Ev Tarhanasından Çorba Nasıl Pişirilir – Ev Tarhanasından Çorba Tarifi - Tarhana Çorbası Tarifi

Tarhana çorbası kış mevsimi boyunca hepimizin evinde sadece çorba olarak değil sadece şifa olarak da yapılır.

Tarhana çorbası yazdan hamarat ellerde hazırlanır satın olarak bulabilirsiniz ama evde kendiniz yaptığınız bir başka güzeldir. Tarhana yazın sebzeleri ile yapılır kışın ise bol sarımsak ve nane ile yapılır.

Sıcak sıcak çok kısa zamanda hazır olan tarhana çorbası yemesi keyif verir diyebilirim.
Eskilerden kalma geleneksel yöresel lezzetlerimizdendir aslında eskiden bulunmayan derin dondurucular ve gelişmemiş tarım ile yazdan saklama ve koruma ile hazırlanırdı tüm gıdalar buda her yörede farklı olarak çıkar karşımıza.

Tarhana da bu yazdan hazırlanan gıdalar arasında yöresel bir lezzet ama her yörenin tarhana yapması da ayrı yenilerde karşılaştığım bir olayda beni çok mutlu etti bebeğine hazır gıdalar yerine yazdan hazırladığı tarhanayı yedirmeyi daha çok önemsiyor. Günlük olarak  günde bir öğün taze taze pişirip yedirdiği tarhana çorbasını ona özel olarak mama kıvamında hazırlayan Rümeysa hanım 14 aylık olan oğlu Ahmet can her gün severek tükettiğini dile getiren Rümaysa hanım tarhana çorbasını içmesinden de çok memnun.

Bebeklere mama yapacağınız zaman sade suda pişirmenizi öneriyor bundan sonra bebek sahibi olanların aklında bulunsun belki küçük bebekleri olanların ilgisini çeker.

Tarhana çorbasını evlerde sık sık tüketenler kadar yapılışından dolayı sevmeyenlerde bulunuyor ama bu yöntemle deneyin çok daha lezzetli olduğunu göreceksiniz tam kıvamında kısa sürede hazır.
Tarhana çorbasını adını duyan var olabilir ama hiç yapmayanlarınız var ise sizlerde buyurun bir kase tarhana çorbası nefis mi nefis bir tarif.

Öncelikle tarhana çorbası  bir çok tarifi vardır ama bugünkü tarif lezzetine güvenerek tarifi veriyorum desem belki denemenize vesile olmuş olurum.

Sarımsak ve nane ile soslanan tarhana bakın hele nasılda lezzetli olmuş…

Ev Tarhana çorbası için gerekli malzeme:
2 yemek kaşığı nane
2-3 diş sarımsak
Çay kaşığı ucu karabiber
Yarım çorba kaşığı biber salçası
6 çorba kaşığı tarhana
Tuz
Sıvıyağ
5 su bardağı su

Ev Tarhana çorbası hazırlanışı:

Sarımsağı incecik doğrayın ben taze sarımsak kullandım.

Nane, tarhana, karabiber, ve suyu hazır edin.

Sıvıyağı tarhana pişirecek tencere ayın üzerine biber salçası, nane, tuz, tarhana, sarımsak hepsini alalım ve iyice kavuralım.

Kavrulan tarhana üzerine 5 bardak soğuk su ilave edelim azar azar ve karıştırarak topaklanmasını önlemek için durmadan karıştırarak kaynayana kadar pişirelim.


Kaynamaya başlayan tarhana çorbası 5 dakika daha kaynatalım ve servise hazır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar