Kerebiç Kurabiyesi Tarifi - Hatay Yöresi Kerebiç Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Kerebiç Kurabiyesi Tarifi - Hatay Yöresi Kerebiç Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Hatay yöresine ait has zeytinyağı ile yapılan harika bir kurabiye tarifi “kerebiç” kurabiyede aradığınız şey un ve tereyağıdır ama bu tarif tereyağı yerine zeytinyağının eşsiz tadı ile şekerin buluşması denebilir.
Ramazan aylarında sık olarak yapılan kerebiç Akdeniz incisi doğal kurabiyelerinden içinde doğallık olan tarifleri arayanlar varsa buraya buyursun.
Hiç el değmemiş lezzeti olduğu gibi korunan tariflerin yeri bir başka güzel geliştirilmiş tariflerde baş tacıdır ama eski günleri yad eder ye insan belki bozmadan bizde bırakırsak ilerde bu tariflerde yad edilebilir.
İşte el değiştirmeyen eskiden bugüne kadar bozulmadan kalmış güzel bir kurabiye tarifi.
Kerebiç kurabiyesinin ayrı önemi de köpükle tüketilmesi oluyor yaşadığınız şehir Hatay ise lezzetlere açık olun.

Kerebiç kurabiyesi yapması zorluğu olmadığı gibi lezzeti ayrı içine konan ceviz ve tarçına eşlik eden pudra şekeri lezzet katarken köpük ile yemeye doyamayacağınız bir lezzet.

Kerebiç kurabiyesi Hatay yöresinde yapılan özel bir kurabiye tarifi ama yeni nesil çok bilmediği tarifi bugün sizlerle paylaşmama vesile olan güzel kadın Yasemin hanıma teşekkür ederim.

İşte değişik hakiki zeytinyağı ile yapacağınız doğallık akan özel kurabiye tarifine sizde göz atın yapmak isterseniz yapmak veya yapmamak karar sizinJ

Kerebiç kurabiye için gerekli malzemeler:
2 su bardağı hakiki zeytinyağı
1 subardağı su
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Alabildiği kadar un
1 paket kabartma tozu

Kerepiç kurabiye İçi İçin:
1 su bardağı dövülmüş ceviz (Antep fıstığı fındık tercih edilebilir)
1 tatlı kaşığı tepeleme toz tarçın
2 çorba kaşığı pudra şekeri

Kerebiç kurabiye Hazırlanışı:

Zeytinyağı, su, pudra şekeri iyice karıştırılır ve üzerine az un ve kabartma tozu ilave edilir unu azar azar katarak yumuşak bir hamur elde edilir.

Ceviz, tarçın ve pudra şekeri ayrı bir kapta harmanlanır iç harç hazır.

Hamur ceviz büyüklüğünde koparılır elle köfte oyar gibi oyulur içine iç harç yerleştirilir ve kapatılır.
Kerebiç elle oymayı bilmeyenlere ceviz büyüklüğünde koparın ve merdane çay tabağından biraz daha büyük yuvarlak açın yarısına iç harç koyun ve yarım ay şeklinde kapatın fırın tepsisine dizin.

Tüm işlem bittikten sonra 175 derece fırında pişirilir.

Fırından çıkan kerebiç kurabiye  soğuyunca servis tabağına alınır üzerine pudra şekeri ilave edilerek servis yapılır. ( köpük alanlar kurabiyenin üzerine köpükle buluşturun ve servis hazır)

Pastanelerde satılan köpük alınarak servis yapılır olmazsa olmazıdır kerebiç kurabiyesinin ama biz sade olarak tükettik bugün.

Ramazan kurabiyesi olarak ta bilinir mersin ve Hatay yöresinde bilinen kurabiye doğallık akıyor.

Yorumlar

Popüler Yayınlar