Pırasalı Omlet Tarifi - Pırasanın yeşil yapraklarını atmayın omlet yapın!
Pırasalı Omlet Tarifi - Pırasanın yeşil yapraklarını atmayın omlet yapın! Kahvaltıya pırasalı omleti denediniz mi?
Pırasa aldıktan sonra genellikle kök kısımları kullanılır
ama yeşil yapraklar direk çöpe gider ben atmaktan hoşlanmayan aynı zamanda en
küçük nimeti bile değerlendirmek adına tarif araşktırmamın yanında bu noktada
anne ve büyük benden daha çok görmüş geçirmiş kişilerden tavsiye almayı
severim. Pırasanın yeşil saplarını nasıl değerlendirildiğini duyunca sevinmedim
değil artık çöpe değil onlarlada değişik lezzetlerle sofraya gelsinler
istiyorsanız işte size birkaç örnek.
Pırasanın yeşil yapraklarından yaptığınız sizinde tarifleriniz
varsa yorum bırakırsarnız bir çok kişiye ulaşmış oluruz yorumlarınızı
bekliyorum.
Pırasanın yeşil yapraklarından çok güzel börek yapılabilir
bilir ildiginiz ısparaklı börek gibi tek
fark az bir miktar karabiber ile pırasanın kokusunu bastırmanız olacak.
Yeşil yaprakların taze ve kücük olanları kullandım aşırı
derece yetişmiş ve kartlaşmış taraflarını atmayı tercih ettim sizde bunu
uygulayın derim nedeni ise kartlaşmış artık sararmaya başlayacak yapraklar hem
daha uzun pişecek hem de lezzetini yeteri kadar alamazsınız o kısımları atın.
Pırasadan yeşil yapraklarından harika bir börek yapabilir,
çorba yapabilir, omlet, pilav yapılabilir tarif araştırmadım ilk aklıma
gelenler bunlardı.
Pırasanın yeşil yapraklarını atmaktansa bu lezzeti tam
mevsimi iken bol bol tüketmek isteyenler varsa benim gibi bıktırmadan tabi
lezzetlere kısa sürede ve pratik olsun diyorsanız o zaman bu tarie bir göz atın
derim.
Pırasa alırken taze olmasına özen gösterin canlı duran
solmamış kök kısımlarındaki sacakları kurumamış ve olabildiğince aynı
kalınlıkta olanları tercih edin ama pırasa sarmasıyapacak olanlar kalın gövdeli
olanları tercih edebilirsiniz.
Pırasanın kokusunu bazıları sevmez biraz ağır bir kokusu
vardır pişerken mutlaka aspiratörü çalıştırın kokusu tüm eve sinebilir yoksa
genellikte üst komşuya veya yan tarafdakine uzansada koku günümüzde neyse ki
teknoloji her soruna bir çözüm bulmuş.
Gelelim bizim tarifimize pırasadan ben hafta sonuna uzun
soluklu kahvaltı soraları yapacaklara evden dışarıya çıkmak istemeyenlere
evimde olmayı seviyorum diyenlere işte size güzel bir öneri mevsiminde tüketmek
gerek her bir sebze ve meyveyi demi ama.
Pırasalı omleti yapmak isteyenlere daha doğrusu atmayı
sevmeyen israf etmeyen bayanlara ve baylara işte pratik ve nefis bir
kahvaltılık pırasalı omlet tarifi.
5 adet pırasa yaprakları sadece taze olanları tercih edin
ben tarifimde 3 adet pırasanın yaprakları ile birlikte yaptım bunu dip not
olarak düşmek istiyorum yaprakları atmamaksa niyet sadece onlarla da
yapılabilir ( sadece yaprakları ile yaptım oda aynı lezzeti verdi. Yanıltıcı ve
denemeden hiçbir tarifi paylaşmıyorum bunu bir kez daha hatırlatmak istedim.
Pırasalı Omlet İçin Gerekli Malzemeler:
3 adet orta boy pırasa yaprakları ile birlikte
1 adet küçük boy soğan
Karabiber
Pulbiber
2 adet yumurta (benim 2 tane kullandım ama 3 adette
kullanabilirsiniz)
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Pırasalı Omlet Hazırlanışı:
Ön hazırlık yapmanızı tavsiye ederim çayı demleyip sofrada
oturmaya 10 dakika kala ocağın altını
yakarsanız omletiniz tam zamanında sıcak olarak sofraya servis
olacaktır.
Ön hazırlık: pırasaları iyice yıkadıktan sonra ince ince
doğrayalım tabağa alalım.
Yumurtaları kıralım tuz, karabiber ile çırpalım.
Soğanları doğrayalım tavaya alalım.
Pırasalı omlet pişirme vakti.
Sıvıyağını soğanların üstüne gezdirerek dökün orta hararetli
ateşte soğanlar pembeleşince üzerine doğranmış olan pırasalar ilave edelim çok
az tuz, karabiber ilave ettikten sonra arada karıştırarak pırasalar pişene
kadar kavurmaya devam edelim.
Pişen pırasaların üstüne çırpılmış yumurtaları ilave edelim arkalı
önlü yumurtaları pişer pişmez servis tabağında veya tavada kahvaltı sofrasına afiyet
olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder