Pişmiş Kısır Tarifi
Pişmiş Kısır Tarifi:
Sizde kısırı sevenlerden ama çiğ olması nedeni ile sık sık
tüketemeyenlerdenseniz işte size pratik bir çözüm. Kısırı geleneksel olarak
tüketmek isteyenler elinde en az yadım 15 dakika yoğurmalı yoksa olmuyor ama
yok ben yapamam diyenlere işte pişme kısır yemeye diyelim. Pişme kısırın tek
farkı 10 dakikada pratik olarak yiyebilmeniz oluyor ama lezzet aynı mı tabi ki
değil. Ama lezzet kötümü tabi ki hayır yoğurmayı bilmeyenleri aklında olsun bu
tarif dar zamanlarda aniden gelen misafirlere iyi bir ikram olur. Yanında turşu
ihmal etmeyin.
1 su bardağı köftelik ince bulgur
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
Yarım demet maydanoz
4 adet yeşil soğan
3-4 yaprak marulun kuzusu
Tuz
Nar ekşisi
Zeytinyağı
2 bardak kaynar su
Pişmiş Kısır Hazırlanışı:
1-Sala kasesi veya derin bir kaba bulguru alın üzerine sıcak
suyu ilave edin karıştırın suyunu çekmeye bırakın.
2-Maydanoz, yeşil soğan ve marulu incecik doğrayın.
3-5 dakika geçince göreceksiniz bulgur suyu çekmiş olacaktır.
4-Kaşıkla karıştırın bulgurun sıcaklığı kaybolsun elinizi
yakmasın, üzerine biber salçası domates salçasını ilave edin elinizle
harmanlayın salçanın bulgura eşit dağılmasına dikkat edin.
5-Üzerine yeşillikleri, nar ekşisini, zeytinyağını, tuzu atıp
iyice harmanlayın sunuma hazır aiyet olsun.
Not:Nar ekşisi ve zeytinyağını göz kararı koydum:
Yorumlar
Yorum Gönder