Evde Kolay Kumpir Tarifi – Evde Pratik Kumpir Nasıl Yapılır?

Evde Kolay Kumpir Tarifi – Evde Pratik Kumpir Nasıl Yapılır?

Patates denilince akla sanırım gelen en ünlü tarif bu olsa gerek tarifin malzemeleri ve lezzetine diyecek yok kesinlikle.

Patates ile yapılan yemeklerin fazla oluşu hayret verici doğrusu ve her farklı malzeme ile değişik lezzetler ortaya çıkıyor işte bu yemeklerden en güzeli diyebileceğimiz lezzetlerin başında gelen kumpiri kolay olarak hazırlamak isteyenlere fırınsız pişen kumpir alternatif olabilir.
Kumpir sevmeyen yoktur ama hepimizin elinin altında fırın olmadığını var sayarak size pratik mi pratik bir tarifim var bugün evde kolay kumpir tarifini umarım beğenirsiniz....

Kumpirin hastası da çok sevmeyenleri de var ben bayılarak tüketenler denim tabi közde pişmesinin yerini almasa da tarif çok lezzetli olduğunu görecekseniz yaparsanız tabi.

Kumpiri ustasından her zaman yeme şansıda olmuyor insanın işte burada siz kendiniz kısa sürede hazırlayacağınız bir tarif bu ister malzemeyi hazır kullanın ister kendiniz yapın sonuç aynı lezzet.

Elinizin altında olan malzemeler denilebilir kısaca hadi bakalım bu enfes lezzeti öğrencilere uygun kolay uğraş istemeyen zahmetsiz kolay kumpir tarifini sizlerde rahatlıkla yapabilirsiniz.
Evde kumpirin bu halini çok sevecekseniz hadi bakalım evde kolay kumpir yapmaya.

Evde Kolay Kumpir İçin Gerekli Malzemeler:
1 kilo patates
1 kutu konserve
500 gr hazır rus salatası
Yeşil zeytin (Çekirdeği çıkarılmış)
Kornişon turşu
Mayonez
Ketçap
Tuz
1 kase rendelenmiş kaşar
1 yemek kaşığı tereyağı

Evde Kolay Kumpir Hazırlanışı:

Patatesleri haşlayın ve süzün sıcak sıcak hemen soyun ve üzerine rendelenmiş 1 kase kaşar, 1 yemek kaşığı tereyağı ve tuzu ilave edeni ve patates ezeceği veya büyük çatalla iyice ezin patates ve malzemeler kıvam alana kadar.

Servis edeceğiniz tabaklara alın ve üzerine rus salatasından ilave edin yeteri kadar göz kararı diyelim.
Üzerine zeytin, onun üstüne kornişon turşu ve konserve mısır ilave edin ketçap mayonez sıkın ve servise hazır bu kadar kısa sürede bu lezzete hayır denilemez sanırım.

Mayonez tercih etmedim ama sız kullanmak isterseniz koyabilirsiniz.

Patates haşlanma sırasında tüm malzemeleri hazır edin servis tabağına aldıktan sonra ılık ılık servis yapmak için malzemeler hazır olursa sıcak olarak servis yaparsanız malum yapıldığı zaman tüketilmesi gereken bir tarif afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar