Patatesli Rulo Börek Tarifi- Patatesli Rulo Börek Nasıl Yapılır?
Patatesli Rulo Börek Tarifi- Patatesli Rulo Börek Nasıl Yapılır?
Rulo börek yapmanın en güzel yanı servisi sunumu ve lezzetli
oluşu öncelik sonrasında sunumu renklendirmek ve gün ve Pazar kahvaltıları için
yapacağınız bu tarifi ara sıcaklarda önerebilirim çıtır çıtır oldu benimki
yanlarda sos sürmeyi unutmuşum tarifde dip not düşeceğim mutlaka. Patatesli rulo
börek yapmak için işte malzemeler.
Patatesli Rulo Börek İçin Gerekli Malzemeler:
3 adet yufka
5 adet orta boy patates
3 adet yumurta
4 çorba kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı lor
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Karabiber
Pulbiber
Üzeri İçin:
1 kase sıvıyağ
1 yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı üzeri için yoğurt
Patatesli Rulo Börek Hazırlanışı:
Haşlanmış patatesleri rendeleyelim, üzerine lor peyniri, 1
yumurta sarısı hariç üzeri için ayırın 3 yumurta, 4 çorba kaşığı yoğurt,
karabiber, tuz, 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve pulbiber ekleyip iyice
harmanlayalım.
Yufkayı açalım üzerine fırça ile sıvıyağ sürelim tekrar
üzerine 1 adet yufka yerleştirelim ve yine sıvıyağ sürelim üzerine iç harcın
tamamını yayalım üzerine son kalan yufkayı serelim.
Kasede geriye kalan sıvıyağın üstüne 2 yemek kaşığı yoğurt
ilave edelim iyice çırpalım ve tamamını yufkanın etrafına sürelim.
Üzerine beyaz susam daha iyi oluyor ama elimin altında
bulamadığım için siyah kullandım.
Yufkanın iki kenarını düz bir şekilde alalım ve iç kısmına
yerleştirelim.
Sonrasında kalın olarak saralım ama sıkı olmasına dikkat
edin.
Ortadan ikiye ayırın ve buzdolabına alalım 1 saat
dinlendirelim ve dilim dilim keselim 1 parmaktan çok az daha kalın keselimyaglı
kağıt üstüne dizelim.
Üzerine çırpılmış yumurta sürelim ve fırına sürelim
Yorumlar
Yorum Gönder