Tavada Kırpık Börek Tarifi – Hafta Sonuna Keyifli Bir Börek Tarifi

Tavada Kırpık Börek Tarifi – Hafta Sonuna Keyifli Bir Börek Tarifi:

Hafta sonumu dedi birisi Pazartesi günü insanları ne kadar sıkılıyor ve itici geliyorsa hata sonları da o denli iple çekiliyor tatil düşüncesi bile insanı baştan çıkarıyor çalışanlar gezmelere ve alışveriş piknik bir çok plan yapılıyor bunlara başlamadan önce sıkı bir kahvaltılık ile güne başlamak gerek o vakit.
Evet günlerden Cuma ve yarın hata sonu bir çok aile için okulda olanlar ful okullara devam etütler ve ek ders alanlar yine güne erken başlayacak olabilir ama hafta sonu için güzel bir fikrim var kahvaltı için.

Güne zinde başlamak ve kahvaltı yapmanın önemin büyük eeee artık kahvaltının günümüzde önemsenmesi ve hafta sonları için bir çok cafe ve restoranda brunch kahvaltı vermelerinden insanların ne kadar benimsediğini anlamak zor değil günümüz de.
Hafta sonu cumartesi ve Pazar günü için misafirleri olanlara da tavsiyem olsun harika lezzet dersem yanlış ifade etmiş olmam.

Hafta sonu menüsünde deneyeceğiniz tavada börek tarifler arasında güzel tarif. Tavada börek yapmak kolay olmasının yanında size kısa sürede pratik lezzetlere doğru yola da çıkarıyor.

Tavada bayat ekmek ve elinizin altında kuruyan ve bazen zaman zaman yaptığımız tariflerde kullanmadığımız 1 adet yufkamız kalır tek kalınca da ne yapacağımızı düşünüp dururuz ben genellikle katmer, veya hemen peynirle börek sarmayı tercih etsem de yeni keşfettiğim bir tarif bu.

Çocuklar hafta sonuna seveceği bir tarif oldu benim için. Bayat yufkaları bu şekilde tercih etmememin nedeni kızartmak yerine içine katılan peynir ve yumurta ile daha sağlıklı ve doyurucu bir kahvaltı hazırlamak oluyor. Tavada kırpık börek hızlı yaşamımıza giren pratik tarifler arasında.
Öğrenciler genellikle hızlı ve doyurucu tarifleri tercih ederler öğrenci evlerinde yapılacak tarifler listesine de ekleyin.

Tavada yapılan bir çok farklı börek tarifi olabilir ama bu tarifi öne çıkaran ise malzemeleri oluyor içine isteğiniz ve tercih ettiğiniz peynir ile lezzet katın, yumurtanın tutuculuğu ve doyuruculuğu ile lezzetine artırın, sütün yumuşak dokusu ile bırakın lezzet tam kıvam alsın yerken ağzınızda dağılan kırpık börek ile çayınızı yudumlayın güne güzel başlayın.

Peynir tercihini siz belirleyin teneke peyniri de olur, beyaz peynirde, lor peynir, örgü peynir, tulum peyniri siz ağız tadınıza göre peyniri seçin.

İçine maydanoz ile birlikte isterseniz çok az miktarda dereotu ilave edebilirsiniz.

Tavada kırpık peyniri hafta içi de yapabilirsiniz aslında akşamdan, yufkayı ve peyniri ve maydanozu doğrarsanız ayrı bir kapta sabah sadece sütü ve yumurtayı çırpıp birbirine karıştırmanız yeterli olacaktır yani haftanın her günü kahvaltı sofralarınızda yer verebilirsiniz tarife de geçeyim.

Tavada kırpık börek tarifi için gerekli malzemeler:
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 tutam maydanoz
Yarım adet yufka
1 miktar tercih ettiğiniz peynir (ben tulum peyniri kullandım)
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz

Tavada kırpık böreği hazırlanışı:

Derin bir kapta  yumurta ve sütü bir miktar tuz atarak iyice çırpalım.

Üzerine ince doğranmış maydanozu, bıçakla ince ince kırptığınız yufkayı, peyniri ilave edin.

İyice karıştırın ve 1 yemek kaşığı sıvıyağı tavaya alın ve üzerine tavada kırpık börek harcını yayarak dökün ve iyice tavaya yerleştirin.

Alt kısmı pişince kapak veya tavanın büyüklüğündeki servis tabağına çevirin.

Tavaya geriye kalan sıvıyağını alın ve tavada kırpık börek pişmeyen tarafını yerleştirin ve pişince sıcak olarak servise hazır.

Sabahları severek tüketeceğiniz tavada kırpık böreği kalan kurumuş ekmeklerden yapabilirsiniz.



Yorumlar

Popüler Yayınlar