Fırında Poğaça Biberli Ekmek Tarifi – Fırında Poğaça Biberli Ekmek Nasıl Yapılır?
Fırında Poğaça Biberli Ekmek Tarifi – Fırında Poğaça Biberli
Ekmek Nasıl Yapılır?
Hatay’ın en meşhur bilinen kahvaltılıkları arasında olan
biberli ekmek namı diyarları aşmış durumda biberli ekmek hakikisi tabi ki
tandırda olanı peki ama tandırı olmayanlar bu lezzetten mahrum mu kalsın ki? Bence
kalmasınlar evde fırını olmayan yoktur hamur yoğurmayı bilmeyende kalmamıştır.
Eee o zaman biberli ekmek hasreti çekmeyin tarifi deneyin….
Biberli ekmeklerde ben genellikle üzerine sürer ve
fırınların bu tarif de ise hem hamurun iç kısmında hem de üzerinde biberli
içten olması oluyor.
Tarifi yapacaklara ayrıca bir ayrıntı daha vermek istiyorum bu böreği birkaç gün içinde
tüketebilirsiniz hemen yapıldı mı tüketilmek zorunda değil ısıtarak veya
ısıtmadan da tüketebileceğiniz biberli ekmek poğaça hamuru gibi yumuşak bir
hamur ve içinden sürpriz yumurta gibi çıkan iç malzemede ağzınızı lezzetine
lezzet katacak cinsten hele de birde acı sevenler grubundasınız.
Biberli ekmeği yumuşacık bir hamuru ve iç malzemesi ile
kalabalık kahvaltı sofralarına veya ikindi çaylarında eşlik edecek tarifler
listesine ekleyin.
Fırında dilimlemek yerine küçük poğaçalar halinde biberli
ekmek yapmaya buyurun.
Fırında poğaça biberli ekmek için gerekli malzemeler.
1 paket yaş maya
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3,5 su bardağı un ( un yeterli gelmediyse ilave
edebilirsiniz)
Hazırlanışı:
Sütü ılıtalım ve içine mayayı ilave edip maya eriyene kadar
karıştıralım ve üzerine diğer malzemeleri ekleyip yumuşacık bir hamur elde
edelim.
Hamurumuz hazır hamur mayalanmaya alalım ve biz iç malzemeyi
hazırlayalım.
2 adet domates
2 adet kırmızı biber
1 adet küçük boy soğan
Biber salçası
Susam
1 kase çökelek
Yeteri kadar zeytinyağı
İç Malzeme Hazırlanışı:
İç malzemeyi biber salçası ve zeytinyağını göz ayarı
koymanız gerek ölçü kullanmadım.
Biber, soğan ve domatesi incecik doğrayın karıştırma kabına
alın, üzerine iç malzeme için gerekli tüm malzemeyi ilave edin iç biraz
zeytinyağı tam kararında olması için hamur ile daha iyi birleşmesi anlamında
olduğundan ne az nede fazla olması gerekiyor.
Hamurdan küçük bezelere ayırın tüm hamuru bezelere
ayırdıktan sonra fırın tepsisini yanınıza alın elinizle bezeleri açın yuvarlak
şekillerde elinizle yapmak istemiyorsanız merdane kullanabilirsiniz.
Açtığınız hamurun ortasına bir miktar iç koyun ve yuvarlak
şekilde kapatın üzerine yine biberli içten ilave edin aralıklı olarak fırın tepsinse
yerleştirin.
180 derecede altı ve üzeri kızarana kadar pişirin kapaklı
pasta fanuslarında veya ekmek kutularında muhafaza edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Daha Pratik Olarak Bu Tarifi Yapmak İsteyenler İçin Linke TIKLAYIN:
Yorumlar
Yorum Gönder