Muhallebili Kemal Paşa Tatlısı Tarifi
Muhallebili Kemal Paşa Tatlısı Tarifi:
Kemal paşa tatlısı geleneksel tatlılarımızdan birisi
muhallebide öyle muhallebi, ile kemal paşa tatlısını ikili olarak tüketmeye ne
dersiniz. Tatlıları sütlü olarak tercih edenlere, güzel bir tarif yapımı çok
pratik ama lezzetli olan tatlının sunumu bir çok farklı olarak yapabilirsiniz
ben çikolata tercih ettim ama çilek, nane, muz, vişne ile sunum yapılabilir
görselliği daha etkili olacaktır. Kemalpaşalı muhallebi yapmaya.
Muhallebili Kemal Paşa Tatlısı İçin Malzemeler:
1 paket kemal paşa
1 paket hazır muhallebi
3,5 su banrdağı süt
2 bardak şeker
2 bardak su
Limon
Süslemek için çikolata parçaları
Muhallebili Kemal Paşa Tatlısı Hazırlanışı:
1-Kemal, paşa için bir tencereye 2 bardak su, 3 damla limon
suyu ve şekeri ilave edelim şeker eriyene kadar karıştıralım, kaynamaya yakın
kemal paşaların yarısını boşaltalım.
2-Arada karıştırarak şerbetle beraber
kaynamaya bırakalım.
3-7 dakika kadar kaynatalım, sonrasında kemal paşa tatlısını
şerbeti içinde bırakalım 10 dakika şerbeti içine çekmesi için bekletelim.
4-Muhallebi için sütü ve muhallebi paketini, boşaltalım
kaynamaya başladıktan sonra, 3-4 dakika daha pişirdikten sonra geçelim servise.
4-Bardakta servis yaptım ben ama siz geniş borcama da koyabilirsiniz bardakta
servis daha şık olduğu için bardağı tercih ettim.
5-Bardakların alt kısımlarına 1 kase muhallebi yerleştirelim,
üzerine 3-4 adet kemal paşa yerleştirelim, üzerilerine muhallebi ile kapatalım
6-Oda sıcaklığına gelene kadar bekletelim üzerilerini çikolata
damlası ile süsledikten sonra buzdolabında 2 saat beklettikten sonra servise
hazır soğuk olarak servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder