Mikrodalga Fırın Temizliği Nasıl Yapılır? Mikrodalga Fırın Doğal Olarak Nasıl Temizlenir?

Mikrodalga Fırın Temizliği Nasıl Yapılır? Mikrodalga Fırın  Doğal Olarak Nasıl Temizlenir?

Mutfakta hepimizin hızlı hayatında kısa sürede yer edinen mikrodalga fırınlar neredeyse herkesin evinde bulunan beyaz eşyalar arasında. Kısa sürede tatalı ve yamak yapmak için olsun yemekleri pratik bir şekilde ısıtmak olsun üstüne tanımıyorum. Ben 5 yıl öncesinde beklide daha eski olan mikrodalgam markası arçelik. Arçelik mikrodalga fırınımı  kullanmaktan çok memnum olduğum beyaz eşyalarım arasında.Mikrodalga fırınımda neler yapmıyorum ki kek, patates, mısır ve peynir omlet tarzı yiyecekleri pişirmek içinde kullandım uzun zamanda kullanırım umarım. Mikrodalga fırınları temiz ve daha uzun ömürlü  kullanmak çok önemli içinde açık kalan gıdalar ısınıyor ve kısa sürede tüketime hazır hale geliyor peki mikro dalga fırını doğal yoldan kimyasal kullanmadan nasıl temizlenir sorusunu bilen var mı? Evet evet doğal yoldan temizlemekten bahsediyorum. Tamamen kimyasal ürünlerin bıraktığı kalıntılardan uzak tertemiz mis gibi ve yağ barındırmayan bir mikrodalga fırın istiyorsanız yazının devamını okumanızı rica edeceğim.

Benim markam arçelik beyaz renk, gri renk, siyah renk fark etmiyor içiniz bu yöntemi uygulayabilirsiniz tavsiye edeceğinize eminim.Bu temizleme yöntemi ile tertemiz bir mikrodalga fırında yemekleriniz keyifle ve kısa sürede ısıtmaya devam.

Mikrodalga fırını temizlemek için gerekli malzemeler
Yarım limon
1,5 musluk suyu
Temiz nemli bez
1 bardak su
1 çorba kaşığı sirke






Mikrodalga Nasıl Temizlenir?

1-Derin ve geniş bir cam kase veya tabağa 1,5 bardak suyu boşaltalım üstüne limonun tamamını sıkalım ve limonu içine atalım.

2-Mikrodalga en maksimum ayarı verelim.

3-6 dakikaya ayarlayalım çalıştıralım.

4-6 dakika sonra mutfak eldiveni ile kaynayan suyu çıkaralım elimizin yanmaması için aman dikkat!
Hemen beklemeden nemli bezle silelim yağların ve kurumuş lekelerin kendiliğine çıktığını göreceksiniz.

5-1 bardak suya sirkeyi ekleyelim ve mikrodalga camını ve kapak camını silelim lekelerden ve parmak izlerine veda edelim. Son olarak nemli bezi tekrar yıkayıp iyice sıkalım önce iç kısmını sonra cam ve en son dış kısmını da sirkeli su ile silelim ve kullanıma hazır.

Bu işlemden sonra mikrodalga fırını boş olarak 3 dakika orta ısıda çalıştıralım sonrasında kapağı açalım ve 10 dakika sirke kokusu çıkması için bekleyelim sonrasında ısıtma işlemeni devam edebilirsiniz.


6-15, veya 30 günde bir bu işlemi yapalım: mikrodalganızı kullanma sıklığına göre değişir aslında zamanla içinde yağ tabakaları oluşmaması için kısa sürelerde temizlik yapılırsa daha kolay ve zaman almayacaktır.

Not:kabuklaşmış uzun süre temizlenmemiş yağlar varsa eğer mikrodalga fırınınızda  işlemi bir kaç kez tekrarlayabilirsiniz.
İşe Yarıyor.

Yorumlar

Popüler Yayınlar