14 Ocak 2016 Perşembe

Kızarmış Patates Topları Tarifi - Patates Topları Nasıl Yapılır?

Kızarmış Patates Topları Tarifi - Patates Topları Nasıl Yapılır?
Patates yemekleri ile ayrı bir blog açılsa sanırım yinede bitmez kumpirinden tutunda bir çok salatasına kadar her güne bir tarif çıkabilir. Patates kızartmak her zaman daha lezzetli gelir nedense cipsleri ayrı bir lezzet oluyor tabi. Patatesleri birde böyle deneyin derim.

Çıtır çıtır dışı ile içindeki eriyen kızarmış patates topları ile sofranıza sıcak bir aperatif hazırlamak ister misiniz?

Çocukların çok seveceği bu tarifin içine dahada lezzet katmak isterseniz pastırma ilave edebilirsiniz.
Kızarmış patates topları yapmak oldukça basit olduğu kadar lezzetli bir tarif doğum günlerinde çocuklar için yapacağınız sofralarda yer alabilir bu tarif.

Patates topları kalabalık sofralarda börek yerine ara sıcak olarak servis edeceğiniz tarifler sırasına koyabilirsiniz.

Gün yapacaklara da tavsiye edebilirim en çok gün yemekleri için tarif aranıyor ve soru soruluyor bana işte bu tarif onlardan birisi.
Kızarmış çıtır çıtır patates topları yapacaklara işte tarifi:

Kızarmış Patates Topları İçin Gerekli Malzemeler:
5 adet orta boy haşlanmış patates
Karabiber
Pulbiber
Tuz
İçi İçin:
Kaşar peyniri
Dışı İçin:
1 adet yumurta sarısı
1 kase galeta unu


Kızarmış Patates Topları Hazırlanışı:
Haşlanmı hatetesleri rendeden geçirelim ama soğuduktan sonra.

Patateslerin üstüne tuzu, karabiber, pulbiber ekledikten sonra iyice yoğuralım birbirine yapışması lazım.

Yoğurma işlemi bittikten sonra cevizden biraz daha büyük halde yuvarlayalım ve sonrasında içini oyalım içerisine kaşar peyniri ilave edelim ve kapatalım.

Tüm işlem patates toplarına uyguladıktan sonra çırpılmış yumurta sarısına batıralım ve galeta ununa buladıktan sonra kızgın yağda her tarafı kızarana kadar pişirelim.

Kızarttıktan sonhra havlu kağıt üstüne alalım ilk sıcaklığı geçtikten sonra servis tabağına dizip dilerseniz alması kolay olsun diye kürdan batırarak servis yapalım.

Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder