2016 11 Haziran Cumartesi Ramazan Menüsü – 6. Gün Ramazan Menüsü

2016 11 Haziran Cumartesi Ramazan Menüsü – 6. Gün Ramazan Menüsü

Ramazan ayından ne çabuk geçti ilk 5 gün hiç anlamadım diyebilirim daha bir çok misafir kabulü yapcam ben ki zaman su gibi akıyor derler ya aynen öyle zaman su hızında akıyor geçiyor ömrümüzden.

6. gün ramazan menüsü için kolları sıvamak lazımsa işte size kolay pratik güzel bir yaz menüsü ile sofranızda sevdiklerinizi ağırlamanız için önerdiğimiz tarifler.

Ramazan menüsünden önce ramazan hadisini paylaşayım ilk öncelikle:

Hz. Peygamber efendimiz (s.a.a) bir hutbesinde şöyle buyurmuştur:
“Her kim ramazan ayını susarak oruç tutar da, kulağını, gözünü, dilini, şehvetini ve vücudunun organlarını yalandan, haramdan ve gıybetten Allah’ın rızası için korursa, yüce Allah onu kendine yakın kılar, öyle ki o adam Hz İbrahim Halilullah’a (onun makamına) erişir ve onunla birlikte olur.”

Ramazan ayının 6 gün menüsünü hemen hazırlamak isteyenler için aktaralım menüler hazırlarken her zaman için evdeki malzemeleri göz ardı etmemenizi tavsiye ederim hadi bakalım yaz sofrasından güzel bir yaz iftar menüsü geliyor hanımlar.

Çorbalar hep sıcak içmek istemeyenlere işte size çok güzel bir pratik bir çorba tarifi taze yoğurt ile hazırlayacağınız dövmelik buğday ile yapacağınız yaz mevsimi gelince vazgeçilmez olan çorba tebbe ile iftar menüsünün ilk tarifi hazır bile.

Tebbe tarifi için TIKLAYIN:

 Serinliği sevenlere dedim ya bugünkü menü iki ayrı satala hazırladım patlıcan söndürme ile yapılan pratik patlıcan yoğurtlamasını iftarda az olarak da olsa hazırladım nedeni hem sebzeleri daha az yağlı tüketme hem de kilo almak istemeyenlerin tercihi olabilir.

Pilavsız iftar sofrası olmaz diyenler çok haklılar tabiî ki hemen daha önce buzdolabında ilkbahar aylarında hazırladığım bezelyelerle tereyağlı bir bulgur pilavı ile devam edelim dedik iyide oldu pilav olmayınca sofra eksik oluyor sanki.

Salata hmmm tam mevsimi olan bol sebzeler ve bahçemde saksım da yetişen semiz otu ve taze nane ille ayrı bir lezzetli oldu peynirli mevsim salatam.

Ana yemek olarak bu lezzetli yemeklerin yanında susamlı tavuk tercihiniz iyi olacaktır aynı benim gibi eski tarifleri yaptığımdan ve o an için sofraya koyamadığım için pişme aşamasında olduğu için eski görsel ve tariflerden linkini paylaşıyorum dilerseniz ulaşabilirsiniz.

Susam Soslu Tavuk Tarifi İçin TIKLAYIN:

Tatlısız olmuyorsa benim lezzetine hayır diyemediğim peynir sündürmesidir. İrmik helvasını sevmeyenler peynirli irmik helvasına göz atalarını tavsiye ederim nedeni ise peynirin tel tel olduğu yaparken ve tüketirken hafif ve lezzetli bir helva olması oluyor yapanlar ve tüketenler iyi bilir Hatay’lılar için vazgeçilmez bir irmikli helvadır.

Peynirli irmik helvası tarifi için TIKLAYIN:

Günün menüsü bunlar ama blogum da peynirli mevsim salatası tarifi olmadığını düşündüğümden hemen tarifi paylaşmak istedim.

Peynirli mevsim salatası için gerekli malzemeler:
1 adet büyük boy salatalık
1 adet büyük boy domates
1 adet küçük boy kırmızı tatlı biber
3 yaprak marul iç yapraklarından
Bahçeden taze nane
Saksıdan toplanmış taze semiz otu
(Olsa da olur olmasa da semiz otu ve taze nane)
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 çorba kaşığı nar ekşisi
Tuz
1 miktar doğranmış az tuzlu peynir ( peyniri ben az tuzlu sıkma peynir kullandım)

Peynirli mevsim salatası hazırlanışı:
Salatalık, domates, biber, marulu arzu ettiğimiz büyüklükte doğrayalım. Nane ve semiz otunu yıkayıp ayıklayalım ve ilave edelim.
Tuz, nar ekşisi ve zeytinyağını derin bir kase de karıştıralım. Harmanladığımız salatayı servis tabağına alalım üzerine peynirleri ekleyelim ve üzerine salata sosunu gezdirelim ve servise hazır. Hayırlı iftarlar.

Yorumlar

Popüler Yayınlar