Yeşil Kırma Zeytin Nasıl Yapılır?
Yeşil Kırma Zeytin Nasıl Yapılır?
Yeşil zeytin mevsimi geldi kimimiz hemen tüketmek için
kimimiz ise kış boyunca kahvaltı sofranızda severek tüketeceğiniz yeşil kırma
zeytini bugün bende taze olarak bahçemden toplayarak yaptım. Yeşil zeytin
kahvaltılık olarak çok sevdiğim ama öyle her çeşidini tüketemediğim kahvaltılıklar
arasındadır. Yeşil zeytini salata ve nar ekşili olarak tüketmek favorimdir.
Kahvaltıda yeşil zeytini benim gibi sevenler varsa taze geldi bunlar daha az
önce toplandı şimdi hazırladım hemen tarifi paylaşayım dedim bu arada blogumu
okuyan herkese teşekkür ederim.
Yeşil zeytin fiyatı ne kadar bilmiyorum şu anda ama artık en
fazla 10 güne kadar tüm tezgahlarda olacağı kesin mevsiminde toplayıp yemek
isteyenlere ve daha önce denememiş olanlara şiddetle tavsiyem mutlaka denemeleri
yeşil zeytin kırıyoruz hadi bakılım.
Yeşil zeytin tatlılaştırmak için en doğal yöntemi tercih
ettiğimi de belirtmek istiyorum bir çoğu farklı kimyasallar kullanarak tatlılaştırılır
zeytini bu yöntemde hiçbir katkı olmadığı için zeytinin acı suyunu da sadece su
ile aldığınız için tadına daha çok alacaksınız hadi bakalım kıralım
tatlılaştıralım zeytinimizi.
Kırma Yeşil Zeytin Basmak İçin Malzemeler:
Yeşil zeytin
Plastik kapalı kutu
Üstü için buzdolabı poşeti
Tuz
Su
Yeşil Kırma Zeytin Nasıl Yapılır?
1-Zeytinleri öncelikle dalından kopardığım ve ilaç olmadığı
halde sudan geçirdim sonra tahta üstünde tek zahmeti olan kırma işlemini 10
dakika gibi kısa bir sürede bitirdim.
2-Bekletmeden kutusuna yerleştirdim ardından suyunu hemen
ilave ettim üstündekilerin kararma ihtimali çok fazla olduğundan üstüne
buzdolabı poşetinden yerleştirdim ve ağzını kapattım.
3-Suyunu her sabah değiştirmek üzere tezgahta ye açtım
yaklaşık 10-15 gün arasında Tatlaşacak olan yeşil kırma zeytin günlük suyunu
değiştirdikten sonra salamuralık tuzu atmayı unutmayın daha kolay tatlaşacak ve
bozulmasını engelleyecek.
4-Yeni sezonun ilk zeytinini ben kırdım sanıyordum komşum da
yapmış pişti olduk afiyetle yeriz umarım tatlılaşır tatlılaşmaz ilk servisi buradan
paylaşırım artık.
Yorumlar
Yorum Gönder