Tavuklu Mantarlı Makarna Tarifi - Öğrenci İçin Pratik Tavuklu Mantarlı Makarna Tarifi

Tavuklu Mantarlı Makarna Tarifi - Öğrenci İçin Pratik Tavuklu Mantarlı Makarna Tarifi
Makarna tarifi listem bitmek tükenmez sanırım ama bu tarifimi çocuklardan çok ben tüketirim mantarın ve tavuğun sade kokusu ile ayrı bir lezzet kazanır. Tavuk göğsü ve tereyağı ile harmanlanan lezzet karabiberle ayrı bir bütünlük kazanıyor.

Tavuklu ve mantarlı makarnalar genellikle mutlaka sos veya krema ile tatlandırılır ben ise tamamen doğal olan tereyağını tercih ediyorum nedeni ise tereyağının kokusu ile ayrı bir lezzet kazanması oluyor.

Makarnayı en pratik tarifleri arasında olan bu tarifi kalabalık sofralar ve çocuklara sade salçalı bir makarna yedirmek istemiyorsanız tercih edebilirsiniz.

Makarna bir zaman sonra görmekten sıkılıyorsanız sizde benim gibi ama çocuklarınız çok istiyorsa size alternatif olabilir ama sıkın yanında mayonez ve ketçapa yer vermeyin faydalı olsun derken çocukların doğal olmayan besinlere itmek istemiyorsanız tabi.

Makarnayı hakkında yanlış bilinenler de var makarnada karbonhidratlı yiyecekler arasında yerini aldığını biliyor muydunuz?

Makarnayı işlenmiş ürünlere göre daha avantajlı olduğunu unutmayın çocuklarınızı ne kadar işlenmiş gıdadan uzak tutarsanız doğru beslenmesine desteklemiş olursunuz.

Makarna tüketimi ölçülü olduğunda her zaman tüketilebilecek ana öğün olarak tercih edeceğiniz besinler arasında olduğunu unutmayın!

Makarnayı sık sık tüketmek zorunda olanlar her zaman farklı bir tarif ile sofralarda yer verin.
Makarna salatası kepekli makarnadan yapmayı denediniz mi? Lezzeti için, peynir, tavuk, mısır, ve mevsim yeşilliklerini kullanarak harika bir doyurucu salata yapabilirsiniz.

Makarna tarifi gençler ve öğrenci evlerinde olanlar daha sık yaptığı bir gerçeği var. Belli bir yaşa kadar okul hayatı dışında mutfağa girmek zorunda olmayan kız ve erkek öğrenciler için oldukça kolay olan makarna tarifleri zamanla onların aynı yemeği görmelerinden sıkıldığı anlarda ise hazır gıdalara iter.  Hazır gıdalardan uzak durmak isteyenlere bu tarifi önerebiliriz öğrenci evlerinde renkli ve oldukça yapması kolay tavuklu mantarlı makarna tarifine göz atmalılar.

Öğrencilere diğer tariflerime de göz atmalarını tavsiye edebilirim bir çok kolay tarifi uygulayabilirler anlatım ve görseller oldukça yardımcı olacaktır.Tavuklu mantarlı makarna yapmak isteyenlere işte tarifi.

Tavuklu Mantarlı Makarna Tarifi İçin Gerekli Malzemeler:
250 gr makarna ( makarna çetillri hangisi varsa)
10 adet mantar
1 adet tavuk göğsü
2 adet kurutulmuş kırmızı biber (elinizin altında kurutulmuş domates varsa onuda ilave edebilirsiniz birkaç adet)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Pulbiber
Karabiber



Tavuklu Mantarlı Makarna Hazırlanışı:
Ön Hazırlık:
Makarnayı tuzlu ve 1 çorba kaşığı sıvı yağ ile haşlayalım ve süzelim.

Süzdüğümüz suyu derin bir kaba alalım içine kurutulmuş biberi açılması için atalım ve ağzını kapatalım.

Tavuk göğsünü arzu ettiğiniz irilikte doğradıktan sonra haşlayalım.

Mantarları iyice yıkadıktan sonra ikiye ayırıp aynı irilikte doğradıktan sonra tavuklu mantarlı makarnayı servis için hazırlamaya geldi sıra.

Teflon tava veya seramik tencere tercihiniz olsun, sıvıyağını ilave edelim üzerine mantarları sotelemeye alalım mantarlı orta hararetli ateşte pişirelim.

Pişen mantarların üstüne haşlanmış tavukları alalım , üzerine çekirdekleri ayıklanmış doğranmış kırmızı biberleri ilave ettikten sonra iyice harmanlayalım tuz ve pulbiber ilave edelim.

Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağını alalım ve eriyen tereyağı ile 1 dakika daha malzemeleri pişirelim üzerine süzülmüş makarnayı ilave edelim ve bu aşamada karabiber atalım makarna ile fazla karıştırmadan 4-5 dakika kısık ateşte kavuralım.


Makarna servisi için çeri domates, turşu, maydanoz, nane tercih edebilirsiniz ben dereotu kullandım ama kuru reyhan tercih edebilirsiniz elinizin altında ne varsa.

Yorumlar

Popüler Yayınlar