Üç Renkli Patates Salatası Tarifi - Salata Tutkunlarına Enfes Bir Tarif

Üç Renkli Patates Salatası Tarifi - Salata Tutkunlarına Enfes Bir Tarif

Üç renkli patates salatası yapanlar iyi bilir üç ayrı lezzet bir bütün olur bu tarifte ben maydanoz tercih etmiyorum sevmediğimden değil maydanoz ne kadar ince kıyarsak kıyalım büyük kalıyor üstünde ve bazen dişe takılıp komik görüntüler ortaya çıkarabiliyor.

Üç renkli patates salatası yapacak olanlar dikkat etmesi gereken tek nokta var oda patatesi tam kıvamında haşlamak.

Patates iyi haşlarsanız gerisi kolay. Kavrulan havuçlar ve rendeden geçen karalahana ile salatayı harmanlayın servis yapın işlem bu kadar kısa sürede görseli ile göze lezzeti ile damağınıza lezzet katacak bir salata.

Bu salatanın tam mevsimi denilebilir artık malum kış mevsimi bitti ve ilkbahar denilince tam arkadaş toplantıları ve davetler daha yoğun olabilir veya günler uzadı diye misafirleri gelecek olanlar vardır diyerek bu tarifi paylaşması bizden yapması sizden.

Üç renkli patatesli salata için gerekli malzemelere geçelim ama bir dip not tutmak istiyorum bu tarifi günlerde yapabilirsiniz servisi güzel ve tek kişilik veya kek kalıbında hazırlayabilirsiniz.

Tarifi 3 kişilik olarak çıktı önce bunu not edin ona göre tarifi çoğaltabilir veya azalta bilirsiniz.
Üç Renkli patates salatası için gerekli malzemeler:
3 adet havuç
3 adet orta boy patates
Küçük boy yarım karalahana
1 adet limon
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı

Üç Renkli patates Hazırlanışı:
Havuçları rendeleyin ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz ile soteleyin.

2 adet patatesi ayrı 1 adetini ayrı kaplarda rendeleyin.

Karalahanayı rendenin küçük yerinden rendeleyin ve ayrı bir kaba alın.

Pişen havuçların tuz ayarına bakın hazır olan havuçlardan sonra 2 adet rendelenmiş patatesin üzerine az karabiber, tuz ve zeytinyağı ilave edin ve harmanlayın.

1 adet ayırdığınız patateslerle rendelediğiniz karalahana bir kaba alın üzerine yarım limon suyu, tuz ilave edin ve iyice karıştırın.

Şimdi istediğiniz kase, silikon kek kalıbı olur fark etmez önce patates, sonra havuç ve en son olarak karalahana yerleştirin ama sıkı sıkı yerleştirmeyi unutmayın ve servis yapacağınız kaba ters çevirin.


Üzerini süsleyebilir veya sade olarak servis yapabilirsiniz afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar