Ev Yapımı Kedi Dili Tarifi - Ev Yapımı Kedi Dilinden Tiramusu Tarifi

Ev Yapımı Kedi Dili Tarifi - Ev Yapımı Kedi Dilinden Tiramusu Tarifi - Tiramusunun en doğal hali

Hadi bakalım müslüman bir ülkede yaşıyoruz adı ama helal gıda arayışımızın ardından her zaman içinde ne olduğunu bilmediğimiz ürünlerle karşı karşıya kalıyoruz buda bizi ev yapımı ürünlere daha çok itiyor kendim adıma söyleyebilirim bunu ama bir çok arkadaşımdan da aynı şeyi duyuyorum herkes kandırılması ve haram olan maddelere verilen kodları bilmediğimizden hangisi helal hangisi haram konusu gündeme geliyor en iyisi olabildiğince değil her zaman haramdan sakınmak adına ev yapımı ürünleri artıralım ne dersiniz işte ev yapımı kedi dili tarifi ile hazırlanan güzel bir tiramusu tarifi buyurun bakalım.

Ev yapımı ürünler daha yayğınlaşır umarım ev yapımı tamamen doğal aslında içine labne girmesede olur diyebilirim aslında ama lezzet kattığınıda inkar edemiyorum hali ile işte doğal ev yapımı kedi dili ve kedi dili denilince ilk akla gelen tarif tiramusu tarifi.


Ev yapımı kadi dili büskivi için gerekli malzemeler:
3 adet yumurta
100 gr şeker ( 1 çay bardağı eş değer geliyor)
3 yemek kaşığı dolu dolu un
2 yemek kaşığı dolusu  buğday
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Kedi dili biskivüsü hazırlanışı:
Yumurta kokar biliyorsunuz az miktar tuzla çırpınca bunu ortadan kaldırmak mümkün tercih etmezseniz yapmasanızda olur tabi.

Yumurtaları beyaz ve sarısını ayıralım, beyaz kısmını iz miktar tuzla kar gibi beyaz olana kadar mikser yardımı ile çırpalım.

Kar gibi olmuş yumurtaların üzerine azar azar şekeri ilave edelim köpük köpük olmuş yumurtalar sönmemesi için mikserle değil el ile karıştırmaya devam edelim.

Yumurtaların sarısını tahta bir kaşıkla kar gibi olmuş yumurta beyazlarına iyice karıştıralım.
Unu ve nişastayı ilave edelim bu aşamada kabartma tozunu ekleyelim ve karıştıralım ve iyice kıvam alana kadar karıştıralım.

Hazır olan hamuru sıkma poşetine alalım ve fırın tepsisine yağlı kagıt serelim ve üzerine çok az miktarda un serpebilirsiniz .

Sıkma poşetinden 10 santim uzunluğunda parmak kalınlığında kedi dili humurundan ilave edelim aralıklarını bırakmayı ihmal etmeyin şekilde görüldüğü gibi.

Kısa sürede pişeçek olan kide dillerini 200 derecelik fırında 10 veya en fazla 15 dakikada hazır olacaktır siz 10. Dakikadan sonra başında bekleyin.

Çıkan kedi dillerinden tiramusu yapmaya hadi bakalım.

Evet kendimiz evde hazırladığımız gibi muhallebisinide kendimiz hazırlayalım dedik hadi buyurun ev yapımı en doğal hali ile tiramusu muhallebisi. muhallebisi için;

Tiramusu muhallebisi için gerekli malzemeler:
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı tepeleme un
3 yemek kaşığı tepeleme şeker
1 adet yumurta
200 gr labne peynir

Kedi dillerini ıslatmak için gerekli malzemeler:
Yarım su bardağı sıcak su
3’ü bi arada hazır nescafe

Ev yapımı tiramusu üzeri için bol kakao

Tiramusu muhallebisini yapmaya başlayalım hemen kedi dilleri fırındayken muhallebiyi hazırlayalım.

Derin bir tencereye sütü, unu, şekeri, yumurtayı alalım ve karıştıramyı bırakmadan kaynamaya başlayıncaya kadar pişirelim göz göz olan muhallebi altını kapatalım birkaç dakika daha karıştıralım dibi tutmaması için sonra arada karıştırarak ılıması için kenara alalım.

Kadı dillerini fırından çıkaralım soğumaya alalım aynı zamanda muhallebide ılımaya başladığı zaman içerisine labneyi alalım ve mikserle iyice akıcı bir kıvam alana kadar daha doğrusu labne peynir içerisinde eriyene kadar çırpalım.

Tiramusu Hazırlanışı:

Tiramusu gelelim son aşamasına kaynar suya 3’ü bir arada nescafeyi boşaltalım ve hazırlayacağımız kaba el yapımı kedi dillerini yarınısını alt kısma yuvarlak tepside olduğu için yuvarlak şekilde yerleştirelim üzerini  3’ü bir arada nescafe ile ıslatalım ve üzerine hazır olan muhallebinin yarısını ilave edelim.

Üzerine geriye kalan kedi dillerini yerleştirelim ve nescafe ile yeniden ıslatalım ve üzerine geriye kalan muhallebiyi boşaltalım kenar kısımlarını düzenleyelim ve üzerine süzgeç yardımı ile kakaoyu serpelim biraz kalın bir tabaka olsun daha lezzetli olacaktır.


1 gece veya vaktiniz yoksa misafiri gelecek olanlar sabah yaklaşık olarak 1 saat içinde her şeyi el yapımı tiramusu hazırlayıp 3-4 saat buzdolabında beklettikten sonra ikram edebilirler.

Yorumlar

Popüler Yayınlar