16 Kasım 2015 Pazartesi

Patatesli Rulo Börek Tarifi- Patatesli Rulo Börek Nasıl Yapılır?

Patatesli Rulo Börek Tarifi- Patatesli Rulo Börek Nasıl Yapılır?
Rulo börek yapmanın en güzel yanı servisi sunumu ve lezzetli oluşu öncelik sonrasında sunumu renklendirmek ve gün ve Pazar kahvaltıları için yapacağınız bu tarifi ara sıcaklarda önerebilirim çıtır çıtır oldu benimki yanlarda sos sürmeyi unutmuşum tarifde dip not düşeceğim mutlaka. Patatesli rulo börek yapmak için işte malzemeler.
Patatesli Rulo Börek İçin Gerekli Malzemeler:
3 adet yufka
5 adet orta boy patates
3 adet yumurta
4 çorba kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı lor
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Karabiber
Pulbiber
Üzeri İçin:
1 kase sıvıyağ
1 yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı üzeri için yoğurt



Patatesli Rulo Börek Hazırlanışı:
Haşlanmış patatesleri rendeleyelim, üzerine lor peyniri, 1 yumurta sarısı hariç üzeri için ayırın 3 yumurta, 4 çorba kaşığı yoğurt, karabiber, tuz, 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve pulbiber ekleyip iyice harmanlayalım.

Yufkayı açalım üzerine fırça ile sıvıyağ sürelim tekrar üzerine 1 adet yufka yerleştirelim ve yine sıvıyağ sürelim üzerine iç harcın tamamını yayalım üzerine son kalan yufkayı serelim.

Kasede geriye kalan sıvıyağın üstüne 2 yemek kaşığı yoğurt ilave edelim iyice çırpalım ve tamamını yufkanın etrafına sürelim.

Üzerine beyaz susam daha iyi oluyor ama elimin altında bulamadığım için siyah kullandım.

Yufkanın iki kenarını düz bir şekilde alalım ve iç kısmına yerleştirelim.

Sonrasında kalın olarak saralım ama sıkı olmasına dikkat edin.

Ortadan ikiye ayırın ve buzdolabına alalım 1 saat dinlendirelim ve dilim dilim keselim 1 parmaktan çok az daha kalın keselimyaglı kağıt üstüne dizelim.


Üzerine çırpılmış yumurta sürelim ve fırına sürelim 

0 yorum:

Yorum Gönder