Yoğurtlu Havuç Salatası Tarifi - Pratik Havuç Salatası Yapılışı

Yoğurtlu Havuç Salatası Tarifi - Pratik Havuç Salatası Yapılışı
Havucun bol bol olduğu bu günlerde hepimizin severek tükettiği tarifler arasında yerini alıyor havuçlu yoğurtlu salata. Yoğurtlu havuçlu salata zor zamanlarınızda pratik tarifler arasında yerini alıyor nedeni kısa sürede hazır olmasının yanında lezzeti bol bir salata diyebiliriz hafif olmasının yanında mevsimin en güzel salatalarından birisi.

Havuçlu salata yapacaklara öyle uzun uzun malzemelere gerek birkaç malzeme ile harmanlanmış sarımsak aroması ile buluşmuş havuçların lezzetine doyum olmuyor.

Kış mevsimi boyunca yapacağınız güzel bir salata tarifini daha en nefis şekilde hazırlamak isteyenlere işte en pratik hali ile havuçlu yoğurt soslu salata tarifi.

Havuçlu salatayı ben 4 kişilik hazırladım ama siz tarifi azalta bilir ve çoğaltabilirsiniz.
Zeytinyağı tüketmek istemediğim için bu tarifte sıvıyağ kullandım zeytinyağı tüketmeyi sevenler zeytinyağı tercih edebilirler.

Yoğurtlu Havuç Salatası İçin Gerekli Malzemeler:
4-5 adet büyük boy havuç
2 yemek kaşığı sıvıyağ
3 diş iri sarımsak
1,5 su bardağı yoğurt
Tuz



Yoğurtlu Havuç Salatası Yapılışı:

Havuçları yıkadıktan sonra soyalım ve rendeleyelim.

Sıvıyağını teflon tavaya alalım üzerine havuçları alalım orta hararetli ateşte havuçlar suyunu salıp sonra çektikten sonra pişene kadar arada karıştırarak soteleyilim.

Havuçların çiğ kalmaması önemli yoksa havuçlar çiğ kalıyor ve havuç salatadan çok ağızda değişik bir tat bırakır rengi dönmüş oluyor piştiğini buradan anlayabilirsiniz.

Havuçlar pişerken sarımsaklı yoğurdu hazırlayalım sarımsak ve yoğurt aroma kazansın diye.
Sarımsakları sarımsak rendesi kullandım ben ezedebilirsiniz derin bir kaseye alalım üzerine tuz ilave edelim ve yoğurt dökelim iyice çırpalım kenara alalım.

Pişen havuçları ılıdıktan sonra servis tabağına alalım ve üzerine sarımsaklı yoğurdu dökelim ceviz, maydanoz, nane yaprakları tercih edebilirsiniz süslemek için yerleştirdikten sonra karıştırmadan sofraya.

Afiyet olsun yemek esnasında ister karıştırın ister dilim dilim servis yapın size kalmış.


Deneyenlerden yorum bekliyoruz sizlerinde tariflerinizi bekliyoruz.

Yorumlar

  1. Merhabalar,
    Elinize sağlık, Salataları çok çok severim ve bunu da sık tüketirim.
    Ben de yeni sayılır ve sizleri sayfama beklerim gelirseniz çok da mutlu olurum, keyifli paylaşımlarımız olsun dilerim...
    fulyapimlezzetler.blogspot.com
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. İlginizden dolayı teşekkür ederim bende sizi takipdeyim fulya Hanım keyifli bir salata tarifi gerçekten denemeyenler mutlaka yapmalı.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar