Taze Zencefil Çayı Nasıl Yapılır? Taze Zencefil Çayı Tarifi

Taze Zencefil Çayı Nasıl Yapılır? Taze Zencefil Çayı Tarifi:
Zencefil taze olarak tüketmek benim favorim nedeni ise acılığını portakal ile kapata bilmem. Zencefili taze olarak gördüğüm yerde alırım her yerde satılmaz malum. Taze zencefil çayı yapmak çok kısa sürüyor aslında kahve saatlerimiz gibi yeşil çay saatlerimiz olmalı değil mi?. Kahve keyfi ayrı olsa da taze olsun kuru olsun yeşil çay keyfide başka hele yanında kuru kaysı, kuru üzüm gibi sağlıklı yiyeceklerle veya bal ile tatlandırılırsa hada ayrı bir değeri oluyor.

Sağlık deposu olan ve çoğu insanın zayıflamak için tercih ettiği zencefili aslında azı karar çoğu  zarar deyimine uygun olarak kullanmak en doğrusu olur.

Zencefili doktora danışmadan kullanmamak gerekiyor sürekli ilaç kullanan ve bazı hastalar için sakıncası var.

Taze zencefil çayını hasta olduğum zaman değil sürekli olarak ara ara severek içerim çocuklarıma da içirmeyi yeyliyorum.

Taze zencefil çayı nasıl yapılır taze zencefil çayı nasıl demlenmeli diye uzun uzun düşünmüştüm ilk aldığımda en doğru yöntemle hazırlamak için iyi bir araştırma yapmıştım doğrusu huyumdur her şeyi araştırırım.

Zencefil çayını sade olarak yapmayın bu yöntemi denediğinizde çok sizde beğenebilirsiniz.
Taze zencefil çayı nasıl demlenir işte tarifi.

Taze zencefil çayı için gerekli malzemeler:
3 dilim portakal
3 dilim limon
1 adet zencefil ( zencefil büyük ise yarısını kullanın)
1 adet kabuk tarçın
3 su bardağı kaynar su

Taze zencefil çayı hazırlanışı:

Limon, portakal, ve kabuklarını soyduğunuz ve dilimlediğiniz zencefili hepsini cam çaydanlık veya porselen çaydanlık içine bırakın üzerine sıcak suyu ekleyin ve ağzını kapatın.


5 dakika demlediğiniz taze zencefil çayını fincana servis yaptığınızda taze portakal, limon ve kabuk tarçın ile servis yapın sağlık deposu zencefil çayını paylaşmak bizden tarifi denemek sizdenJ

Yorumlar

Popüler Yayınlar