Yoğurtlu Pazı Salatası Tarifi- Pazının Faydaları Neler?
Yoğurtlu Pazı Salatası Tarifi- Pazının Faydaları Neler? Pratik Pazı Salatası Nasıl Yapılır?
Yağmurlar sıkılaşmaya ve hava git gide daha soğumaya başladığı bu günlerde artık sofralarda kış mevsimine ait özlediğimiz gıdalar yeniden yer verme zamanı geldi. pazarlar, manavlar, marketler artık kış mevsiminde yitişen sebze ve meyvelerle doldu bizede bol bol yapıp yemek düşüyor. Anemin yetiştirdiği pazılar dan öyle güzel bir salata oldu ki organik oluşu ve soğuk bir bölgede yetişmesiden midir nedir oldukça lezzetli oldu. Sofranın tuzu adlı blogumda
her mevsime ait yöremizden ve öğrendiğim yeni yemek keşiflerinden yaptığım
lezzetleri sunmaya devam ediyorum ama bugünkü lezzeti paylaşmadan önce bildiğim
kadarı ile pazının faydalarından bahsetmek istiyorum. Pazı lahana gibi güz
zamanı yetişmeye başlayan kış mevsimi boyunca tüketebileceğiniz çok kolay
pişen, aynı zamanda yumuşak sarma sevenlerin tercihidir.
Pazının Faydaları:
Pazı çok etkili bir idrar söktürücü olduğunu biliyor musunuz?
Pazı hazmı kolaylaştıran yönü ile de sofrada bulunması
gerektiğini deyinelim.
Direnç artırmak için yine mevsiminde tüketeceğiniz Pazı’nın
faydası olacaktır.
Pazı deyip geçmemek gerek mevsiminde azı karar çoğu zarar
diyerek her sebze ve meyveleri tüketmede büyük fayda var.
Pazı salatası yapmanın en zevkli yanı çok ama çok pratik oluşunun yanında oldukça hafif ve içinde hiç yağ olmamasıdır aslında. Benim sofrada görmek istediğim salatalar arasında yerini alan kış mevsimi boyunca bol bol yaptığım pazı salatası tarifine buyurmaz mısınız? Eeee bu kadar faydası olan bir sebzeyi kim hayır diyebilir ki?
Yoğurtlu Pazı Salatası İçin Gerekli malzemeler:
2 bağ küçük yapraklı olmasına dikkat edin pazı
1 kase yoğurt
3-4 diş sarımsak (ben taze kullandım
Tuz
Pulbiber
Yoğurtlu Pazı Salatası Hzırlanışı:
Pazıları yıkayalım ve sap kısımlarını yaprakların baş kısmına
inceleceği yere kadar çıkaralım.
1 parmaktan daha kalın doğrayalım ve kaynar suyun içine
bırakalım. pazılar yumuşayana kadar pişirelim.
Hemen süzelim derin bir kaseye alalım pazıları üstüne soğuk
su dökelim 5 dakika pazıların oda sıcaklığına gelmesini sağlayalım.
Süzgece boşaltalım suyunun süzülmesi için biraz bekleyelim.
Sarımsakları soyalım tuzla birlikte ezelim yoğurt ile iyice
çırpalım.
Servis yapacağımız tabağa pazıların suyunu sıkarak
yerleştirelim.
Üzerine sarımsaklı yoğurdu ilave edelim pul biber
ekeledikten sonra servise hazır.
Yoğurdun tuzunu bir tık fazla koyun pazılar tuzsuz
olduğundan yoğurdun tuzu yeterli gelmesi için bu yöntem yeterli olacaktır.
Diğer salata tariflerimize göz atın.
Yorum ve görüşleriniz için çok teşekkür ederim. İlk fırsatta sitenizi ziyaret gerçekleştirip incelemede bulunacağım.
YanıtlaSil