19 Ekim 2015 Pazartesi

Roka Salatası Tarifi

Bugün Günlerden Balık Günü: Roka Salatası Tarifi
Roka balık ve kahvaltı sofralarında tüketilen ve yararları öyle saymakla bitmeyen yeşil otlar arasında yerini alıyor. Maydanoz, soğan,tere, nane ve roka kahvaltı sofralarında ve etli yemeklerin olduğu sofrada yeşillik olarak ta konulur sofralarda tüketmek isteyen oldukça fazladır bizim yöremizde. Rokayı en çok balık sofrasına yakıştırırım ben ama sadece kendisi ile salata yapmayı tercih edenlere işte pratik ve lezzetli vitamin deposu bir salata.
Roka Salatası İçin Malzemeler:
1 demet roka
1 adet büyük boy domates
1 kaşık nar ekşisi
1 kaşık zeytinyağı
Tuz





Roka Salatası Hazırlanışı:

1-Rokayı olabildiğince kalın doğrayın ama tercih etmezseniz orta büyüklükte olabilir.

2-Domatesi küçük küpler halinde doğradıktan sonra yerleştirin salatanın üstüne.

3-Nar ekşisini, zeytinyağını tuzu bir kaseye toplayıp karıştırın ve salatanın yeneceği vakit üstüne gezdirin.


4-Pulbiber acı sevenler atabilir ama ben ekşi seviyorum hem acı hem ekşi olursa biraz boğazı yakabiliyor çünkü.

0 yorum:

Yorum Gönder