29 Ekim 2015 Perşembe

Yumurtalı Fasulye Tarifi-Yumurtalı Fasulye Nasıl Yapılır?

Yumurtalı Fasulye Tarifi-Yumurtalı Fasulye Nasıl Yapılır?

Sonbaharın son ayına da girdik gireceğiz ama manavlarda ve marketlerde ve pazarlarda yeni mahsul taptaze fasulyeyi görünce aklıma ilk gelen yumurtalı fasulye yapmadan olmazdı.  Taze fasulyeyi yumurtalı yemeyi bir çok kişi sevmez ama senede bir kez veya iki kez yapmadan olmaz bence. Fasulyeyi taze olması gerek ki yaptığımız yumurtalı fasulyenin tadı olsun. Kış gelmeden yapmanız gereken bir yemek diye düşünüyorum tabi ağız tadınıza göre değişir bir çok şey.
Yumurtalı Fasulye İçin Malzemeler:
4 kişilik:
650 gr taze fasulye
3 adet yumurta
1 adet küçük boy soğan
1 adet kırmızı biber
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Tuz



Yumurtalı Fasulye hazırlanışı:

1-Fasulyeleri yıkayalım ve kılçıklarını iyice ayıklayalım eşit olarak istediğimiz büyüklükte doğrayalım ben verev olarak doğradım çünkü yumurtalı olacağı için daha iyi sosla buluşacaktır.

2-Kaynamakta olan suya tuz atalım ve fasulyeleri haşlayalım.

3-Yumuşayana kadar haşladığımız fasulyeleri hemen şoklayalım soğuk suya tutalım ve suyunu sıkalım.

4-Tavaya tereyağını ve sıvıyağını alalım üzerine ince doğranmış soğan ve biberi ilave edelim soteleyelim.

5-Rengini atan soğan ve biberin üstüne fasulyeleri ilave edelim ve 5-7 dakika arası tereyağında kavuralım.


6-En son tuz karabiber ekeleyelim ve yumurtaları kıralım ve yumurtalar pişer pişmez sıcak olarak servise hazır.

0 yorum:

Yorum Gönder