Makbule hanımın gün masası - Makbule hanımdan Hatay’ın özel lezzetleri ile hazırlanmış gün menüsü

Makbule hanımın gün masası - Makbule hanımdan Hatay’ın özel lezzetleri ile hazırlanmış gün menüsü

Gün yemekleri tariflerine ve menülerine devam. Ramazan yaklaşırken son gün buluşmaları devam ediyor gün tarifleri umarım beğendiğiniz menülerden oluşuyordur Hatay, yöresinde geleneksel ve bulgur ağırlıklı tarifler daha çok yaparlar çünkü alışılmış lezzetleri her hafta tüketseniz de yine her zaman severek tüketilir.

Patates köftesi de yaz aylarında çok sık yapılmayan genelde kış mevsiminde daha çok yapılan bir tarif dir günün fotoğrafları ve gün bana ulaşalı aslında çok zaman oldu ama ben yoğunluktan yazamadım.

Sizinde sevdiklerinizle yaptığınız gün menüleriniz varsa bize gönderebilirsiniz.
Gün yemekleri tarifleri arayanlara bugünün tariflerine geçelim hemen kalabalık bir sofra kurmayı
Makbule hanım doyurucu bir menü tercih etmiş ama sağlıklı olduğu kadar yapması kolay hem göze hem mideye tercih eden tarifler ile gününü hazırlamış.

İlk bahar aylarında artık azalan bazı sebzelerden olan pazı, veya bazı bölgelerde pancar adı verilen pazı saplarını atmam bende ama hepsini birden yoğurtladığımda oluyor Makbule hanım da aynı şekilde tercih etmiş pazı saplarından olan fasulyeye benzer ipleri yani telleri çıkarmanız yoksa pazı saplarının yoğurtlamasını rahatça tüketemezsiniz.

Bloğumda pazılardan tümünden yaptığım yoğurtlama tarifi vardı ama saplarından olan tarif yoktu bunun tarifini hemen vermek istiyorum Makbule hanımın menüsüne daha sonra sıralarım.

Pazı (pancar) saplarından yoğurtlama tarifi için gerekli malzeme.
Kalabalık bir sofra için yaptığı için tarifi de sayısını artırabilir veya azaltabilirsiniz.
1 bağ olarak veriyorum tarifi.
1 bağ pazı sapları
500 gr yoğurt w
Tuz
Pazı sapları yoğurtlaması hazırlanışı:
Pazıların yapraklarını sarma yapmak için çıkardıktan sonra geriye kalan kısımlarından yoğurtlama yapmaya.

Pazı saplarını kendi iç ve dış kısmında fasulye telleri ipleri gibi ayıklamak gerek baş kısmından tutturdunuz mu tüm ipi bir kerede çıkartırsınız aynı işlemi dış ve iç kısmı için yapmalısınız çok kısa sürede bitecektir .

Ayıkladığınız pazı saplarını parmak kalınlığında aralıklı olarak kesin ve kaynamakta olan tuzlu suya bırakın yumuşayana kadar pişirin ve soğuk suyun altında gezdirin ve ılıması için ve suyunun süzülmesi için süzgece alın.

Suyu süzülen ve iyice soğuyan pazı sapları derin bir kasede yoğurdu iyice 1 çay bardağı suyla iyice çırpın içine suyu süzülmüş pazı saplarını ilave edin ve  tuz atın ve iyice karıştırın pazı sapı yoğurtlaması hazır.

Makbule hamın patatesli köfte tarifine ve sunumuna tam not genelde böyle bir sunum ile karşılaşmam ama sunumunu bayıldım gerçekten güzel ve özverili bir şekilde hazırlamış iyi yoğurlumuş bir patates köftesi .

Patates köftesi olurda kıyma olmaz mı? Var var o da var. Patates köftesi pilavla fasulye gibi ayrılmazdır patates köftesi varsa yanında mutlaka kıymalı iç harç yapılır yanında servisi için.
Makbule hamın menüsünde hazırladığı tarifler az gibi görünmesin patatesli köfte yanına hazırladığı kıyma ile doyurucu bir seçim yaptığı için fazla bir şeye gerek yok çünkü.

Patatesli köfte yanına olmazsa olmazı tabiî ki turşular turşu iştahınızı açacak ve köftenin yanında acısıyla iştahınızı daha çok asada midenize güzel bir ziyafet.

Mevsim salatası ile gün masasını donatan makbule hanım ellerinize sağlık.
Patates gün menüsünde içecek olarak tercih ettiği ise şalgam olmuş sağlam ile günün gün yemekleri menüsü tamam.

Makbule hanımın gün masasındaki tariflerin liste hali.
Patates köftesi
Soğanlı kıyma iç – patates köftesi yanında servisi için
Pazı saplarından yoğurtlama
Mevsim salatası
Turşu
Şalgam
Eee çok güzel bir menü ellerinize sağlık güzel bir günden geriye kalan güzel sohbetlerdeki güzel anılardır

Yorumlar

Popüler Yayınlar