Fırında Poğaça Biberli Ekmek Tarifi – Fırında Poğaça Biberli Ekmek Nasıl Yapılır?

Fırında Poğaça Biberli Ekmek Tarifi – Fırında Poğaça Biberli Ekmek Nasıl Yapılır?
Hatay’ın en meşhur bilinen kahvaltılıkları arasında olan biberli ekmek namı diyarları aşmış durumda biberli ekmek hakikisi tabi ki tandırda olanı peki ama tandırı olmayanlar bu lezzetten mahrum mu kalsın ki? Bence kalmasınlar evde fırını olmayan yoktur hamur yoğurmayı bilmeyende kalmamıştır.
Eee o zaman biberli ekmek hasreti çekmeyin tarifi deneyin….

Biberli ekmeklerde ben genellikle üzerine sürer ve fırınların bu tarif de ise hem hamurun iç kısmında hem de üzerinde biberli içten olması oluyor.

Tarifi yapacaklara ayrıca bir ayrıntı daha  vermek istiyorum bu böreği birkaç gün içinde tüketebilirsiniz hemen yapıldı mı tüketilmek zorunda değil ısıtarak veya ısıtmadan da tüketebileceğiniz biberli ekmek poğaça hamuru gibi yumuşak bir hamur ve içinden sürpriz yumurta gibi çıkan iç malzemede ağzınızı lezzetine lezzet katacak cinsten hele de birde acı sevenler grubundasınız.

Biberli ekmeği yumuşacık bir hamuru ve iç malzemesi ile kalabalık kahvaltı sofralarına veya ikindi çaylarında eşlik edecek tarifler listesine ekleyin.

Fırında dilimlemek yerine küçük poğaçalar halinde biberli ekmek yapmaya buyurun.

Fırında poğaça biberli ekmek için gerekli malzemeler.
1 paket yaş maya
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3,5 su bardağı un ( un yeterli gelmediyse ilave edebilirsiniz)

Hazırlanışı:

Sütü ılıtalım ve içine mayayı ilave edip maya eriyene kadar karıştıralım ve üzerine diğer malzemeleri ekleyip yumuşacık bir hamur elde edelim.

Hamurumuz hazır hamur mayalanmaya alalım ve biz iç malzemeyi hazırlayalım.
2 adet domates
2 adet kırmızı biber
1 adet küçük boy soğan
Biber salçası
Susam
1 kase çökelek
Yeteri kadar zeytinyağı
İç Malzeme Hazırlanışı:

İç malzemeyi biber salçası ve zeytinyağını göz ayarı koymanız gerek ölçü kullanmadım.

Biber, soğan ve domatesi incecik doğrayın karıştırma kabına alın, üzerine iç malzeme için gerekli tüm malzemeyi ilave edin iç biraz zeytinyağı tam kararında olması için hamur ile daha iyi birleşmesi anlamında olduğundan ne az nede fazla olması gerekiyor.

Hamurdan küçük bezelere ayırın tüm hamuru bezelere ayırdıktan sonra fırın tepsisini yanınıza alın elinizle bezeleri açın yuvarlak şekillerde elinizle yapmak istemiyorsanız merdane kullanabilirsiniz.
Açtığınız hamurun ortasına bir miktar iç koyun ve yuvarlak şekilde kapatın üzerine yine biberli içten ilave edin aralıklı olarak fırın tepsinse yerleştirin.

180 derecede altı ve üzeri kızarana kadar pişirin kapaklı pasta fanuslarında veya ekmek kutularında muhafaza edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Daha Pratik Olarak Bu Tarifi Yapmak İsteyenler İçin Linke TIKLAYIN:


Yorumlar

Popüler Yayınlar