Geleneksel Kuru Fasulye Tarifi-Geleneksel Kuru Fasulye Nasıl Pişirilir?

Geleneksel Kuru Fasulye Tarifi-Geleneksel Kuru Fasulye Nasıl Pişirilir?
Hepimiz severiz kuru fasulyeyi bazılarım suyu bol bazılarımız tanesi bol ama nedense pilavsız servis olmaz bide cacık çok iyi gider. Kuru fasulyeyi bir çok tarifini denedim ama en çok pişirme olsun lezzet olsun tadına doyamadığım bir pişirme şekli var ki değmeyin yiyenlerin keyfine. Kuru fasulyeyi geleneksel olarak pişirmek ister misiniz? Kuru fasulyeyi anneanne yöntemi ile geleneksel olarak yapmak isteyenlere ağzınızda dağılan fasulyeler aynı zamanda diri görüntüsü, kırmızı biberin lezzeti, kavurmanın bol yağı ile lezzet kazanan kuru fasulye bakın nasıl yapılıyor.
Geleneksel Kuru Fasulye İçin Gerekli Malzemeler:
6 kişilik
2 su bardağı kuru fasulye
100 gr kavurma
2 adet kuru biber
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Karabiber
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
5 su bardağı sıcak su



Geleneksel Kuru Fasulye Hazırlanışı:

1-Kurufasulye tarifinde akşamdan ıslatma yoktur çünkü fasulyenin iyi pişmesi için başka işlem yapıldığından akşam ıslatırsanız hayal kirikliği yaşar fasulyeniz önce pişer ve dağılır bu yüzden sabah 3 -4 saat ıslatmak yeterli oluyor.

2-Kuru fasulyeye  4 saat önce ıslatalım sonra suyunu süzelim ve üzerine gelecek kadar su ilave edelim. 

3-5 dakika köpük köpük olana kadar kaynatalım köpüğü alalım ve o suda 1 saat kadar bekletelim süzelim.

4-Soğanı soyalım yemeklik doğrayalım, sıvıyı yağını kavurmayı düdüklü tencereye alalım üzerine bir kaşığı sıvıyağını ilave edelim kısık ateşte soğanların sotelemeye bırakalım.

5-Biberleri sıcak suda yıkayalım ve fazla ince olmamak şartı ile doğrayalım.

6-Pembeleşen soğanın üstüne doğradığımız kuru biberleri domates biber salçalarını ve süzülmüş kurufasulyeyi ilave edelim.

7-Birkaç dakika kavuralım üstüne tuz, karabiber ilave ettikten sonra sıcak suyu ilave edelim.

8-Düdüklünün ağzını kapatalım ve kısık ateşte 50 dakika kısık ateşte pişirelim.

9-Sıcak olarak servis yapalım.


10-Tarifi umarım beğenirsiniz tam kıvamında oluyor acı seviyorsanız biber salçasını artırabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar