Yaş Mayalı Poğaça Tarifi-Yaş Mayalı Poğaça Nasıl Yapılır?

Yaş Mayalı Poğaça Tarifi-Yaş Mayalı Poğaça Nasıl Yapılır?

Poğaça yapmayı pek bilmiyorum her insanın eli bir şeye yatkın olur denesem birkaç denemeye onuda başarırım ona eminim ama yaptığım güvendiğim başarılı lezzetleri de bloguma eklemeden edemiyorum. Annemin arkadaşı ziyarete gelirken enfes bir koku sardı odayı fırından aldığı gibi soluğu annemde almış hoş bir eda ile sensiz boğazımdan geçmedi dedi eski dostluklara imrenmemek mümkün değil sanırım. Poğaça olur da çay olmaz mı çaylarda benden olunca iki lezzet enfes oldu diyebilirim. Fotoğraf çekeli uzun zaman olmuştu sıra gelmiyor bazense vakit bulamadığımdan bu zamana kadar kalmış keşke önceden yükleseydim. Tarifi nasıl yaptınız sorusuna önce elime ne geçtiyse dedi sonra tarifi sırasıyla anlattı ama gerçekten eline ne geçtiyse koymuş tarifi anlatırken anladım.
Yaş Mayalı Poğaça İçin Gerekli Malzemeler:
1 bardak ılık süt
1 bardak ılık yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam şeker
1 tutam tuz
1 paket yaş maya (pakmaya)
Alabildiğine un
Unu kepekli un olduğunun altını çizelim.

Yaş Mayalı Poğaça Hazırlanışı:
Un hariç tüm malzemeleri derin bir kaba alalım mayayı eritene kadar elimizle karıştıralım, üstüne unu azar azar ilave edelim ele yapışmayacak ama kulak memesi yumuşaklığında sert olmayacak bir hamur yoğuralım.

Hamuru 2 saat üstünü örterek dinlendirelim mayalanması için.

İç harcı için: köy peyniri maydanoz kekik.

Peyniri rendeleyin içine ince doğranmış maydanoz ve kekik ilave edelim.

Mayalanan hamurdan küçük yumaklar yapıp elimizle açalım ve içine iç harçtan ilave edelim kapatalım yağanmış fırın tepsisine dizelim.

İşlem bitince üzerine susam serpelim ve fırına üstü altı kızarana kadar pişirelim sıcak olarak servis yapalım.


Poğaçalara yumurta sarısı sürmemiş sürmek isterseniz sürebilirsiniz doğallıkta son nokta enfes bir tarif denemek isteyenlere.

Yorumlar

Popüler Yayınlar