Ispanaklı Tavuk Sarma Tarifi – Ispanaklı Tavuk Sarma Nasıl Yapılır?

Ispanaklı Tavuk Sarma Tarifi – Ispanaklı Tavuk Sarma Nasıl Yapılır?

Tavuk yemekleri sanırım her geçen gün listemde tarif defterim olan blogum da oldukça çoğalmaya başladı tavukla yapılan yemekleri genellikle akşam yemeklerinde tercih ediyorum sizler içinde aynı mı bilemiyorum.

Tavuk eti ile sebzelerle yapılan yemeklerde oldukça fazla işte harika bir tarif daha sizde yapmak ve denemek isterseniz güzel bir ana yemek olarak hazırlayabilirsiniz doyurucu olması ve lezzeti ile kesinlikle yapmanız gereken tariflerden.

Tavuk göğsü ile hazırlanan tarifi ıspanakla lezzet kazanırken domates sosu ile dışı ayrı bir lezzet içi ayrı bir lezzet arada kalan tavuk da ki orama ise nefis.

Tavuklu ve sebze bilindiği gibi çok güzel oluyor ama her zaman patatesli ve  havuçlu tüketmek istemeyenlere bu tarif.

Hızlı ve pratik tariflerden diyebilirim kısa sürede hazırlayacağınız ve pişme aşamasında salata ve pilava zaman kalan yemekte akşam menünüz hazır bile.

Günün menüsünü de verelim hemen.
Mevsim salatası
Ayran
Pirinç pilavı
Ispanaklı tavuk sarma
Artık çorbalardan sıkılmak olmaz ama mevsim sıcaklığı yükseldikçe insan artık ayranı tercih ediyor yaz kış eksik olmasa da bu mevsimden sonra en iyi içeceklerden birisi.

Ispanaklı tavuk sarma için gerekli malzemeler:
2 adet tavuk göğsü (kişi sayısına göre tarif çoğaltabilirsiniz)
Bir kase doğranmış ıspanak
1 adet kırmızı biber
1 adet küçük soğan
2 adet orta boy domates
Karabiber
Sıvıyağ
Tuz
Kürdan

Ispanaklı tavuk sarma hazırlanışı:

İçi hazırlığını önce yapalım ince doğranmış soğanı sıvıyağda öldürelim üzerine ince kıyılmış biberi ilave edelim 2 dakika daha çevirerek pişirelim üzerine ıspanakları ilave edelim tuz, karabiber ekleyelim ve altını kapatalım tavanın sıcaklığı ıspanakları pişirecektir tavanın ağzını kapatalım kenara alalım.

Tavuk göğüslerini bıçakla belli büyüklükte açalım bunu kendiniz yapamazsanız tavukları aldığınız kasapların eğitimli olduğu için onlardan yapmalarını isteyebilirsiniz.

Her kasap yapmasa da bazıları yapıyor.

Ayırdığınız parçaların içine iç harçtan bir miktar yerleştirin ve sarın kürdan ile tavuk etlerini kapatın ve tavaya direk yerleştirin.

Tüm işlem bittikten sonra tavanın ağzını kapatın ve tavuk etlerini önce yağsız olarak pişirin iki tarafı kızarınca üzerine rendelenmiş domates, 1 yemek kaşığı su, 1 yemek kaşığı sıvıyağ ilave ederek tavuk etleri yumuşayana kadar pişirin.

Servisi sıcak olarak yapın soğuyunca pek tadı kalmıyor sıcak olarak ve piştiğinde tüketilmesi gereken bir lezzet afiyet olsun

Yorumlar

Popüler Yayınlar