Köfteli Pirinç Pilavı Tarifi - Pilavı sade tüketmek istemeyenlere güzel bir öneri
Köfteli Pirinç Pilavı Tarifi - Pilavı sade tüketmek istemeyenlere güzel bir öneri
Pilavın her türlüsünü yaparız biz Türk, milleti olarak hemen
hemen her akşam sofrası için yapılan en sık olarak tükettiğimiz tariflerin
başında geliyor diyebiliriz. Pilav ne yaparsanız bir çok yemeğin yanına çok
yakışır doyuruculuğunun yanında çeşitli malzemelerle bir çok tarifi harmanlamak
mümkün.
Pirinç olsun bulgur olsun bu pilavı farklı bir tarif
arayanlar için oldukça güzel bir lezzet diyebilirim.
Sade pilavın içine atacağınız köftelerle daha lezzetli bir
hal aldı diyebilirim.
Genellikle domates sosu eklenerek yapılacak bu lezzet benim
yaptığım gibi yaparsanız kuru fasulye ile harika olacaktır yanına soğan kırmak
yok ama yerine turşu tercih edin bence malum kokusunu bastırmak zor oluyor.Köfteli pilav Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelmiş ama
bir çok tarif ile değişmiş bir tarif aslında.
Köfteli pirinç pilavını yapacaklar güzel bir hafta sonu için
kalabalık bir aile sofrası kuracak olanlar deneyin.
Köfteli pirinç pilavı yapmanın öyle bir zorluğu olmadığı
gibi fazla bir emek sarf etmenize de gerek yok.Pratik tarif defterinize ekleyin ama nefis lezzetler
arasında ilk sıralarda yer alacaktır damak tadınıza hitap eder diye
düşünüyorum.
Çocuklarınız için kısa zamanda köfte ve pilavı bir arada
yapabilirsiniz ikisi bir anda pişen bir yemeğe kim hayır diyebilir ki.
Zaman zaman gelen sorular arasında öğrenciler oluyor nasıl
kolay ve kısa zamanda yemek yapılır sorusuna bu tarifi denemelerini tavsiye
ederim kısa sürede hazır olan yanına sizlerin kuru fasulye yapmaya zamanı
olmayanlar için salata ve ayran ile yetinmek koşulu ile bu tarifi önerebilirim.
Köfteli pirinç pilavını bulgur, şehriye ile de
yapabilirsiniz içindeki malzemelerle etin uyumu olduğu için içiniz rahat olsun
tarif de ki lezzet değişmez içindeki malzemelerle lezzeti daha da iyi oluyor
bulguru tercih edecekler için söylüyorum.
Köfteli pirinç pilavı için yeteri kadar ayrıntısını anlattım
sanırım tarifi vereyim akşyama yapmak isteyenlere işte malzemeler:
Köfteli Pirinç Pilavı İçin Gerekli Malzemeler:
Pilavı için malzemeler:
2,5 su bardağı pirinç ( Osmancık pirinç kullandım) pirinç
suyu farklılık gösterebiliyor
1 çay kaşığı ucu karabiber
Tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Köftesi İçin malzemeler:
300 gr köftelik kıyma yağsız
2 dilim bayat ekmek içi
1 adet orta boy soğan
3 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
Pulbiber
Tuz
Köfteli Pirinç Pilavı Hazırlanışı:
Köfteleri hazırlamaya başlamadan önce pirinçleri ele
yakmayacak sıcaklıkta tuzlu suda ıslatalım.
Köftelik kıymayı yoğurma kabına alalım üzerine rendelenmiş suyu
sıkılmış soğanı, ezilmiş sarımsak, el ile ufalanmış bayat ekmek içi, incecik
kıyılmış maydanoz, tuz ve pulbiber ilave ettikten sonra iyice yoğuralım.
Ele yapışmaz ve artık birbirinden ayrılmaz hale gelen köftelik
hamur hazır olduğunda elinizle istediğiniz büyüklükte yuvarlayın ve pilava
ekleyeceğiniz sıvıyağı tencere alalım üzerine hazırladığımız köfteleri ilave
edelim iyice pişen köfteleri tabağa çıkartalım.
Köfteleri pişirdiğimiz tavaya tereyağını ekleyelim ve eriyen
tereyağı üzerine yıkanmış süzülmüş pirinçleri ilave edelim.
Pirinçleri iyice kavurduktan sonra üzerine 5 su bardağı
sıcak su ilave edelim tuzun ve karabiberini ekledikten sonra kaynamaya bırakalım.
Kaynadıktan sonra 5 dakika tutun ve köfteleri pilavın içine
ilave edin ve karıştırın kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
Üzerine havlu peçete ile dinlendirin 10 dakika sonra servis
yapın soğumadan tüketilmesi gereken bir tarif çünkü yapanlara şimdiden afiyet
olsun.
Tarife dilerseniz nohutda ilave edebilirsiniz ben tercih
etmedim ama bu tarifi bulgur ile yaptığımda ilave ediyorum.
Yorumlar
Yorum Gönder