Taze Zencefil Çayı Nasıl Yapılır? Taze Zencefil Çayı Tarifi
Taze Zencefil Çayı Nasıl Yapılır? Taze Zencefil Çayı Tarifi:
Zencefil taze olarak tüketmek benim favorim nedeni ise
acılığını portakal ile kapata bilmem. Zencefili taze olarak gördüğüm yerde alırım
her yerde satılmaz malum. Taze zencefil çayı yapmak çok kısa sürüyor aslında
kahve saatlerimiz gibi yeşil çay saatlerimiz olmalı değil mi?. Kahve keyfi ayrı
olsa da taze olsun kuru olsun yeşil çay keyfide başka hele yanında kuru kaysı,
kuru üzüm gibi sağlıklı yiyeceklerle veya bal ile tatlandırılırsa hada ayrı bir
değeri oluyor.
Sağlık deposu olan ve çoğu insanın zayıflamak için tercih
ettiği zencefili aslında azı karar çoğu
zarar deyimine uygun olarak kullanmak en doğrusu olur.
Zencefili doktora danışmadan kullanmamak gerekiyor sürekli
ilaç kullanan ve bazı hastalar için sakıncası var.
Taze zencefil çayını hasta olduğum zaman değil sürekli
olarak ara ara severek içerim çocuklarıma da içirmeyi yeyliyorum.
Taze zencefil çayı nasıl yapılır taze zencefil çayı nasıl
demlenmeli diye uzun uzun düşünmüştüm ilk aldığımda en doğru yöntemle hazırlamak
için iyi bir araştırma yapmıştım doğrusu huyumdur her şeyi araştırırım.
Zencefil çayını sade olarak yapmayın bu yöntemi denediğinizde
çok sizde beğenebilirsiniz.
Taze zencefil çayı nasıl demlenir işte tarifi.
Taze zencefil çayı için gerekli malzemeler:
3 dilim portakal
3 dilim limon
1 adet zencefil ( zencefil büyük ise yarısını kullanın)
1 adet kabuk tarçın
3 su bardağı kaynar su
Taze zencefil çayı hazırlanışı:
Limon, portakal, ve kabuklarını soyduğunuz ve dilimlediğiniz
zencefili hepsini cam çaydanlık veya porselen çaydanlık içine bırakın üzerine
sıcak suyu ekleyin ve ağzını kapatın.
5 dakika demlediğiniz taze zencefil çayını fincana servis
yaptığınızda taze portakal, limon ve kabuk tarçın ile servis yapın sağlık deposu
zencefil çayını paylaşmak bizden tarifi denemek sizdenJ
Yorumlar
Yorum Gönder