27 Ocak 2016 Çarşamba

Kolay Ispanaklı Börek Tarifi - Yufkadan kolay ıspanaklı börek nasıl yapılır?

Kolay Ispanaklı Börek Tarifi - Yufkadan kolay ıspanaklı börek nasıl yapılır?

Yufkadan börek yapmak kadar kolayı yoktur mevsimde ıspanak bol bol olunca daha pratik oluyor. Ispanaklı iç harç da olur patatesli de ama lor peyniri ve ıspanakla yapılan bu tarifi yapmanızı tavsiye ederim.

Ispanaklı börekler servisi kolay oysun diyorsanız bu tarif tam size göre.  Gün yemekleri tarifi arayanlar bunu tavsiye edebilirim hem bereketle hem de kolay.

Ispanaklı yufkadan yapılan bu nefis börek tarifine bir göz atın aklınızda bulunsun.

Kolay Ispanaklı Börek Tarifi İçin Gerekli Malzemeler:
4 adet yufka
500 gr ıspanak
1 kase lor
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı sıvıyağ
Tuz

Kolay Ispanaklı Börek Hazırlanışı:

Ispanakları sudan geçirelim çamurları iyice temizlendiğine emin olduktan sonra doğrayalım ve tekrar yıkayalım suları süzülsün diye süzgece alalım.

Suyunu iyice sıkalım ve karıştırma kabına alalım üzerine sıvıyağ, biber salçası, tuz, lor peyniri ilave ettikten sonra iyice harmanlayalım ve iç harç hazır.

(Yufkayı serdikten sonra kenar kısımlarını kesip içine bırakalım daha düzgün sarılmış eşit börekler için bu şart.)

Yufkayı tekini tezgaha serelim ve iç harçtan uzun bir şerit halinde yerleştirelim.

Saralım ve belli aralıklarla keselim ve yağlanmış fırın kabına alalım.

Tüm işlemi diğer yufkalara da yapalım ve bitince yufkaların üstüne yumurta sarısı sürelim susam ve çörek otu ilave ettikten sonra 175 % derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.


İlk sıcaklığı geçtikten sonra servise hazır afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder