişirin ve tavuk ciğer sote hazır. Tuz, karabiber, pulbiber ilave etmeyi unutmayın pişme süresinde.

Gelelim pastırmalı pizzaya.
Evde çocuklar oruçluysa her gün soframda bir yemek tarifini onların istekleri üzerine hazırlıyorum.
Pizza bugünkü çocuklarımın istediği tarifti.

Pastırmalı pizza için gerekli malzemeler:
1 büyük kase rendelenmiş kaşar
1 kase pastırma
1 kase süt mısır
3 adet domates
1 adet kırmızı biber
20 adet siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılmış)
1 tatlı kaşığı dolusu biber ve domates salçası
2 adet tam mayalanmış fırından ekmek hamuru
(ben kaşar peyniri yanında alt zemine az tuzlu burada satılan kaşar ayarında yerli peynir rendeledim çok lezzetli oldu sizler parmesan peyniri tercih edebilirsiniz)

Pastırmalı pizza hazırlanışı:

Fırın tepsisine güzelce bir unlayalım.
Üzerine iki hamuru tek beze haline getirelim ve uzunlamasına açalım kenar kısımları iyi oturması için olabildiğince kare açmaya çalışalım elimizle iyice yerleştirelim.

Hamur üzerine domates ve biber salçasını 1 çay bardağı su ile inceltelim ve fırça ile hamurun her yerine sürelim.

Yerli az tuzlu peyniri rendeleyelim ve dağınık şekilde yerleştirelim.
Üzerine domates dilimlerini, zeytin çekirdeklerini, biber dilimleri, süt mısırı ilave edelim.
Ve 200 derece fırında 15 dakika pişirelim.

Pişen pizza üzerine önce pastırmaları gezdirelim ve üzerine kaşar peynirini gezdirdikten sonra 5 dakika daha fırına sürelim ve 5 dakika sonra fırını kapatalım 5 dakikada fırın sıcaklığı ile beklettim servisi ve lezzetine diyecek yok lezzetli bir tarif.

Güllaç gelince tarifini bir çoğunuz biliyorsunuz ama ben daha önce tarifi paylaşmıştım linkten TARİFE bakabilirsiniz bugünkü hızlı ve kolay ramazan menüsünü umarım beğenirsiniz hayırlı iftarlar.

0 yorum:

Yorum Gönder