Bol Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi - Nefis Pilav Tarifi
Bol Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi - Nefis Pilav Tarifi
Pilav yapmanın en güzel yanı pirinç olsun bulgur olsun
şehriye olsun firik olsun içine bir çok malzeme ile yapabilmenizdir. Pilav
yapmak isteyene tarif mi yok derim her zaman çünkü çok çeşitli tarileri var.
Kış mevsimi gelince en çok başvurduğumuz ise yaz ve ilkbahar mevsiminde olan
sebzelerin garnütür hali ile konserve yapılmış ve onlarla en pratik hali ile
pilav yapmak oluyor. Pilav yapmak isteyenler için güzel ve değişik bir tarifte usta
aşçıdan bazları hazır malzeme bazıları ise kendi kattığı elinin altındaki
malzemelerle harika bir lezzet ile sofraya renk katmakla kalmamış ayrıca harika
olmuştu.
Nefis bir pilav tarifi diye buna denir tüm ayrıntıları ve püf noktaları ile bu pilavı yapan herkes çok memnun kalacak ustasından bol sebzeli pilav tarifi.
Pilavı yapan ben değilim ama aşçı olan erkan usta hemen
tarifi kapmayı da ihmal etmiyorum hani. Eeee bir blogunuz varsa konuda yemekse
ne var ne yok hangi aşamalarda hangi işlem yapılmalı püf noktası neler en doğru
şekilde yapmanın yollarını sormadan edemiyorum. Usta aşçı için bu kadar basit
bir yemek mi aldın diye soranlara aşçının mutfağında konuk olmayı dört gözle bekliyorum
doğrusu tarifleri ve deneyimleri ile bloguma özel bir tarif sözü aldım ilk
fırsatta olacak. Ama bi 2016 yılında gözüküyor malum yeni yıl için geri sayım
başlamışken yılbaşı programları için kollar sıvanmış ve aşçılar için oldukça
yoğun bir malum.
Biz gelelim pilavımıza kendisi pilavın adını karışık
garnütürlü pilav da denilebilir bol sebzeli olarak adlandırmanın en doğrusu olduğunu söyledi malzemeleri
sıralayınca neden bu isim olduğunu sizde iyi anlayacaksınız soraya özel bir
lezzet çıkarmak istiyorsanız bu tarif tam size göre.
Sofranızda bol vitaminli bir lezzet istiyorsanız bu tarif
tam sizlik.
Sofranızda basit değil görüntüsü kokusu ve lezzeti ile yemek
yemenin verdiği hazzı yaşamak istiyorasanız bu tarifi deneyin işte nefis yemek tarifi.
Bol Sebzeli Pirinç Pilav İçin Gerekli Malzemeler:
2 Su bardağı baldo pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
Haşlanmış mısır 2 yemek kaşığı (konservede olur)
1 adet orta boy havuç
1 adet küçük boy kabak
2 yemek kaşığı bezelye
2 adet et bulyon
Tepeleme çay kaşığı Karabiber,
Tuz
2,5 su bardağı sıcak su ( kaynar su olmaması gerekiyor yoksa
pirinç ile kaynar su buluşursa pirinçler kırılmalar olur buda pilavı istediğimiz
gibi tane tane olması yerine birbirine yapışmış bir pirinç elde etmenize sebep
olur.
Bol Sebzeli Pirinç Pilavı Hazırlanışı:
Pirinci 15 dakika el yakmayacak sıcaklıkta tuzlu ve limonlu
suda ıslatalım.
Kabağı küçük küçük ve eşit incelikte doğrayalım ve
haşlayalım( haşlama ne çok ne de az olsun kabaklar aşırı haşlanırsa pilavda
dağılır pişmeye yakın bir haşlama yeteri olacaktır)
Havucu soyalım ve onu da kabaklar gibi eşit büyüklükte ve küçük
küçük doğradıktan sonra onları da haşlayalım.
Bezelye ve mısır konserve olarak kullanmış usta.
Pirinci süzelim ve tüm malzemeler elimizin altında olduğunda
göre pilavı sebzelerle buluşturmaya hazırız.
Tereyağını ocağa alalım ve eriyince üzerine yıkanmış
süzülmüş pirinci ekleyelim.
Pirinci en az 7-9 dakika arası kısık ateşte iyice kavuralım
bu kavurma işlemi çok önemli.
2.5 sıcak suda iki adet knorr et bulyonu eritelim ve kavrulan
pirinçlerin üzerine yavaş yavaş ilave edelim hemen pirinçleri karıştırmayın bir
dakika sonra yavaşça pirinçleri karıştıralım.
Üzerine haşlanmış veya korserve olan sebzeleri ilave edelim
ve üzerine karabiber atıp iyice karıştırdıktan sonra en kaynamaya bırakalım,
kaynayan pilavı en kısık ateşte pişirelim.
Pişen pilavı hiç karıştırmadan üzerine havlu kağıt yayalım ve
10 dakika demlendirelim servise hazır olan pilav sunumu size kalmış.
Bu pilav tarifini et yemekleri yanında hazırlayabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder