21 Eylül 2015 Pazartesi

Sucuklu Kaşarlı Pide Tarifi

Sucuklu Kaşarlı Pide Tarifi:
Misafirlikleri bitmez biz kadınların bugünde hayatımda özel yere sahip olan Hatice hanıma konuk olduk olmasına bir yemek bloğunda misafirliğin ne alakası var der gibisiniz evet aynen öyle bugünün konusu sizinle yemek tarifi paylaşmak değil gittiğim yerdeki başarılı bir işletmeden bahsetmek istiyorum. Hatice hanım bize sıcak, sıcak ikram ettiği kaşarlı pideleri pişirime vermeye gitmiş malum benim gibi bir yemek bloğu olanda arkasına düşer. Onur fırını işletmecisi İsmail bey ve harika güler yüzlü ekibi ile 15, dakikalık zevkli bir sohbet eşliğinde harika bir lezzet yine sofralarla buluştu. Arsuz yolu üstü olan onur fırınını sadece ekmek deyip geçmemek lazım fırında günlük olarak yapılan birçok ekmek çeşidi var saç ekmeği, patatesli, ıspanaklı, lorlu sac böreği, simit, tava ekmeği bunların başında geliyor.  Onur fırını işletmecilerinden İsmail bey güler yüzü samimiyeti ile önceliğinin müşterilerin memnuniyetinin en ön planda olduğunu dile getirirken bize de o güzel anları sizinle paylaşmak kalıyor merak etmeyin tarifi de yazacağım. Böreklerin hasıdır sanırım kaşarlı pide börek değil diyenlerde çıkabilir aslında ama benim için hamurun içine ne eklenirse eklensin aslında börektir.
Sucuklu Kaşarlı Pide İçin Malzemeler:
200 gr sucuk
3 adet çarliston tatlı biber
3 adet domates
2 su bardağı rendelenmiş kaşar
Tuz bir çimdik




 Sucuklu Kaşarlı Pide Hazırlanışı:

1-Sucuğu kabuğunu çıkardıktan sonra yarım ay şeklinde doğrayalım derin bir kaba alalım.

2-Biberleri, domatesleri yıkayıp ince olarak onları da doğrayın karıştırma kalına alalım rendelenmiş kaşarı ve tuzu ekleyip iyice harmanlayın.


3-Gerisi pişirim yapan usta ellere kalıyor sıcak olarak tüketmeniz tavise ederim.

Not: Pişirim yaptığı diger ürünleri çekmeyi unuttum bir daha ki sefere ilk tecrübemdi künefeden sonra.

0 yorum:

Yorum Gönder