Patlıcanlı Milföy Börek Tarifi - Pratik Milföy Börek Nasıl Yapılır?

Patlıcanlı Milföy Börek Tarifi - Pratik Milföy Börek Nasıl Yapılır?
Milföy hamurundan börek yapmanın en güzel yanı kabarıp kabarmayacağı konusunda bir tereddüt’ünüzün olmamasıdır. Milföy hamurundan bir çok tarif uygulamak mümkün olması ve hamurun hemen çözülüp iç malzeme ile buluşturulup 30 dakika gibi kısa bir sürüde yenmeye hazır olması hamuru her evde cazip hale getiriyor. Milföy börekleri iç malzemesi sizin elinizdedir her zaman sosis, salam, sucuk, peynir çeşitleri, çökelek çeşitleri, kıyma, tavuk, hindi, ıspanak ve sebzelerle birçok farklı lezzete ulaşabilirsiniz milföy hamuru ile. Her evde elinizin altında olması gereken listesinde milföy hamuru da bulundurun bunun avantajını görürsünüz.

Sıkışık anınızda milföy böreği yapmak size güzel bir sunum sıcak bir lezzet kısa zamanda pratik bir tarif alternatifi getirecektir. Milföy hamurunu kullanalar iyi bilir fırın derecesini tam ayarında yaptıysanız ( bu fırınınızın markası ve pişirme süresini değiştirecektir) o zaman sorun yok iç malzeme hazırlamakta zor değil maydanoz ile üç farklı peynir çeşidinden yapacağınız milföy böreği denemenizi öneririm harika oluyor.

Milföy hamurunu kendinizde hazırlayabilirsiniz bir çok tarif var ama ben Oktay ustadan almıştım tam anlamı ile harika olmuştu aydığınız tarif ve tarifi veren kişi çok önemlidir anlatımı ve tarifleri tartışmasız olan Oktay usta, bir çok tarifini denemiştim uzun yıllar seyircisi olmuşumdur denediğim tariflerde yüzde yüz memnun kalmıştım sizde onluna küre.tv internet sitesinden tarifi bulabilirsiniz hala vardır.

Milföylü börek tarifleri arasında evlerine konuk olduğum kişiler tarafından değişik bir tarif tattım milföylü patlıcan içli bir tarif ama kaşar peyniri yerine krem veya üçgen peynir tercih edilmiş buda patlıcanla buluşunca oldukça farklılaşmış lezzet.

Milföy börek yapılışı sırasında birkaç tüyo da almayı ihmal etmedim eeee çok okuyan mı? Çok gezen mi? Bilir sorusu burada karşımıza çıkıyor çok gezen biliyor gerçekten gördüklerine merak ile bakanlar diyebiliriz aslında.

Milföylü börek yapılışı sırasında fırını önceden ısıtmış beyefendi sebep hamurun içindeki yağlar ve iç malzemesinin fazla pişmemesini istemiş bu çok önemli bir püf noktası diyerek dile getirdi.
Milföylü kolay börek tarifleri arasında olduğunu beyefendi malzeme listesi ve yapılışını tek tek üşünmeden anlattı işte patlıcanlı milföy börek tarifi yapılışı ve malzeme listesi….

Patlıcanlı Milföy Börek İçin Malzemeler:
1 paket milföy hamur (süperfresh)
2 adet kemer orta boy patlıcan
1 paket üçgen peynir (içim kullanmış)
1 tutam maydanoz
Tuz
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Çörek otu


Patlıcanlı Milföy Börek Yapılışı:

Patlıcanları söndürelim ister fırında ister ocakta fark etmez.

Milföy hamurunuz difrizde ise akşamdan alt tarafa almayı ihmal etmeyin, yapmaya başlamadan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarın.

Patlıcanları soyma işlemine başlamadan önce fırını çalıştırın 150, derecede.

Patlıcanları soyun ve olabildiğince küçük doğrayın (zar büyüklüğünde) karıştırma kabına alalım üzerine peynirleri de zar büyüklüğünde doğradıktan sonra karıştırma ilave edelim.

Yıkanmış maydanozları ince ince doğradıktan sonra patlıcan harcı hazır tuz tercih ederseniz ilave edebilirsiniz iyice harmanlayalım ve milföylerin üçgen gibi düşünerek yarısına iç harçtan koyalım ve kapatalım.

Tüm işlemi milföy hamurları ve iç malzeme bitene kadar yapalım en son üzerine yumurta sarısı sürelim ve çörek otu ile tarifi bitirelim.

Fırına verdikten sonra fırın derecesini 200 dereceye getirelim siz kendi fırın pişirme ayarına göre ayarlarsanız daha iyi olacaktır.

Üzerleri ve alt kısmı kızarınca fırından alalım peynirler içinde erimiş ve dışı çıtır çıtır içi yumuşacık kıvamlı bir milföy böreği tercih edenlere yapanlara afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar