Kesme Tahtası Doğal Olarak Nasıl Temizlenmeli? Kesme Tahtası Temizliği İçin 3 Ayrı Yöntem

Kesme Tahtası Doğal Olarak Nasıl Temizlenmeli? Kesme Tahtası Temizliği İçin 3 Ayrı Yöntem

Her evde mutlaka ama mutlaka yemek pişer ve yemek yaparken hepimizin elle doğradığı sebzeler kadar benim gibi elle değil tahta üzerinde kesenleriniz de çoğunluktadır. Yemek yaparken olası zararlı bakterilerin ürememesi ve daha sağlıklı yemekler için temizlik şart. Peki kesme tahtalarını en doğru şekilde nasıl kullanılmalı tek tahta mutfakta yeterli olur mu?

Kesme tahtalarını öncelikle üçe ayırmalıyız nedeni mi aşağıdaki ayrıntılarda!
Kesme tahtalarını için birkaç uyarıda bulunalım bilenlerin yoğunlukta olduğuna eminim ama paylaşmakta büyük yarar var diye düşünüyorum.

Kesme Tahtası Nasıl Olmalı Tek Tahta Üzerinde Tüm Her Şeyi Doğrayabilir miyiz?

1.Kesme tahtalarınızı sayısını üçe çıkarmakla başlayın işe. Ekmek Tahtası ben karacadan almıştım temizlemesini en basit doğal yöntemle yapıyorum.

2. sebzelerinizi doğramak için ayrı bir tahta bu tahtalarınızın büyüklüğü orta boy olması ideal olacaktır.

3. büyük boy et ürünlerini sadece onun üzerinde doğrayın veya parçalayın.
Kesme tahtalarını üçe ayırdık ama doğal olarak nasıl temizlemeliyiz onu söylemedik şimdi tam sıra onda işte.

Kesme tahtaları temizlemek için kesinlikle ama kesinlikle deterjan veya çamaşır suyu kullanmayın tabi doğal temizlik istiyorsanız.


Kesme Tahtası Doğal Olarak Nasıl Temizlenir?

1.Kesme tahtanızı en basit yolla temizlemek isterseniz site iki kaşık sirke yeter bile artar.
Sirke ile kesme tahtanızı biraz ovalamanız yeterli tabi ovaladığınız süngerde deterjan olmamasına özen gösterin.

Kesme Tahtası temizlemek için ikinci yöntem:

2. yöntem yine doğal ve doğal olduğu kadar yine çok basit.
1 tatlı kaşığı kadar tuzu tahtanın üstüne yayın ve bir limonu ikiye kesin ve elinizle tahtanın her tarafını ovun ve su ile durulayın.

Kesme Tahtası temizlemek için üçüncü yöntem:

3. Yöntem doğal olduğu kadar yine basit ve küçük bir bütçe gerekiyor. Oksijenli su ile kesme tahtalarınızı temizleyebilirsiniz.

Tahtanızı doğrama işlemi bitmiş tahtanın üstünde öncelikle su altına tutun ve kestiğiniz her neyse ondan parça kalmasın.

Sonrasında oksijenli sudan üzerine dökün ve yayın sünger ile iyice tahtanın üstüne yayın ve birkaç dakika bekletin durulayın tüm bakterilere veda etmiş olacaksınız.


Kesme tahtası hakkında küçük bir öneri daha kesme tahtanızı belli aralıklarla değiştirebilirsiniz buda maliyetli gibi görünebilir ama aslında sağlık açısından oldukça önem taşıyor. Nasıl ki kullandığımız kişisel eşyaları belli bir süreden sonra kullanmıyoruz aynı işlem mutfakta sık kullandığımız bakteri barındıracak ürünlerden de kendimizi korumalıyız.

Yorumlar

Popüler Yayınlar