Köfteli Pirinç Pilavı Tarifi - Pilavı sade tüketmek istemeyenlere güzel bir öneri

Köfteli Pirinç Pilavı Tarifi - Pilavı sade tüketmek istemeyenlere güzel bir öneri

Pilavın her türlüsünü yaparız biz Türk, milleti olarak hemen hemen her akşam sofrası için yapılan en sık olarak tükettiğimiz tariflerin başında geliyor diyebiliriz. Pilav ne yaparsanız bir çok yemeğin yanına çok yakışır doyuruculuğunun yanında çeşitli malzemelerle bir çok tarifi harmanlamak mümkün.

Pirinç olsun bulgur olsun bu pilavı farklı bir tarif arayanlar için oldukça güzel bir lezzet diyebilirim.
Sade pilavın içine atacağınız köftelerle daha lezzetli bir hal aldı diyebilirim.

Genellikle domates sosu eklenerek yapılacak bu lezzet benim yaptığım gibi yaparsanız kuru fasulye ile harika olacaktır yanına soğan kırmak yok ama yerine turşu tercih edin bence malum kokusunu bastırmak zor oluyor.Köfteli pilav Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelmiş ama bir çok tarif ile değişmiş bir tarif aslında.
Köfteli pirinç pilavını yapacaklar güzel bir hafta sonu için kalabalık bir aile sofrası kuracak olanlar deneyin.

Köfteli pirinç pilavı yapmanın öyle bir zorluğu olmadığı gibi fazla bir emek sarf etmenize de gerek yok.Pratik tarif defterinize ekleyin ama nefis lezzetler arasında ilk sıralarda yer alacaktır damak tadınıza hitap eder diye düşünüyorum.

Çocuklarınız için kısa zamanda köfte ve pilavı bir arada yapabilirsiniz ikisi bir anda pişen bir yemeğe kim hayır diyebilir ki.

Zaman zaman gelen sorular arasında öğrenciler oluyor nasıl kolay ve kısa zamanda yemek yapılır sorusuna bu tarifi denemelerini tavsiye ederim kısa sürede hazır olan yanına sizlerin kuru fasulye yapmaya zamanı olmayanlar için salata ve ayran ile yetinmek koşulu ile bu tarifi önerebilirim.
Köfteli pirinç pilavını bulgur, şehriye ile de yapabilirsiniz içindeki malzemelerle etin uyumu olduğu için içiniz rahat olsun tarif de ki lezzet değişmez içindeki malzemelerle lezzeti daha da iyi oluyor bulguru tercih edecekler için söylüyorum.

Köfteli pirinç pilavı için yeteri kadar ayrıntısını anlattım sanırım tarifi vereyim akşyama yapmak isteyenlere işte malzemeler:

Köfteli Pirinç Pilavı İçin Gerekli Malzemeler:
Pilavı için malzemeler:
2,5 su bardağı pirinç ( Osmancık pirinç kullandım) pirinç suyu farklılık gösterebiliyor
1 çay kaşığı ucu karabiber
Tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Köftesi İçin malzemeler:
300 gr köftelik kıyma yağsız
2 dilim bayat ekmek içi
1 adet orta boy soğan
3 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
Pulbiber
Tuz


Köfteli Pirinç Pilavı Hazırlanışı:
Köfteleri hazırlamaya başlamadan önce pirinçleri ele yakmayacak sıcaklıkta tuzlu suda ıslatalım.
Köftelik kıymayı yoğurma kabına alalım üzerine rendelenmiş suyu sıkılmış soğanı, ezilmiş sarımsak, el ile ufalanmış bayat ekmek içi, incecik kıyılmış maydanoz, tuz ve pulbiber ilave ettikten sonra iyice yoğuralım.

Ele yapışmaz ve artık birbirinden ayrılmaz hale gelen köftelik hamur hazır olduğunda elinizle istediğiniz büyüklükte yuvarlayın ve pilava ekleyeceğiniz sıvıyağı tencere alalım üzerine hazırladığımız köfteleri ilave edelim iyice pişen köfteleri tabağa çıkartalım.

Köfteleri pişirdiğimiz tavaya tereyağını ekleyelim ve eriyen tereyağı üzerine yıkanmış süzülmüş pirinçleri ilave edelim.

Pirinçleri iyice kavurduktan sonra üzerine 5 su bardağı sıcak su ilave edelim tuzun ve karabiberini ekledikten sonra kaynamaya bırakalım.

Kaynadıktan sonra 5 dakika tutun ve köfteleri pilavın içine ilave edin ve karıştırın kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.

Üzerine havlu peçete ile dinlendirin 10 dakika sonra servis yapın soğumadan tüketilmesi gereken bir tarif çünkü yapanlara şimdiden afiyet olsun.

Tarife dilerseniz nohutda ilave edebilirsiniz ben tercih etmedim ama bu tarifi bulgur ile yaptığımda ilave ediyorum.

Yorumlar

Popüler Yayınlar