Süt Nasıl Pişirilir? Sütün Taşması Nasıl Önlenir?
Süt Nasıl Pişirilir? Sütün Taşması Nasıl Önlenir? Süt Dibine tutmaması İçin Ne Yapılmalı?
Süt pişerken iki şey canımızı sıkar birincisi sütün dibine
tutması, ve taşması bunu bir çoğumuz yaşarız can sıkıntısı yaratsa da sorunu en
başta önlemek mümkün işte pratik detaylar. Sütü ben köyden alabiliyorum bir çok
kişi için buda mümkün bir çok kişinin ise kendi ineği, koyunu, ve keçisi vardır
bunlardan belli aralıkla süt sağılır ve bu sütü bekletmeden pişirmek gerekir.
Şehirlerde de bir çok yerde süt satan kişileri görmüşsünüzdür tereddütle bu
sütü almayanlarımız çoğunluk ta tabi ki ama benim gibi küçük bir şehirde
yaşıyorsanız doğal sütü bulmakta zorlanmaz nerden geldiğini biliyorsanız içiniz
rahat olarak tüketirsiniz. Sütün taşması ile her ev kadının dediği şeyi bende söylerim ocağı yeni silmiştim! bunu yaşamak istemiyorsanız işte kulağınıza küpe olacak basit kurallar.
İşte sütünüzü pişirirken taşmaması ve
dibine tutmaması için yapmanız gerekenler.
Süt pişireceğiniz tencereye yarım su bardağı su koyarsanız
sütünüzün dibi tutmaz.
Not: 5 Litre süt için yarım su bardağı su
Sütünüzü taşmaması için içine çelik bir kaşık koyarsanız
taşmasını engellemiş ve daha güzel kaynadığını görürsünüz.
Sütünüzü 5 dakika kaynattıktan sonra hemen ocaktan alın
Sütünüz içmeye hazır yoğurt mayalamak için soğumasını
beklemeniz gerek.
Sütü pişirdikten sonra tekrar tekrar ısıtmayın içeceğiniz
miktarda ısıtın.
Yorumlar
Yorum Gönder