25 Kasım 2015 Çarşamba

Fırında Kaşarlı Karnabahar Tarifi- Kaşarlı Karnabahar Nasıl Yapılır?

Fırında Kaşarlı Karnabahar Tarifi- Kaşarlı Karnabahar Nasıl Yapılır?
Karnabahar tüketmeyi sevenlere harikulade bir tarif. Kaşar ile karnabahar buluşması ile fırında yapacağınız çok lezzetli bir tarifim var bugün. Karnabahar kış mevsimi boyunca sofranızda yemeyi istiyorsanız sizde değişik tariflere ihtiyaç duyacaksınız işte farklı bir tarif. Fırından çıkınca kokusu tüm mutfağınızı saracak kaşarla yumuşayan karnabahar dışı sos içi yumuşacık lezzeti ile ağzınızda dağılacak işte tarif
Fırında Kaşarlı Karnabahar İçin Gerekli Malzemeler:
1 adet orta boy karnabahar
1 Su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı un
2 adet yumurta
Tuz
Pulbiber –ben kullanmadım
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri



Fırında Kaşarlı Karnabahar Hazırlanışı:

Karnabaharı yıkayın ve elinizle koparın. Tuzlu suda 5-7 dakika arası haşlayın ve süzün.

Derin bir kaseye iki yumurta, yoğurt, unu, sıvı yağı ve tuzu ekleyin ve çırpma teli ile iyice çırpın.

Borcama veya seramik fırın kabına sıvıyağ ile yağlayın.

Karnabaharı önce sosa sonra borcama yerleştirin tümünü sosa buladığınız karnabaharlardan geriye kalan sosu üstüne gezdirin.

200 derece fırına verin. 15 dakika sonra çevirin ve 10 dakika sonra üzerine kaşarları gezdirin kaşarlar kızarmaya başlayınca çıkarın.

Servise hazır afiyet olsun.




0 yorum:

Yorum Gönder