Muhallebili Kemal Paşa Tatlısı Tarifi

Muhallebili Kemal Paşa Tatlısı Tarifi:
Kemal paşa tatlısı geleneksel tatlılarımızdan birisi muhallebide öyle muhallebi, ile kemal paşa tatlısını ikili olarak tüketmeye ne dersiniz. Tatlıları sütlü olarak tercih edenlere, güzel bir tarif yapımı çok pratik ama lezzetli olan tatlının sunumu bir çok farklı olarak yapabilirsiniz ben çikolata tercih ettim ama çilek, nane, muz, vişne ile sunum yapılabilir görselliği daha etkili olacaktır. Kemalpaşalı muhallebi yapmaya.
Muhallebili Kemal Paşa Tatlısı İçin Malzemeler:
1 paket kemal paşa
1 paket hazır muhallebi
3,5 su banrdağı süt
2 bardak şeker
2 bardak su
Limon
Süslemek için çikolata parçaları








Muhallebili Kemal Paşa Tatlısı Hazırlanışı:

1-Kemal, paşa için bir tencereye 2 bardak su, 3 damla limon suyu ve şekeri ilave edelim şeker eriyene kadar karıştıralım, kaynamaya yakın kemal paşaların yarısını boşaltalım. 

2-Arada karıştırarak şerbetle beraber kaynamaya bırakalım.

3-7 dakika kadar kaynatalım, sonrasında kemal paşa tatlısını şerbeti içinde bırakalım 10 dakika şerbeti içine çekmesi için bekletelim.

4-Muhallebi için sütü ve muhallebi paketini, boşaltalım kaynamaya başladıktan sonra, 3-4 dakika daha pişirdikten sonra geçelim servise.

4-Bardakta servis yaptım ben ama siz  geniş borcama da koyabilirsiniz bardakta servis daha şık olduğu için bardağı tercih ettim.

5-Bardakların alt kısımlarına 1 kase muhallebi yerleştirelim, üzerine 3-4 adet kemal paşa yerleştirelim, üzerilerine muhallebi ile kapatalım


6-Oda sıcaklığına gelene kadar bekletelim üzerilerini çikolata damlası ile süsledikten sonra buzdolabında 2 saat beklettikten sonra servise hazır soğuk olarak servis yapın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar