1 Aralık 2015 Salı

Yoğurtlu Pazı Salatası Tarifi- Pazının Faydaları Neler?

Yoğurtlu Pazı Salatası Tarifi- Pazının Faydaları Neler? Pratik Pazı Salatası Nasıl Yapılır?
Yağmurlar sıkılaşmaya ve hava git gide daha soğumaya başladığı bu günlerde artık sofralarda kış mevsimine ait özlediğimiz gıdalar yeniden yer verme zamanı geldi. pazarlar, manavlar, marketler artık kış mevsiminde yitişen sebze ve meyvelerle doldu bizede bol bol yapıp yemek düşüyor. Anemin yetiştirdiği pazılar dan öyle güzel bir salata oldu ki organik oluşu ve soğuk bir bölgede yetişmesiden midir nedir oldukça lezzetli oldu. Sofranın tuzu adlı blogumda her mevsime ait yöremizden ve öğrendiğim yeni yemek keşiflerinden yaptığım lezzetleri sunmaya devam ediyorum ama bugünkü lezzeti paylaşmadan önce bildiğim kadarı ile pazının faydalarından bahsetmek istiyorum. Pazı lahana gibi güz zamanı yetişmeye başlayan kış mevsimi boyunca tüketebileceğiniz çok kolay pişen, aynı zamanda yumuşak sarma sevenlerin tercihidir. 

 Pazının Faydaları:
Pazı çok etkili bir idrar söktürücü olduğunu biliyor musunuz?
Pazı hazmı kolaylaştıran yönü ile de sofrada bulunması gerektiğini  deyinelim.
Direnç artırmak için yine mevsiminde tüketeceğiniz Pazı’nın faydası olacaktır.
Pazı deyip geçmemek gerek mevsiminde azı karar çoğu zarar diyerek her sebze ve meyveleri tüketmede büyük fayda var.

Pazı salatası yapmanın en zevkli yanı çok ama çok pratik oluşunun yanında oldukça hafif ve içinde hiç yağ olmamasıdır aslında. Benim sofrada görmek istediğim salatalar arasında yerini alan kış mevsimi boyunca bol bol yaptığım pazı salatası tarifine buyurmaz mısınız? Eeee bu kadar faydası olan bir sebzeyi kim hayır diyebilir ki?
Yoğurtlu Pazı Salatası İçin Gerekli malzemeler:
2 bağ küçük yapraklı olmasına dikkat edin pazı
1 kase yoğurt
3-4 diş sarımsak (ben taze kullandım
Tuz
Pulbiber




Yoğurtlu Pazı Salatası Hzırlanışı:

Pazıları yıkayalım ve sap kısımlarını yaprakların baş kısmına inceleceği yere kadar çıkaralım.

1 parmaktan daha kalın doğrayalım ve kaynar suyun içine bırakalım. pazılar yumuşayana kadar pişirelim.

Hemen süzelim derin bir kaseye alalım pazıları üstüne soğuk su dökelim 5 dakika pazıların oda sıcaklığına gelmesini sağlayalım.

Süzgece boşaltalım suyunun süzülmesi için biraz bekleyelim.

Sarımsakları soyalım tuzla birlikte ezelim yoğurt ile iyice çırpalım.

Servis yapacağımız tabağa pazıların suyunu sıkarak yerleştirelim.

Üzerine sarımsaklı yoğurdu ilave edelim pul biber ekeledikten sonra servise hazır.

Yoğurdun tuzunu bir tık fazla koyun pazılar tuzsuz olduğundan yoğurdun tuzu yeterli gelmesi için bu yöntem yeterli olacaktır.


Diğer salata tariflerimize göz atın.

2 yorum:

Yemek K. on 3 Aralık 2015 01:45 dedi ki...

Yemek Kulübüm'ü kurduk! Siz olmadan olmaz :)

Sofranın Tuzu merhaba,

Kısa bir süre önce Yemek Blogunuzu ziyaret etme fırsatı bulduk ve blogunuzda yer alan yemek tariflerinizi, tariflerinizde kullanmış olduğunuz görselleri çok beğendik. Blogunuz için oldukça emek ve zaman sarfettiğinizi blogunuzun her sayfasında hissettik. Bu harika blog için sizi kutlarız. Ellerinize, emeğinize sağlık!

Yemek blogger’lığı oldukça emek ve zaman gerektiren bir uğraş. Onca zaman ve emek harcadıktan sonra yapılan yemeklerin beğenilmesi, takdir edilmesi ve blogun takip edilmesi tüm blogger’ların en büyük arzusu. Bu durumdan yola çıkarak yemek blogger’larına blogunda yayınladıkları yazı ve tarifleri daha çok kişiye ulaştırabilmesi, bloglarına ve sosyal ağlarındaki hesaplarına ziyaretçi ve takipçi kazandırabilmesi için özel bir internet sitesi oluşturma fikrinde yoğunlaştık ve Yemek Kulübüm’ü tasarladık.

Yemek Kulübüm’de ücretsiz olarak üye hesabı oluşturan kullanıcılarımız, yemek tariflerini ve görsellerini kolayca paylaşabilmekte, profillerinde kendilerine ait blog ve sosyal ağ hesaplarının linklerini paylaşabilmekte ve böylece yemek tariflerini beğenen site kullanıcılarını kendi bloglarına ve sosyal ağ hesaplarına çekebilmektedir.

Yemek Kulübüm’ün en çok seveceğiniz özelliklerinden birisi de blogunuzda olduğu gibi üye hesabınızdan günlük yazabiliyor olmanız ve günlüğünüzü sosyal ağlarda kolayca paylaşabilmeniz. Kendi blogunuzda yazmış olduğunuz yazıların bir kısmını bu bölümde paylaşıp blogunuza takipçi ve ziyaretçi çekmek sizin için çok daha kolay olacak.

Tüm bu kolay ve faydalı kullanım özelliklerinin yanı sıra Yemek Kulübüm üye hesabınızdan paylaşmış olduğunuz kendinize ait yemek tarifi ve püf noktalarından puanlar toplayarak her ay çeşitli hediyeler kazanma şansı da elde edebilirsiniz.

Ayrıca; Gıda Danışmanım’a soru sor, sağlıklı beslenme, gıda güvenliği, mutfakta püf noktaları, mutfak ve gıda sözlüğü, gıdaların ve yemeklerin kalori değerleri, gıdaların saklama sıcaklıkları ve koşulları, gıdaların sağlığımıza faydaları ve zararları gibi pek çok konu gıda mühendisi ve beslenme uzmanlarımızın kaleminden Yemek Kulübüm’de.

Blogunuza ve sosyal ağlardaki hesaplarınıza daha fazla ziyaretçi ve takipçi çekmek için sizi de blogger dostu Yemek Kulübüm’e bekleriz.

Yemek Kulübüm üye hesapları hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için http://yemekkulubum.com/yemekkulubum linkiden hesabımızı inceleyebilirsiniz.

Yemek Kulübüm’de düzenlenen Ödüllü Yemek Puan Oyunu hakkında detaylı bilgi almak için http://yemekkulubum.com/icerik_sayfa/ekle-yemek-tarifi-kazan-yemek-takimi linkimizi ziyaret edebilirsiniz.

Saygılarımızla,

Yemek Kulübüm
www.yemekkulubum.com

melek seher on 15 Aralık 2015 11:15 dedi ki...

Yorum ve görüşleriniz için çok teşekkür ederim. İlk fırsatta sitenizi ziyaret gerçekleştirip incelemede bulunacağım.

Yorum Gönder