9 Kasım 2015 Pazartesi

Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi-Lahana Sarması Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi
Kış mevsiminde hepimizin sofrasında yer ala bir lezzettir lahana sarması. Lahana sarmasını hiç organik yetişen bir bahçeden tüketmediyseniz gerçek anlamda bir lahana sarması yemiş olmazsınız aslında. Ben vakti zamanı gelince karın düşmesinden sonra soğuk iklimde yetişen lahanalardan yediğim için bunu rahatlıkla yazıyorum şimdi sonbahar bitmeden görmeye aşına olduk manav ve Pazar ve büyük marketlerde. Şimdilerde hiçbir şey mevsiminde yenmiyor o da ayrı bir konu aslında. Lahana sarmasını aslında pek beceremiyorum bunu da itiraf edeyim bir daha tadı ve lezzeti ne yazık ki kayınvalidem gibi tutturamıyorum ekşisini ve üstüne sarımsak yakar kokusu ağır olur yemeye doyum olmaz bir lezzet çıkar ortaya. Benimki biraz çocuklarımın ağız tadına göre yapıyorum az acılı ve az ekşili lafı çok uzatmış olabilirim buyurun sarmaya hanımlar.
Zeytinyağlı Lahana Sarması İçin Gerekli Malzemeler:
1,5 bucuk sarmalık lahana
2 bardak pirinç
2 adet domates
1 baş sarımsak
1 adet soğan
Maydanoz
Biber salçası
Domates salçası
1 adet limon suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz
Karabiber

Zeytinyağlı Lahana Sarması Hazırlanışı:

1-Lahanaları bol suda haşlayalım ve soğuması için kenara bırakalım.

2-Pirinci yıkayalım iç yapacağımız kaba alalım.

3-Domates, soğan, maydanoz ve sarımsakları ince olarak doğradıktan sonra iç harcımızın üstüne ilave edelim.

4-Biber salçası, domates salçası, limon suyu, zeytinyağı, nar ekşisi, kuru nane,  tuz ilave edelim ve iyice karıştıralım.

5-İç harcımız hazır lahana yapraklarını 4 parmak enliğinde uzun halde keselim, kenar kısmına iç harç koyalım ve üçgen halde bükerek saralım.

6-Tencerenin altına birkaç tane sarılmamış lahana yaprağı serelim üstüne sıralı bir şekilde lahanaları yerleştirelim.

7-Lahanalar hepsi bitince üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirelim tuz atalım üzerine çıkmaya yakın su koyalım ve ocağa alalım.

8-Önce hararetli sonra kısık ateşte 1 saat pişirelim. En az 20 dakika dinlendirmeden servis yapmayalım.

9-Sıcak olarak servis yapalım afiyet olsun.


2 yorum:

Kara Kalem on 9 Kasım 2015 22:38 dedi ki...

elinize sağlık güzel görünüyor. Akşam yemeğinde de yemiştim bugün.:)

melek seher on 11 Kasım 2015 16:17 dedi ki...

Teşekkür ederim Kara Kalem bende yazdıklarınızı ve sizin tariflerinizi inceledim sizinde emeğinize sağlık.

Yorum Gönder