Geleneksel Kuru Fasulye Tarifi-Geleneksel Kuru Fasulye Nasıl Pişirilir?
Geleneksel Kuru Fasulye Tarifi-Geleneksel Kuru Fasulye Nasıl Pişirilir?
Hepimiz severiz kuru fasulyeyi bazılarım suyu bol
bazılarımız tanesi bol ama nedense pilavsız servis olmaz bide cacık çok iyi
gider. Kuru fasulyeyi bir çok tarifini denedim ama en çok pişirme olsun lezzet
olsun tadına doyamadığım bir pişirme şekli var ki değmeyin yiyenlerin keyfine. Kuru
fasulyeyi geleneksel olarak pişirmek ister misiniz? Kuru fasulyeyi anneanne yöntemi
ile geleneksel olarak yapmak isteyenlere ağzınızda dağılan fasulyeler aynı
zamanda diri görüntüsü, kırmızı biberin lezzeti, kavurmanın bol yağı ile lezzet
kazanan kuru fasulye bakın nasıl yapılıyor.
Geleneksel Kuru Fasulye İçin Gerekli Malzemeler:
6 kişilik
2 su bardağı kuru fasulye
100 gr kavurma
2 adet kuru biber
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Karabiber
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Geleneksel Kuru Fasulye Hazırlanışı:
1-Kurufasulye tarifinde akşamdan ıslatma yoktur çünkü
fasulyenin iyi pişmesi için başka işlem yapıldığından akşam ıslatırsanız hayal
kirikliği yaşar fasulyeniz önce pişer ve dağılır bu yüzden sabah 3 -4 saat
ıslatmak yeterli oluyor.
2-Kuru fasulyeye 4 saat
önce ıslatalım sonra suyunu süzelim ve üzerine gelecek kadar su ilave edelim.
3-5
dakika köpük köpük olana kadar kaynatalım köpüğü alalım ve o suda 1 saat kadar
bekletelim süzelim.
4-Soğanı soyalım yemeklik doğrayalım, sıvıyı yağını kavurmayı
düdüklü tencereye alalım üzerine bir kaşığı sıvıyağını ilave edelim kısık ateşte
soğanların sotelemeye bırakalım.
5-Biberleri sıcak suda yıkayalım ve fazla ince olmamak şartı
ile doğrayalım.
6-Pembeleşen soğanın üstüne doğradığımız kuru biberleri domates
biber salçalarını ve süzülmüş kurufasulyeyi ilave edelim.
7-Birkaç dakika kavuralım üstüne tuz, karabiber ilave ettikten
sonra sıcak suyu ilave edelim.
8-Düdüklünün ağzını kapatalım ve kısık ateşte 50 dakika kısık
ateşte pişirelim.
9-Sıcak olarak servis yapalım.
10-Tarifi umarım beğenirsiniz tam kıvamında oluyor acı
seviyorsanız biber salçasını artırabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder